Skocz do zawartości

ISU 122S Tamiya 1/35

KAMIL90

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam nowy warsztat z budowy mało pokazywanego na polskich forach modelu czyli tytułowego pojazdu ISU 122S . Do budowy wykorzystam zestaw Tamiyi , konwersję Armo , błotniki Abera oraz lufę Rb Model . Zastanawiam się jeszcze na zestawem podstawowym oraz zbiornikami paliwa z Panzer Artu i gąsienicami od Fruil Model . Liczę na waszą pomoc przy budowie modelu bo chciał bym zbudować model w miarę przypominający orginał .Model będę chciał zrobić w takim malowaniu chyba że znajdę ciekawsze

ISU-122S%252520Left_small.jpg

Na chwilę obecną mam złożone to co widać na zdjęciach czyli nie wiele .

DSC_0133.jpg

I zestawy które wykorzystam przy budowie modelu

DSC_0139.jpg

Edytowane przez Gość

"...Наше дело-правое. Враг будет разбит. Победа будет за нами!"

no to żeś się popisał komentarzem

w całości slogan sowiecki za długi nawet dla ISU, więc doradź koledze którą formułkę ma wybrać? tę że wróg zostanie pokonany?a może zwycięstwo będzie nasze?

Kamil jak zaznaczyłem na innym forum wykorzystaj lufę tamki a przynajmniej hamulec

Poczyniłem nie wielkie postępy z modelem , a mianowicie model przygotowany pod błotniki . Popracowałem trochę nad przednim pancerzem wykonując fakturę odlewu a także zamontowałem konwersję od Armo by mnie nie kusiło zmieniać już na inną wersję . Jeszcze jedno pytanie jakiej grubości mam kupić blaszkę miedzianą by wykonać zbiorniki na paliwo .Pora na zdjęcia .

DSC_0111.jpg

DSC_0112.jpg

Faktura którą próbowałem odtworzyć na pojeżdzie ale widzę że muszę jeszcze chyba trochę przeszlifować ją , na nadbudówkę wykorzystam chyba rozpuszczalnik nitro .

DSC_0114.JPG

DSC_0115.JPG

• 2 weeks later...
  • 6 months later...
Ten żółty wygląda jakby go spray'em wandale maznęli

Ogólnie bardzo ładnie sie prezentuje, piękne obicia i opylanie. A co z podwoziem?

Dzięki że się podoba , nad podwoziem dopiero będę pracować .

• 2 weeks later...
Ładny, w galerii pewno będą same pochwały. Jako że przeskoczyłeś w budowie kilka etapów możesz napisać co to za zielony kolor?

Zielony kolor to Nato Green XF-67 od Tamiyi oraz Dark Green 70 od Mr.Color , rozjaśniany białym i żółtym także od Tamiyi.