hypnos82 Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Okej,dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Witam,kolejny update. Trochę rozjaśniłem model i wygląda lepiej. Model rozjaśniany Pactra Russian Armour. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Wiele się nie zmieniło .... Nie widać żadnych kontrastów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Ech,wiedziałem że to mi nie wyjdzie Niestety,więcej już nic nie poradzę,tak już musi zostać Przykro mi,że Wam się nie podoba,ale starałem się jak najlepiej Muszę trenować te techniki,bo wcześniejsze modele wykonywałem bez takich rzeczy Cóż,muszę się uczyć na swoich błędach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 A w czym jest problem , żeby malować dalej ? Choćby według "schematu" który wrzuciłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Porzuć te heretyckie techniki. Żaden pojazd nie ma takiej tęczy na pancerzu, uwierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 O to chodzi,że musiałbym od nowa pomalować Vallejo Russian Armour,a teraz nie mam pieniędzy,dlatego chcę to zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Jak nie masz funduszy to odstaw model, do czasu kiedy będziesz mógł sobie na materiały pozwolić. Kasa nie może być powodem nie dokończenia modelu Po prostu niech poczeka na lepsze czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Powiem jedno jest zbyt ładny jak na coś co zrobili sowieci. Odczekaj okres posuchy i Wróć do modelu z nowymi siłami "funduszami" Bardzo fajny "teciak".Merytorycznie się nie znam - ale reszta fajna. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Dzięki messer,wiadomo,że jest zbyt ładny,bo jeszcze żadnych obić nie robiłem Poszukam,może trochę tej farby mi zostało i postaram się zrobić to rozjaśnianie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Porzuć te heretyckie techniki. Żaden pojazd nie ma takiej tęczy na pancerzu, uwierz mi Wystarczy wziąć pierwsze lepsze zdjęcie i można zauważyć, że światło i cień istnieje naprawdę pomimo tego, że regulamin wojskowy pewnie nic o tym nie wspomina. Wystarczy wziąć pierwsze lepsze zdjęcie (albo pójść na własny czołg) i można zauważyć że światło i cień istnieje, a nie jest namalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 To robić te rozjaśnienia dalej czy tak może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Rób jak uważasz, twój tank Ja uważam taką modulację (chyba że jest symboliczna i delikatna) za wynaturzenie. Widywałem modele gdzie każda płyta, właz i śrubka była w innym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Ale według Ciebie wygląda w porządku? Bo chcę zrobić eksploatowany pojazd,tylko bez przesady bo taki czołg raczej nie miał długiego żywota na froncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Kolor zmieni się po washach, płukankach itp zabiegach więc działaj dalej. Przejrzałem cały internet nie znalazłem choćby wzmianki że taki jak twój nie istniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Panowie,spokojnie,jeżeli modulacja jest konieczna,to oczywiście się zastosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Jaki kolor ma T-34 z obrazka? Oczywiście jest jednolity, ale w naturze tak nie występuje ze względu na światło. Na wielokrotnie pomniejszonym obiekcie światło nie zagra tak samo, bo fizyka jest ta sama, a obiekt inny. Modulację oczywiście można zrobić dobrze - tak żeby model wyglądał naturalnie, albo można zrobić tak żeby żeby każdy widział, że modulacja została zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Tak,wiem o tym,ale chcę też,aby realistycznie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 To że mam własny czołg pozwala mi go oglądać dosyć często. Nie jestem przez to modelarskim guru ale widzę na własne oczy że czołg nie ma każdej śrubki, klapki i skrzyneczki w innym kolorze jak to często widuję na warsztatach. Powstała cała gałąź przemysłu produkująca żenująco rozbudowane "zestawy modulacyjne" i głosząca że jeśli nie zapodasz trzydziestu odcieni zieleni na wieży to jesteś pupa, a nie modelarz. Zasugerowałem Szymczasowi że generalnie to jest jego model i bez takich bajerów spokojnie się obejdzie, a herezji użyłem w żarcie czego podkreśleniem była wesoła buźka. A co do autorytetów to polecam poprzeglądać wywiady z Migime Jimenezem , który sam stwierdza że jest to efekciarskia i bajerancka technika ale nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością. Co do moich modeli to zaciekawiony zjawiskiem obejrzałem sobie mojego Pz II w panzergrau bez modulacji i o dziwo efekt cienia również występuje. Więc nie dajmy się zdominować jednej szkole Shaolin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 tankmania, z całym szacunkiem, ale nie dorabiaj swojej, kolejnej już, ideologii. SzymczaS założył warsztat, żeby poprosić o pomoc i opinię, a tu zaczyna się tworzyć Kółko Filozoficzne. Moderatorem nie jestem, ale takie dyskusje powinny być w osobnym wątku lub na PW. Ja dodatkowo jestem zdania, że jeżeli ktoś w swoim warsztacie prosi o opinię/pomoc, to jej udzielam. A jeżeli chce się wypowiadać na inny temat, to nie pisze wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Panowie,proszę Was,nie kłóćcie się,jesteśmy modelarzami i nie powinniśmy się tak zachowywać Przykro mi,że mój warsztat wywołał tyle zamieszania Nie jestem modelarzem doskonałym,robię modele tak jak potrafię,staram się nadążać za współczesnymi technikami aby wykonywać modele na takim poziomie jak Wasz Co do modelu żeby wyglądał realistycznie - chodziło mi o to,żeby wyglądał jak czołg z 44 roku,to znaczy eksploatowany,ale całkowicie zajeżdżony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 To jak chcesz modulować,to sobie koniecznie obejrzyj to, tu jest niestety po rusku ale wiadomo o co chodzi jak się ogląda i tu coś też fajnego http://www.missing-lynx.com/articles/other/modulationmr_1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Tak mi się kojarzyło https://www.youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4 Z góry wielce przepraszam za OFFTOP.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Okej,dzięki za linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi