Mikele Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Zachowawczo. Brudź, przebarwiaj, kombinuj. No i nie gazeta na tło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Zachowawczo. Brudź, przebarwiaj, kombinuj. No i nie gazeta na tło ;) Michał jeśli chodzi o zachowawczość to spokojnie. Jest to pierwszy model na którym próbuję jakiś przebarwień itp. Co do gazety to przepraszam, tak na szybko chciałem fotkę zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Położyłem jasną zieleń. Jest to mieszanka różnych kolorów Gunze H. Na wszystkich zdjęciach jakie posiadam LiM-a nr 101, kolor w zależności od zdjęć ma inny odcień. W sumie to dotyczy wszystkich kolorów kamuflażu. created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Jeszcze małe zbliżenia. Jutro biorę się za ciemny zielony. created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Miał być bez podmalówek przy wlocie powietrza, ale zmieniłem zdanie będzie z podmalówkami. Tak jak na zdjęciu. created by picasa2html.com CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lutego 2015 Autor Share Napisano 1 Lutego 2015 Kurcze wylała mi się farba z aero na model. Katastrofa !. Mam nauczkę, malowałem bez wieczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Lutego 2015 Share Napisano 1 Lutego 2015 Uuuuu....ja kiedyś na pomalowany model zamiast bezbarwnego w sprayu prysnąłem czarnym sprayem... Rozumiem dramat doskonale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lutego 2015 Autor Share Napisano 1 Lutego 2015 Uuuuu....ja kiedyś na pomalowany model zamiast bezbarwnego w sprayu prysnąłem czarnym sprayem... Rozumiem dramat doskonale... Udało się szybko uratować sytuację i zmyć farbę . Powstały małe zacieki które będzie trzeba przetrzeć papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lutego 2015 Autor Share Napisano 1 Lutego 2015 Tak to wygląda na chwilę obecną. created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Jest nieźle. Spróbuj może postshadingu po piniach podziału mocno rozcieńczonym tire black czy ciemnoszarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Jest nieźle. Spróbuj może postshadingu po piniach podziału mocno rozcieńczonym tire black czy ciemnoszarym. Dzięki. Nie jest dobrze lecz i tak lepiej niż w poprzednich modelach. Jak na pierwsze malowanie inną techniką jestem zadowolony z efektu. W sumie model robię dla siebie na półkę. Jeśli chodzi o postsshading to obawiam się mojej drżącej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Ja bym się pobawił z tymi liniami pigmentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Ja bym się pobawił z tymi liniami pigmentami Grzesiu też o tym myślałem, ale nie wiem zupełnie jak to się robi i jakie ewentualnie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Dziś zrobiłem podmalówki przy wlocie powietrza. created by created by I spód raz jeszcze. created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Kowal pytanie czy w LiMie-5 tak jak w Twoim przy belkach do wyrzutni tez sa te prety mozujace do kadluba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Kowal pytanie czy w LiMie-5 tak jak w Twoim przy belkach do wyrzutni tez sa te prety mozujace do kadluba? Z tego co mi wiadomo to LiM-5 nie posiadał dodatkowych belek pod uzbrojenie takich jak LiM-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 LiM-5M posiadał uchwyty mocujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Zdjęcie powyżej przedstawia Lima-6M. lim-5M to "Skowronek", wersja Lima-5 z owiewkozbiornikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Pozbyłem się już maskowania wlotu powietrza. created by Zacząłem malować szczegóły pędzelkiem. Z racji, że trzęsą mi się ręce nie wychodzi mi to najlepiej. Tutaj użyłem żółtej Pactry. created by Robią się też światełka pozycyjne . created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 Przyszedł czas na lakier połysk pod kalkomanie. Użyłem Gunze H 30. Zakupiłem także kalkomanie z napisami eksploatacyjnymi firmy ModelMaker. created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 W międzyczasie dokończyłem owiewkę. Oszklenie z zestawu jest marnej jakości. Było na nim pełno małych rysek i zmatowień. Jest też mało przejrzyste. Próbowałem to wypolerować lecz za dobrze nie wyszło. created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Dzisiaj nakładanie napisów. Położyłem na spodzie kadłuba, reszta jutro bo trzeba iść do roboty. Używam płynów do kalek Agamy. Mocniejszy płyn strong rozpuszcza farbę więc używam tego light. created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Kalkomanie położone. Teraz lakier i zobaczymy co dalej . Kalki zestawowe nawet dobrze się nakładało. created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Fajnie, tylko co cię pokusiło, żeby przykleić zestawowy numer??? poprawiaj , szkoda super modelu zerknij: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f95caa2a3e694f5c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Fajnie, tylko co cię pokusiło, żeby przykleić zestawowy numer??? poprawiaj , szkoda super modelu zerknij: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f95caa2a3e694f5c.html No faktycznie :(. Mam fotki i nie zauważyłem tego. Nie wiem czy teraz uda mi się zerwać te kalki. Są potraktowane płynami i jak zacznę ścierać to zetrę razem z farbą, a farba i tak trzyma się słabo. Z tym super modelem to przesadziłeś. Model wygląda mizernie w porównaniu z większością modeli prezentowanych na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi