Stojkovic Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Po wersji MK III przyszedł czas na następcę czyli wersję MK. IV. Model leci prosto z pudła. Mały inbox dla ciekawych http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/aca/kit_aca_13227.shtml Model odkupiony od kolegi Hafes-a. Obiecałem go dokończyć, a więc projekt rusza. Jeszcze dziś wrzucę zdjęcia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Obiekt mojego pożądania Zasiadam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 No i się doczekałem Nie zmieniasz zasobników na te z Legenda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Zasobniki twojego autorstwa są bardzo fajne. Poza tym myślę, że chcę zrobił mały ukłon w twoją stronę za wkład i pięknie przygotowany model do dalszych prac. Bardzo ładnie sklejony, szczególnie gąski. Kibicować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 Zgodnie z tradycją umieszczam zdjęcia ogarniętego modelu który dotarł do mnie w miarę cały. Właściwie trzy dni zajęło mi spokojne ogarnięcie tego co już ostało zrobione, a co jeszcze trzeba dorobić. Prócz sklejenia dwóch KM-ów na wieży i kilku dupereli model gotowy na podkład. Podoklejałem też blaszki pozostałe wraz z łańcuchami zestawowymi. Ogarnąłem też gąski. Mój wkład to będzie głównie malowanie. Kolega Hafes wzorcowo przygotował model. Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Witam, Model w zasadzie gotowy do malowania podkładem. W międzyczasie w oczekiwaniu na dostawę sufracera w głowie już różne pomysły na winietkę kiełkują Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Moze lepiej z Black Doga piechociarzy IDF zakupić? http://umm-usa.com/onlinestore/images/F35074%20Israeli%20Soldiers%20patrol.jpg Są też na sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Academy dało też w zestawie dwóch IDF-ów. Myślę, że te dwie na zdjęciu pasują na Palestyńczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 Model poszedł już pod aerograf i obecnie prezentuje się tak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Pięknie, dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Ładny kolorek Można wiedziec jakie fatbki uzyles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 Dedykowany kolor za palety Lifecolor - UA 035 FS36134 - Israeli Sandgrey 1982 mieszałem z ciemnym szarym dla cieniowania zakamarków, natomiast do rozjaśnień bazowy kolor mieszałem z UA 739 - Broken Plaster. Obecnie model pokryłem też szarym filtrem do jasno zielonych kolorów. Sam jestem ciekaw efektu końcowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Wygląda rewelacyjnie na tym etapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 Obym nie spaprał tego na kolejnych etapach Ważne że Hefes zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Nie spaprasz Poza tym co ja mam z tym wspólnego - posklejać każdy może. A dobrze pomalować niekoniecznie. A Tobie świetnie wychodzi. Czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 Model przygotowany wzorcowo. Sama przyjemność przy malowaniu. Teraz bandaże kół i km na wieży. Taki przynajmniej plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 Kolejna aktualizacja. Model już wyposażony w kalki i po ogólnym washu. Gdzieniegdzie jeszcze trzeba go pościerać i pokryć już tylko satynowym lakierem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Lufa mi się jakaś dziwnie krótka wydaje - to chyba przez kształt całej bryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Lufa może się wydawać krótka, ale jej część znajduje się pod bardzo grubym przednim pancerzem. Przesuniecie wieży do tyłu potęguje jeszcze te wrażenie. Lufa działa IMI 120mm (licencyjna produkcja armaty L44 od Rheinmetal) ma długość prawie 5,5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 W A5 też wydaje się krótka przez to że dziób chowa znaczną jej część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Listopada 2014 Autor Share Napisano 16 Listopada 2014 W rzeczywistości lufa wydaje się być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Lecimy dalej z tematem, cytując klasyka... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Piękna bestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Piękna. Dawaj podstawkę i figurantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Podoba mi się. Ładnie mu przód styrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi