Bengal Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Ok. Dzieki wielkie ide szlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2015 Witam, mały up po walkach z aero i czasem udało mi się zrobić mały progres ale jeszcze dużo przede mną by efekt mnie zadowolił. Jeszcze cały czas wychodzą malutkie babole, które muszę poprawić . Jeśli coś zobaczycie to proszę o napisanie co Standardowo przepraszam za jakoś zdjęć A teraz jeśli mogę prosić o pomoc tj Jaki lakier bezbarwny polecacie do aero ? tzn czy humbrol gloss 35 jest ok ? Co mogę robić źle z moim aero, parę dni temu myślałem, że przekręciłem uszczelki bo farba leciała/kapała mi z okolic dyszy. Rozkręciłem przeczyściłem dałem mu parę dni na odpoczynek i dziś niby wszystko ok ale raz na jakiś czas na końcówce osłony dyszy zbiera mi się troszkę farby co muszę wyczyścić i wtedy maluje ok. Druga sprawa raz na jakiś czas psika mi większą ilością farby niż chwilkę wcześniej ( tzn pluje i robi plamy… ) Zamierzam go chyba zrobić na czarno choć jeszcze nie do końca podjąłem decyzje. Czy polecacie bym zrobił jakiś preshading ( ale w jasnym kolorze ? ) Raczej w kwestii nauki i metody prób i błędów niż dla efektu. Na pewno nie uda mi się tak pięknie jak to zrobił kolega Podciech i jego B-2 Stealth Mam nadzieje, że choć troszkę was interesuje mój pierwszy warsztat pomimo nie zbyt dużej ilości wolnego czasu bardzo mi się to spodobało i nie zamierzam skończyć na 3 modelu Pozdrawiam, B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Bardzo ładna ma sylwetkę ten wynalazek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Bardzo ładna ma sylwetkę ten wynalazek !! Tutaj akurat zdania są podzielone, bo ani to ładne, ani wynalazek, tylko sen szalonego rysownika A co do pytania o lakier bezbarwny. Jeśli malujesz humbrolami, to kładź i humbrole (nie zapomnij o błyszczącym pod i na kalki). Ale radziłbym CI jak najszybciej przerzucić się z olejnych na akryle, dużo przyjemniejsze w pracy i schną zdecydowanie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2015 Bardzo ładna ma sylwetkę ten wynalazek !! Śmieszną ma sylwetkę zobaczymy jak będzie dalej Bardzo ładna ma sylwetkę ten wynalazek !! Tutaj akurat zdania są podzielone, bo ani to ładne, ani wynalazek, tylko sen szalonego rysownika A co do pytania o lakier bezbarwny. Jeśli malujesz humbrolami, to kładź i humbrole (nie zapomnij o błyszczącym pod i na kalki). Ale radziłbym CI jak najszybciej przerzucić się z olejnych na akryle, dużo przyjemniejsze w pracy i schną zdecydowanie szybciej. Oj szalone miał sny ten rysownik Ale mi się podobają takie wariacje Maluje vallejo tzn to na razie tylko podkład ale planuje dalej próbować z farbami vallejo czyli głównie z czarnym 70.950 black. Może nie doprecyzowałem pytania, jaki błyszczący z akryli jest polecany ( z waszego doświadczenia ) Bo mam ten w/w humbrol ale jeśli jakiś akryl będzie lepszy to trzeba go kupić B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Stycznia 2015 Share Napisano 22 Stycznia 2015 Z akrylowych to GX100 z Gunze. Lepszego bezbarwnego błyszczącego chyba nie ma. A po wymieszaniu ok 1:1 z "Flat Base Standard" C30 można uzyskać bardzo przyjemną, matową powierzchnię. Polecam ten zestaw. Do tego dedykowany rozcieńczalnik od Gunze i stawiam dolary przeciw orzechom, że się szybko na Gunze przestawisz już w ogóle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2015 Ok zakupie w najbliższych dniach Dziękuje Mikele za pomoc. Powoli biorę się za podwozie i mam pytanie, gdzieś w czyimś wątku czytałem o "trasowaniu" ( poprawcie mnie proszę jeśli źle kojarzę) kół. Niestety w moim przypadku nie są idealne i muszę zapewne użyć troszkę CA bądź szpachli. Jak później poprawić wygląd kół? Czy potrzebuje jakieś specjalne narzędzia czy wystarczy ostrze olfy ? Jeśli może ktoś zapodać jakiś tutorial będę bardzo wdzięczny pozdrawiam B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Witam, Zakupiłem dziś w martoli troszkę chemii I już od razu mogę powiedzieć, że jest lepsza niż Vallejo Czeka mnie jeszcze dużo poprawek ale powoli widzę światełko w tunelu w końcu hihi Może jutro zacznę malować uzbrojenie. Powolutku do końca Pozdrawiam i miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Kurcze nie jestem ekspertem od techniki modelarskiej ale może przeszlifuj wszystko drobnym papierem to nie będzie tak widać tych farfocli np. na rakietach. Choć najlepiej niech ktoś doświadczony się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Właśnie to jest mój największy wróg te głupie farfocle Zaraz będę jechał papierem 2k i zobaczymy ale niestety takie są uroki posiadania psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Właśnie to jest mój największy wróg te głupie farfocle Zaraz będę jechał papierem 2k i zobaczymy ale niestety takie są uroki posiadania psa Mam ten sam problem, ale u mnie jest kotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 ..ale u mnie jest kotka. Dobrze, że nie sklejam u rodziców w starym mieszkaniu tam 3 koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Tylko szlifuj na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 Tylko szlifuj na mokro. Tak robię Witam, dziś pomalowałem oto efekty : Wiem prawie nic nie widać :( Mam pytanie a raczej dwa. 1/ po malowaniu mam paprochy czym mogę się ich pozbyć ? papier 2k ? 2/ czy jak posiadam jeszcze lakier błyszczący humbrola to się nadaje? malowałem mr hobby color : black. Pytanie dodatkowe. Poprosiłem Pana z martoli by mi sprzedał farby gunze a dostałem mr hobby - czy to to samo ??? ( wybaczcie za amatorskie pytanie ) ps.2 jak zdjąć maskola którego położyłem w 2 klapach podwozia ? Czy wystarczy ostrze ? Pierwszy raz się z nim obchodzę i wole wcześniej zapytać :P Pozdrawiam B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Marca 2015 Autor Share Napisano 9 Marca 2015 Witam po dłuższej przerwie model już prawie na ostatniej prostej i mam do was pytanie o owiewkę mianowicie która wybrać : Popełniłem w nim mnóstwo baboli ale jak na pierwszy model raczej jestem zadowolony przede wszystkim chce go odstawić na półkę i przypominać sobie kiedy na niego będę patrzył o tych błędach i starać się ich już nie popełniać. Galerii nie będę robił - nie zasługuje na to ten model, poza tym wczoraj odbył lot próbny z biurka na podłogę Pozdrawiam, B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 wg mnie trójkątna wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Ta, która bardzie się tobie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Kanciasta mi się bardziej podoba. Jest seksowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Pomaluj tej kanciatej ramy na szkle i wtedy zdecyduj. Zobaczysz jak Ci wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi