MeliusManu Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Proszę nawet nie myśleć o odpuszczeniu tematu Mustanga. Pańska praca warta jest skończenia bo zapowiada się wyjątkowy, arcy ciekawy model. Ponadto z polskim wątkiem o którym mało kto wie. Poprawki nie powinny sprawić Panu kłopotu widząc dotychczasowy warsztat. Ze swej strony chętnie podeślę Panu nowe maski (zupełnie gratis) by ułatwić sprawę. I czekamy na galerię jak na finały ligi mistrzów.. nie żebym interesował się piłką nożną, ale takie stwierdzenie dodaje dramatyzmu w poście Tak prywatnie to może Pan wstawić fotkę zbliżenia łączenia kadłuba z ogonem. Bardzo nurtuje mnie jak to się Panu tak udało idealnie połączyć. Czym szpachlowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Ponadto z polskim wątkiem o którym mało kto wie. A coś więcej Marku MUSISZ go skończyć i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 A coś więcej Nazwisko raczej rzadkie i trudne do wymówienia za wielką wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 O i super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Myślę że ten temat przyda się komuś kto zechce zbudować Mustanga MC+Z.Mnie już nie... na razie. Dziękuję za poświęcony czas. No dobra - nie rób scen tylko kończ Mustanga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 29 Maja 2015 Autor Share Napisano 29 Maja 2015 Heniu to nie foch to brak czasu obecnie. Tak zostać nie może, bo rani moje oczy, a dalsze podmalówki nie mają sensu. Tylko zmycie, a wtedy pójdą się czesać szpachlowane linie na skrzydłach itd. na odtwarzanie tego w tej chwili brak czasu. fotkę zbliżenia łączenia kadłuba z ogonem. Bardzo nurtuje mnie jak to się Panu tak udało idealnie połączyć. Czym szpachlowane ? O fotkę trudno bo w tej chwili wszystko przykryła farba. Trochę widać na pierwszych fotkach relacji. Łączenie było proste; cięcie po istniejącej linii podziału i złożyło się bardzo przyzwoicie bez szpachli. Oczywiście wiele razy przykładane do rysunków w Modelmanii. Trzeba było tylko opiłować prawie na żyletkę grzbiet przeszczepu. Oprofilowanie statecznika pionowego: obrys ograniczony taśmą i surfejser 500 aerografem. Nic skomplikowanego. Oczywiście trochę machania polerkami było. To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Dla widzów o mocnych nerwach: Feniks: ... zabawa zaczyna się na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Brawo. Masz chłopie jaja. Szacunek. Z maskami tak jak obiecane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Podziwiam i szanuję bardzo takich ludzi! No to dalej z zaciekawieniem będę podglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 WOW szacun wielki dla Marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Jestem pod wrażeniem, nerwy faktycznie wymagane oglądając zmywanie w toku czekam niecierpliwie na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Dołączam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2015 Dziękuję koledzy ale chyba trochę przesadzacie. Zmywanie i odtwarzanie mam opanowane. Należy tylko pamiętać ile czasu zajęło mi dotarcie do....... zmywania. Podkład ujawnił kilka miejsc do poprawki więc poleruję nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 Podkład: ... gotowy do dalszych zabiegów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 O-o-o - bardzo ciekawy preshading. Możesz coś więcej o nim napisać, czyli po co to i na co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 No i widzisz? Jak chcesz to umisz... To czekam co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 O-o-o - bardzo ciekawy preshading.Możesz coś więcej o nim napisać, czyli po co to i na co to? ... oj to tylko czarny podkład pod Alclada położony dość niedbale. Ma być nie równy połysk. No i widzisz? Jak chcesz to umisz... To czekam co dalej. ..czasami coś się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 No to teraz uzgadniamy malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 Sądzę że chyba już wszystko zostało powiedziane. Będę wracał do pierwszej wersji jaką zrobiłem. Maluję to co widać bez domniemań, choć nie gwarantuję idealnego odwzorowania. Na pewno trochę to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Pomóc graficznie z odwzorowaniem linii kamuflażu i rozmieszczeniem podstawowych elementów czy nie ma potrzeby ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Och ty w życiu cały warsztat chłonąłem jak najlepszy kryminał. Szkoda konika pięknie wyglądał w tym malowaniu, szkoda trochę, że nie zdecydowałeś się na przemalowanie pasa i kołpaka na biało zwłaszcza, że zdjęcie wcześniej występował w tej kolorystyce ale wielki szacun i pokłony za to co zrobiłeś później ja bym się do tej pory na taki krok nie zdecydował ale teraz????? Będę oczywiście z zapartym tchem śledził losy tego mustanga bo jest to zdecydowanie warsztat co się zowie dzięki któremu można się wiele nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Kolego Ripper1 dziękuję, ale przesadzasz. Najlepsze co tu jest to dyskusja o kolorystyce. Reszta warsztatu żadna rewelacja. Zajrzyj do Mikołaja 75 to dopiero jest warsztat. MeliusManu; rozmieszczenie znaków już mam. O grafice możemy pogadać na maila, OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Jasne. Nie ma najmniejszego problemu. Proszę o maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Kolego Ripper1 dziękuję, ale przesadzasz. Najlepsze co tu jest to dyskusja o kolorystyce. Reszta warsztatu żadna rewelacja. Zajrzyj do Mikołaja 75 to dopiero jest warsztat. MeliusManu; rozmieszczenie znaków już mam. O grafice możemy pogadać na maila, OK? Ja wiem czy przesadzam? Pewnie ze są warsztaty typu Andrzej Ziober gdzie nie ma zestawu pudełkowego tylko są plany budowy oraz takie typu "Mój pierwszy model" gdzie modelarz się pyta czy dobry będzie pędzel który kupił w papierniczym. Moim skromnym zdaniem o jakości warsztatu decyduje nie tylko super wykonanie zestawu z włożoną pracą własną ( a taka tu jest i nie ma tu dwóch zdań ) ale też tocząca się w nim dyskusja na takie jak u Ciebie tematy z których inni mogą się wiele nauczyć. Też mam w planach budowę tego konika ( a kto go nie ma chyba że już zbudował ) i miała w założeniach być to kolejna maszyna z dywizjonu 303 ale jak zobaczyłem Twoją "Z-tkę" to mnie zauroczyła i dzięki temu warsztatowi jestem dużo bogatszy o wiedzę na ten temat i o to w tym wszystkim chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 Nie umarło, delikwent pomalowany sreberkiem czeka na dalsze zabiegi: Ripper1 gorąco zachęcam do budowy Mustangów. To piękne maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi