rtx Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Witam wszystkich, Chciałbym zaprezentować model F-101B ulepiony z zestawu Revella. Tak sobie założyłem, że uzbieram wszystkie myśliwce "Century series", więc po F-102 przyszła kolej na F-101. Model właściwie zrobiony z pudła, z jakimiś niewielkimi ulepszeniami. Sklejał się całkiem fajnie, z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu, kto chciałby wykonać replikę tej ciekawej maszyny. Czekam na nieagresywne opinie I jedna rada - gdyby ktoś chciał malować aero Humbrolem H147, to niech pod żadnym pozorem nie popełnia tego błędu. Bezbarwnego błyszczącego też nie polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 17 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2014 Bardzo mi się podoba! W takiej skali i taka jakość - bomba! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Hej,fajny model sam mam chrapkę na ten zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agalant Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Im dłużej oglądam, tym bardziej mi się podoba. Malowanie rzeczywiście niekoniecznie się udało, ale model i tak ładnie wygląda. Napiszesz coś więcej o farbach? Jakie miałeś kłopoty, jak stare/świeże były farby itp. Ciągle wielu używa Humbrola, z bardzo różnym efektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Im dłużej oglądam, tym bardziej mi się podoba. Malowanie rzeczywiście niekoniecznie się udało, ale model i tak ładnie wygląda. Napiszesz coś więcej o farbach? Jakie miałeś kłopoty, jak stare/świeże były farby itp. Ciągle wielu używa Humbrola, z bardzo różnym efektem... Malowanie może nie tyle się nie udało, co po prostu niektóre Humbrole dają spore ziarno przy malowaniu aero. Szczególnie szary dał mi się we znaki. Te farby po prostu chyba tak mają, bo próbowałem różnego ciśnienia i stopnia rozcieńczenia, a efekt był podobny - brak gładkości. Podobnie miałem przy F-102, ale jak widać nauka poszła w las. Może trzeba się przerzucić na jakieś akryle, ale po prostu do Humbroli się przyzwyczaiłem. Inna sprawa, że zdjęcia robione przy sztucznym świetle bardzo ten efekt wyostrzają - w rzeczywistości nie jest aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Model bardzo ładny. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk I - Revell 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Kurczę, świetna maszyna i świetny model. Co do malowania - przejdź na Gunze, znikną problemy o których pisałeś. A sam samolot jest piękny, jakże żałuję że nie ma nigdzie go w skali 1:48 w podobnym malowaniu. Kitty Hawk tylko w kolorze metalu, a ja chciałbym właśnie tak pomalowany jak ten na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Bardzo mi się podoba ten model, świetnie prezentuje się w tym malowaniu, bardzo lubię te duże gwiazdy gratuluję wykonania. A co do farb to faktycznie może powinieneś spróbować czegoś innego. Ja używam Vallejo Air i bardzo dobrze mi się nimi maluje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfenstein Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 Przyłączam się do pochwał. Nie jestem specjalistą merytorycznym w tym temacie, ale wykonanie mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Fajny model kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2014 Dziękuję wszystkim za wyrazy uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Czesc. Swietny model moze sie skusze i zrobie podobny Fajnie ze nie przekombinowany jesli chodzi o brudzenie itp... co do humbrola to niestey posiadam dosc spora kolekcje produktow tej firmy i jak np pigmenty i lakiery sa spoko to farby juz nie za bardzo. Powoli przesiadam sie na Vallejo Air...duzo lepsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi