Sułtan Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witam Wiele lat podglądania forum, aż w końcu przyszedł czas się ujawnić.. Kuba - lat 27, modelarstwo od siódmego roku życia. Przed Wami PZL 67 żbik Operacja "Zagłoba" oblężenie Moskwy - lipiec 1943 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Biorąc pod uwagę zakres przeróbek starego i coraz gorszego Łosia, to świetna robota. Zastanawiam się tylko jak wybrniesz z kwestii przedłużenia goleni podwozia i z zawartości kabiny strzelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Obie kwestie już są opanowane i czekają na wykończenie aczkolwiek wieżyczka grzbietowa będzie trochę na siłę ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Albo mi się wydaje, ale masz źle szachownice przyklejone- w odbiciu lustrzanym. Chociaż nie wiem, raz jest tak jak Ty masz, a raz na odwrót. Wie ktoś od czego to jest zależne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Szachownice zgodnie z przedwojennymi instrukcjami. te o ktorych mowisz weszły w 1993 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Świetny pomysł i fajne wykonanie. Jakie silniki przewidujesz do zamontowania? Coś z amerykańskich gwiazdowych czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Silniki i osprzęt ze złomu modelarskiego: Silniki: Savoia SM.79 Koła podwozia głównego: DC-3 Kółko przednie: Su-25 Wieżyczka: Liberator A bomby są z Ju-88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Podwozie zostaw oryginalne. Było bardzo dobre. I takie pytanie. Skoro powiększyłeś komorę bombową( prawie górnopłat) to czemu bomby są pod skrzydłami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Cieszę się że napisałeś Spitonie. Twoje What Ify mi się bardzo podobają, a co do bomb to chciałem mu dodać bardziej "bojowy "wygląd. Dodając nowe dorodne silniki można założyć ze znacznie zwiększył się udźwig i maszyna poza ładunkiem bomb w komorze mogła zabierać jeszcze coś. Co do podwozia to nie za bardzo widza mi się te drobne kółka oryginalne od łosia, poza tym w środku gondoli jest już przygotowane wycięcie pod koło z Dakoty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Tak czy inaczej fajny. Super wpasowałeś kalkę z Hellcata ,-)) I bardzo fajny kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Skrzydła w górę, golenie w tył i będzie jak Liberator. Bardzo ciekawa przeróbka Łosia do której wracam z każdym otwarciem MW i czekam aż Żbik stanie na nóżkach, a to dopiero dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 Panowie, motywujecie do dalszego działania Po świętach zasiąde do warsztatu i model będzie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Zapowiada się bardzo ciekawie. Jakie uzbrojenie strzeleckie w nosie maszyny dałeś? _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk I - Revell + lufy km Aires + kalka Techmod 1/72 - ukończony MiG-21 Bis - Zvezda + blachy Part + fotel Pavla + Pitot Master-Model 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 Jakie uzbrojenie strzeleckie w nosie maszyny dałeś? Myślałem o 4 KM 12,7 mm i działku 57 mm ale z działkiem raczej przesadziłem więc umówmy się że to kal. 75 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Witam Was ! Po ponad 5 miesiącach bez modelowania spowodowanym wyjazdem za granicę postanowiłem pokończyć niektore warsztaty Drugie w życiu próby z weatheringiem na poważnie - wtym wypadku głównie smugi z farb olejnych i obicia. Co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Może i ja się kiedyś skuszę na jakiegoś What If. Mam starych modeli około 15 sztuk, jedne połamane, inne w całości z oberwanymi tylko goleniami i uzbrojeniem, można by coś z tego zbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi