PabloA Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Witam serdecznie w mojej pierwszej galerii Jest to mój pierwszy model plastikowy po przesiadce z modelarstwa kartonowego Nie należał do zbyt łatwych, sporo szlifowania było w okolicach kabiny i osłony radaru, co do dysz silników to pasowały dramatycznie Od razu zaznaczam, że nie korzystałem z żadnej monografii lub zdjęć konkretnej maszyny, model złożyłem prosto z pudełka bez żadnych dodatków. Pierwszy raz (oczywiście po wielu próbach) pomalowałem model aerografem i muszę przyznać, że sprawia to niezłą frajdę, przy modelach kartonowych nie było tego problemu z doborem kolorów, podkładu itp. Zdaję sobie sprawę, że model posiada sporo niedopracowań i błędów merytorycznych ale ogromnie cieszy moje oko już po ukończeniu stojąc na półce. Malowany farbami Vallejo Air i Pactra. Z każdym modelem będę się starał poprawiać jakość wykonania i stosować szerszą waloryzację, cały czas kompletuję jeszcze warsztat szczególnie jeśli chodzi o chemię. Mam nadzieje, że choć trochę się spodoba Zapraszam do oglądania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Mi się podoba.Bardzo fajne subtelne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Fajnie zrobiony, ale wash wydobyłby z niego sporo życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Zdaję sobie sprawę, że model posiada sporo niedopracowań i błędów merytorycznych ale ogromnie cieszy moje oko już po ukończeniu stojąc na półce. Owszem posiada tego całkiem sporo ale podoba mi się twoje podejście do sprawy.... Oprócz tego jest starannie i czysto... Faktycznie mógłbyś pokusić się o jakieś brudzenie i nieco go uplastycznić, przy okazji ćwicząc różne techniki... Jak dla mnie (tym bardziej, że to pierwszy plastik) jest dobrze. I jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że będzie coraz lepiej.... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Fajnie i czysto sklejony model, jak na pierwszy to rewelacja!! Nie było żadnych napisów na rakietach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Dziękuję wszystkim za komentarze Fajnie zrobiony, ale wash wydobyłby z niego sporo życia. Z pewnością by tak było, jednak muszę dopiero trochę poeksperymentować z tą techniką na moim doświadczalnym modelu i zaopatrzyć się w odpowiednie preparaty. Mój następny model już na pewno będzie zwashowany Fajnie i czysto sklejony model, jak na pierwszy to rewelacja!! Nie było żadnych napisów na rakietach? Niestety nie było choć pewnie można było coś wymyślić we własnym zakresie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Jak na pierwszy model to bardzo ładnie, czysto, starannie, choć trochę sterylnie. Rakiety trzeba było przynajmniej pomalować, zrobić te paseczki które mają, to nie jest trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Pablo,ten model jest bardzo ładny. Oczywiście brakuje mu tych efektów plastycznych,detali,smaczków. Ale staranność,szlif, czystość. tak trzymaj. Moim zdaniem świetny start. Teraz może być tylko lepiej. Masz talent, cierpliwość i jesteś staranny. To najlepsza baza do wybitnego modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Widać, że jesteś na początkowym etapie drogi. Ale ze świadomością tego, jakie są błędy, albo czego jeszcze nie zrobiłeś, jesteś na właściwym kierunku do na prawdę dobrych efektów. Tego Ci życzę! A za wybór tematu Wróć kiedyś do Tomcata - jest tu kilku, którzy merytorycznie Ci z chęcią pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 ...Wróć kiedyś do Tomcata - jest tu kilku, którzy merytorycznie Ci z chęcią pomogą Raczej na pewno jeszcze zajmę się tym tematem ale już w większej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi