Erni Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Kolejny model mojego autorstwa. Tym razem samolot P-51D Mustang z firmy Tamiya1/48+ eduard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Czesc. Fajnie wyszlo .Jakiej farby uzyles do malowania calosci? Podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Podoba się. Parę rzeczy można by wytknąć, ale gęba na kłódę. No może tyle, że trochę zbyt czysty ;) Ogólnie jest bardzo cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 model malowany farba gunze c 8 srebrny i wcierane pigmenty metaliczne żeby zróżnicować klapy. Model może i czysty ale nie podobają mi się samoloty uświnione w stylu KFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Śliczny jest, bardzo mi się podoba. Tylko czy aby na pewno boczne pokrywy podwozia powinny być pionowo? A nie pod kątem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 Co do klap nie wiem, ale lubię oglądać modele np Artura Oślizło , są brudzone ze smakiem, kwestia gustu kolego to nie jest wytyczna , mustangi Tomka Gronczewskiego , czyste a śliczne. Kamil ma specyficzne modele , nie napisałem że złe ,po prostu inne. Nie staram się naśladować nikogo a jedynie wzorować i robić po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 http://home.comcast.net/~bzee1b/Chino/DSC_6940.jpg Wydaje mi się, że jednak pod kątem, one się trzymały na dźwignikach hydraulicznych. No ale to drobnostka, szczególnie, że rozchylenie na zdjęciu jest niewielkie. Bardzo mi się podoba powierzchnia skrzydeł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 dziękuję za opinie. To był mój pierwszy samolot w alu. Do samolotów wróciłem nie dawno i cały czas się ucze:) Teraz będzie kolejny mustang ale juz bardziej rozebrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Muszę z czasem nauczyć się stosowac takiego ładnego washa i robić tak widoczne linie podziału części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 model malowany farba gunze c 8 srebrny i wcierane pigmenty metaliczne żeby zróżnicować klapy.Model może i czysty ale nie podobają mi się samoloty uświnione w stylu KFS. I pomalowałeś tylko farbą metaliczną a nie metalizerem byłem pewien że pewnie jakim Alcladem lub czymś podobnym a tu tylko seria c gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 cały bajer polegał na wcieraniu pigmentów w klapy lub grafitu z ołówka.Wcierałem je mechaniczne specjalnym pędzelkiem założonym na mikro wiertarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Hej! Fajny, czysty jak wyścigówka. Szczególnie od spodu. Mam dwa pytania: te pigmenty metaliczne to kredki, ołówki, czy coś specjalnego? I - światełka na dole skrzydła są zabarwione, czy nie zrobiłeś tego? Bo na zdjęciu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Bardzo udany... jak zwykle. Twoja przyjaźń z Gunze budzi we mnie dodatkowe uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi