KAMIL90 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Zakładam nowy warsztat z budowy mało pokazywanego na polskich forach modelu czyli tytułowego pojazdu ISU 122S . Do budowy wykorzystam zestaw Tamiyi , konwersję Armo , błotniki Abera oraz lufę Rb Model . Zastanawiam się jeszcze na zestawem podstawowym oraz zbiornikami paliwa z Panzer Artu i gąsienicami od Fruil Model . Liczę na waszą pomoc przy budowie modelu bo chciał bym zbudować model w miarę przypominający orginał .Model będę chciał zrobić w takim malowaniu chyba że znajdę ciekawsze Na chwilę obecną mam złożone to co widać na zdjęciach czyli nie wiele . I zestawy które wykorzystam przy budowie modelu Edytowane 16 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Tak dla sprostowania to Isu a nie Jsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Już poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 No to na bogato się zapowiada. Zasiadam i podpatruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 No zapowiada sie łu huhu Ladny niszczyciel bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Ciekawe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 "...Наше дело-правое. Враг будет разбит. Победа будет за нами!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 "...Наше дело-правое. Враг будет разбит. Победа будет за нами!" no to żeś się popisał komentarzem w całości slogan sowiecki za długi nawet dla ISU, więc doradź koledze którą formułkę ma wybrać? tę że wróg zostanie pokonany?a może zwycięstwo będzie nasze? Kamil jak zaznaczyłem na innym forum wykorzystaj lufę tamki a przynajmniej hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Poczyniłem nie wielkie postępy z modelem , a mianowicie model przygotowany pod błotniki . Popracowałem trochę nad przednim pancerzem wykonując fakturę odlewu a także zamontowałem konwersję od Armo by mnie nie kusiło zmieniać już na inną wersję . Jeszcze jedno pytanie jakiej grubości mam kupić blaszkę miedzianą by wykonać zbiorniki na paliwo .Pora na zdjęcia . Faktura którą próbowałem odtworzyć na pojeżdzie ale widzę że muszę jeszcze chyba trochę przeszlifować ją , na nadbudówkę wykorzystam chyba rozpuszczalnik nitro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Kolejny postęp z prac na ISU , wykonałem fakturę walcowanej stali na pojeżdzie i popracowałem nad osłoną transmisji . Dla sprawdzenia efektu elementy pokryłem czarną farbą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Pancerz wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Postanowiłem i tu pokazać dalszą część pracy nad modelem Tak na chwilę obecną przedstawia się walka z JSU 122S :s Liczę na wasze podpowiedzi i sugestie co mogę jeszcze poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Ciekawa ta robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Ten żółty wygląda jakby go spray'em wandale maznęli Ogólnie bardzo ładnie sie prezentuje, piękne obicia i opylanie. A co z podwoziem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Ten żółty wygląda jakby go spray'em wandale maznęli Ogólnie bardzo ładnie sie prezentuje, piękne obicia i opylanie. A co z podwoziem? Dzięki że się podoba , nad podwoziem dopiero będę pracować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Wsatw kola i gasienice, he, he. Reszta wyglada ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Już prawie koniec , zostało jeszcze parę rzeczy poprawić i można będzie zrobić galerię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Ładny, w galerii pewno będą same pochwały. Jako że przeskoczyłeś w budowie kilka etapów możesz napisać co to za zielony kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Model rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Ładny, w galerii pewno będą same pochwały. Jako że przeskoczyłeś w budowie kilka etapów możesz napisać co to za zielony kolor? Zielony kolor to Nato Green XF-67 od Tamiyi oraz Dark Green 70 od Mr.Color , rozjaśniany białym i żółtym także od Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi