Sułtan Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Witam Wiele lat podglądania forum, aż w końcu przyszedł czas się ujawnić.. Kuba - lat 27, modelarstwo od siódmego roku życia. Przed Wami PZL 67 żbik Operacja "Zagłoba" oblężenie Moskwy - lipiec 1943 roku Quote
Pomidor Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Biorąc pod uwagę zakres przeróbek starego i coraz gorszego Łosia, to świetna robota. Zastanawiam się tylko jak wybrniesz z kwestii przedłużenia goleni podwozia i z zawartości kabiny strzelca. Quote
Sułtan Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Obie kwestie już są opanowane i czekają na wykończenie aczkolwiek wieżyczka grzbietowa będzie trochę na siłę ;D Quote
Under B Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Albo mi się wydaje, ale masz źle szachownice przyklejone- w odbiciu lustrzanym. Chociaż nie wiem, raz jest tak jak Ty masz, a raz na odwrót. Wie ktoś od czego to jest zależne ? Quote
Sułtan Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Szachownice zgodnie z przedwojennymi instrukcjami. te o ktorych mowisz weszły w 1993 r. Quote
Nacktgeboren Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Świetny pomysł i fajne wykonanie. Jakie silniki przewidujesz do zamontowania? Coś z amerykańskich gwiazdowych czy coś innego? Quote
Sułtan Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Silniki i osprzęt ze złomu modelarskiego: Silniki: Savoia SM.79 Koła podwozia głównego: DC-3 Kółko przednie: Su-25 Wieżyczka: Liberator A bomby są z Ju-88 Quote
spiton Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Podwozie zostaw oryginalne. Było bardzo dobre. I takie pytanie. Skoro powiększyłeś komorę bombową( prawie górnopłat) to czemu bomby są pod skrzydłami ? Quote
Sułtan Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Cieszę się że napisałeś Spitonie. Twoje What Ify mi się bardzo podobają, a co do bomb to chciałem mu dodać bardziej "bojowy "wygląd. Dodając nowe dorodne silniki można założyć ze znacznie zwiększył się udźwig i maszyna poza ładunkiem bomb w komorze mogła zabierać jeszcze coś. Co do podwozia to nie za bardzo widza mi się te drobne kółka oryginalne od łosia, poza tym w środku gondoli jest już przygotowane wycięcie pod koło z Dakoty. Pozdrawiam Quote
spiton Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Tak czy inaczej fajny. Super wpasowałeś kalkę z Hellcata ,-)) I bardzo fajny kamuflaż. Quote
jarek38 Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 Skrzydła w górę, golenie w tył i będzie jak Liberator. Bardzo ciekawa przeróbka Łosia do której wracam z każdym otwarciem MW i czekam aż Żbik stanie na nóżkach, a to dopiero dwa dni Quote
Sułtan Posted December 20, 2014 Author Posted December 20, 2014 Panowie, motywujecie do dalszego działania Po świętach zasiąde do warsztatu i model będzie gotowy Quote
mig Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 Zapowiada się bardzo ciekawie. Jakie uzbrojenie strzeleckie w nosie maszyny dałeś? _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk I - Revell + lufy km Aires + kalka Techmod 1/72 - ukończony MiG-21 Bis - Zvezda + blachy Part + fotel Pavla + Pitot Master-Model 1/72 Quote
Sułtan Posted December 20, 2014 Author Posted December 20, 2014 Jakie uzbrojenie strzeleckie w nosie maszyny dałeś? Myślałem o 4 KM 12,7 mm i działku 57 mm ale z działkiem raczej przesadziłem więc umówmy się że to kal. 75 mm Quote
Sułtan Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Witam Was ! Po ponad 5 miesiącach bez modelowania spowodowanym wyjazdem za granicę postanowiłem pokończyć niektore warsztaty Drugie w życiu próby z weatheringiem na poważnie - wtym wypadku głównie smugi z farb olejnych i obicia. Co o tym sądzicie ? Quote
Nużek Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Może i ja się kiedyś skuszę na jakiegoś What If. Mam starych modeli około 15 sztuk, jedne połamane, inne w całości z oberwanymi tylko goleniami i uzbrojeniem, można by coś z tego zbudować. Quote
Recommended Posts