Stojkovic Napisano 20 Listopada 2014 Autor Share Napisano 20 Listopada 2014 Model ukończony sam w sobie, takie mam wrażenie. Galerię chcę zrobić już z podstawką, więc na razie w wątku warsztatowym pokazuje jak wygląda model. Łańcuchy muszę poprawić, bo się lekko odkształciły od chwytania i obracania wieży. Jeśli macie jakieś pomysły co zmienić.podrasować do podstawki to śmiało piszcie. /na pewno będzie to piaszczysta droga, więc nie przesadzałem z mokrym błotem na układzie jezdnym. Może scenka z punktem kontrolonym lub granicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 Niezły ! Brudzenie ok !. W łańcuchach nie ma tych kulek ? płaskie są na końcu ? Lepsze by były - łańcuszek RB + kuleczki, npp od szpilek itp. Anten mu brakuje !. Ja bym usunął te pudła coca cola i pepsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 Świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Listopada 2014 Autor Share Napisano 20 Listopada 2014 Co do kartonu z Pepsi to w moim odczuciu fajnie przełamuje monotonie kolorystyczną na wieży. Taki też był zamysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Witajcie, O ile przy budowie i malowaniu pojazdów czuję się już w miarę pewnie, to przy poidstawkach sporo czeka mnie jeszcze nauki. Pomysł padł na fragment drogi asfaltowej gdzieś w strefie Gazy. Model na podstawce w miarę elegancko się prezentuje Co do scenki, to zamierzałem wykorzystać dwóch Palestyńczyków i jednego wojaka IDF. Myślałem o zrobieniu jakiegoś przejścia granicznego lub punktu kontrolnego i trzepanie szmatogłowych z jakimiś tam tobołkami. Ewentualnie może jakiś wrak pojazdu obok spalony i żołdak na poboczu ogarnia co się stało... Nie mam jakoś kluczowego pomysłu na to. Na tą chwilę wyczerpałem maksymalnie swoje umiejętności przy malowaniu figurek. Wymieniłem twarz wojaka z IDF na żywiczną z Dragona od jakiegoś SS-mana, ot mały chichot losu. Krypto nazista w mundurze IDF. Tak prezentuje się cała ekipa z Gazy Tutaj orginalne foto dla porównania Jeśli macie jhakieś pomysły to śmiało pomóżcie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Zamysł akceptowalny- co bym zmienił i poprawił A. Struktura piasku- ten wyglada jak na skoczni w dal. O ile ciekawie zniszczyłeś asfalt, to piasek jest jak z muzeum B. Wojak- na IDF sie nie znam, ale on chyba na czołgistę nie wygląda. Jeśli to piechur, to w warunkach wojny raczej bez szpejów by sie tak nie prezentował na widok publiczny. Czołg podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Ten wojak to tak w ogóle nie pasuje tutaj. Pomijając niezbyt trafny dobór barw umundurowania i oporządzenia, to ubranie ma czołgisty, a hełm piechura, i to jeszcze taki przedpotopowy. Tak oto wygląda załoga współczesnego czołgu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Taki ogląd na sprawę ma Academy. Ja tylko wymieniłem ryj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 Po dłuższej analizie, prace nad podstawką będą kontynuowane, ale raczej w innej koncepcji niż ta z kawałkiem autostrady. Model uważam za fajnie wykonany, nie chce tego popsuć w odbiorze słabą podstawką. Dlatego zdecydowałem model przenieść do galerii a prace nad podstawką w tym temacie kontynuować w miarę możliwości bez ciśnienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Tak z innej beczki ktoś wie co to za automaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 Wyglądają jak jakieś wersje rozwojowe AR-15 czy coś w tym stylu. Może M4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Na bank M4. Tylko nie wiem czy wersja WASP (stworzona dla załóg czołgów) czy po prostu CQB (czyli krótka lufa - bodajże 12,5 cala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi