marek d Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Witam. Przy pracy na poprzednim Mustangiem jako produkt uboczny powstał taki kadłub: ..dalej już poszło samo, fotel z zestawu: tablica zegarów, Aires w kadłubie: ..kadłub sklejony: ..teraz trzeba dopracować połączenie tej hybrydy, odtworzyć kilka linii i ponitować. Zajmie to jakiś miesiąc, bo praca bardzo rozrywkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 A co to będzie na sam koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 A co to będzie na sam koniec? ...miał być wczesny P-51 D, bez płetwy przed statecznikiem. Śliczny na półkę. A co wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Lutego 2015 Autor Share Napisano 1 Lutego 2015 Powoli ruszam dalej z pracami. Dzięki pomocy forumowych kolegów: rhinoceros i Artur D mam komplet przyzwoitego oszklenia i zapas części do kolejnych Mustangów. Dziękuję Koledzy. Teraz fotki: ..nowy wiatrochron: ..wnęka podwozia pogłębiona przy pomocy kilku płytek plastyku: .. mistrzostwo świata to nie jest, ale i tak lepiej niż zestawowe. Nie robiłem żadnych kabelków, bo główne pokrywy będą zamknięte i tak guzik będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 1 Lutego 2015 Share Napisano 1 Lutego 2015 Powoli ruszam dalej z pracami. Dzięki pomocy forumowych kolegów: rhinoceros i Artur Dmam komplet przyzwoitego oszklenia i zapas części do kolejnych Mustangów. Dziękuję Koledzy. Nie gadaj tyle, tylko dawaj dalej z tym konikiem, wiosna idzie i stadko trzeba wyprowadzić na pole, a Twój konik w duzym proszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Marca 2015 Autor Share Napisano 14 Marca 2015 Wolno idzie, ale idzie, obecnie hybryda wygląda tak: ..trochę trzeba jeszcze dopracować połączenia i będzie można malować całość podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Kibicuję jak zawsze przy Twoich pracach Jakie malowanie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Marca 2015 Autor Share Napisano 15 Marca 2015 Jakie malowanie planujesz? Tu jest problem, zbyt wiele mi się podoba. Początkowo miał być LOU IV, ale obecnie skłaniam się ku innemu. Jeszcze mam czas by zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Decyzja zapadła; będzie ten: ... czekając na zamówione kalkomanie i maski pomalowałem ryjek Mustangowi: ..reszta za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Rrrrrewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Piknie i nietypowo, unikatowa maszyna się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Zabawa trwa dalej, w ruch poszły maski, blue tack i inne zasłonki: ..czeka mnie kilka drobnych retuszy, ale to nic strasznego. Następny etap malowanie liter kodowych i będzie można brać się za skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Ja pierkuję. Pikna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej ritmann Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Fajnie wygląda, wiatrochron masz czymś zamaskowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Bardzo ładnie, bardzo. Oby tak dalej Zaszpachlowałeś skrzydła na gładko? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Oznaczenia super wyszły śledzę z zaciekawieniem i czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2015 , wiatrochron masz czymś zamaskowany? ..jasne; taśmą Tamiya Zaszpachlowałeś skrzydła na gładko? Pozdrawiam ... tak, jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Po poprawkach i malowaniu liter kodowych: ..tak zostaje, nic już nie poprawiam. Teraz kolej na skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Wygląda odjazdowo., aż zaczynam mieć ochotę na jakiegoś kucyka. No i podziwiam Twoją sprawność w operowaniu maskami. Ja się nie mogę jakoś do nich przekonać i morduję się z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 morduję się z kalkami. Heniu; maski nie są straszne a już maskowanie brytyjskich rundli jest banalnie proste. Może na początek zacznij od malowania fin flasha przy pomocy taśmy. Efekt powinien Cię zadowolić i zachęcić. Sam tak zaczynałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Maja 2015 Autor Share Napisano 12 Maja 2015 Praca przy modelu zatrzymała się w tym miejscu: ..zostało już niewiele: pomalować dół skrzydeł i namalować skrzydłowe gwiazdy. Później już drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 12 Maja 2015 Share Napisano 12 Maja 2015 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Maja 2015 Autor Share Napisano 18 Maja 2015 Podstawowe malunki skończone: ... czarne pasy wymagają drobnej korekty, ale nie wiem jeszcze czy to zrobię. Do zrobienia zostały drobiazgi typu śmigło ( jest pomalowane), podwozie itd. Ta że następne spotkanie chyba w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Maja 2015 Autor Share Napisano 24 Maja 2015 ... czarne pasy wymagają drobnej korekty .. pasy zostały poprawione, są przesunięte bliżej osi kadłuba: ... po dyskusji z kolegami zmienił się też dość znacznie wygląd Mustanga: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 24 Maja 2015 Share Napisano 24 Maja 2015 Wszystko fajnie, ale oglądać bym chciał. . pasy zostały poprawione, są przesunięte bliżej osi kadłuba: ... po dyskusji z kolegami zmienił się też dość znacznie wygląd Mustanga: ...im dłużej robisz tym dłużej robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi