Polski_Czołgista Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Witajcie!!! Dziś wigilia więc i prezenty Ja dostałem tego oto Shermana Sklejanie mam plan aby rozpocząć jutro albo w piątek. A jeszcze korzystając z okazji życzę Wam wszystkim wesołych świąt i udanego sylwestra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 O to kolego zacny prezent. Chyba najbardziej znany wóz typu M4A2E8 oprócz Fury'ego. Chętnie podpowiem i pomogę przy budowie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Dziękuję bardzo. Też się z niego bardzo cieszę ponieważ będzie to mój pierwszy amerykański czołg i pierwszy model dragona Rzeczą zadziwiającą mnie jest fakt że na allegro i innych stronach go nie było oprocz ebaya a kupiony został w łódzkim modelarskim Da-Ta Pomoc napewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 OK taj jak pisałem niżej dziś rozpocząłem dłubanine Jak to ja zacząłem od wieży. Czołg będzie jak w tytule 'Thunderbolt VII' ale 'osłonki' dokleję na samym końcu na tą chwilę wygląda to tak: Model ma bardzo dobre detale. Proszę o opinie i sugestie odnośnie ewentualnych oprawek. PS zdjęcia robione telefonem więc nie zbyt dobre ale coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Zmień lufy do karabinów i będziesz miał +5 do looka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 ślady po odlewach do formy, i oznaczeniach części produkcyjnych Dragona masz zamiar zeszlifować? Na wierzy przy podstawie działa, i włazie kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Obrodziło ostatnio w ten typ Shermana na forum. Popatrzę jak Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 a to nie są przez przypadek fabryczne numery odlewów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Oczywiście, że są nie szlifuj tego! Podstawa pod M1919 powinna być obrócona o 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Oczywiście, że są nie szlifuj tego!Podstawa pod M1919 powinna być obrócona o 180 stopni. Nie będę szlifować. Co do podstawy to wiem ale inaczej nie chciala sie skleić Dziękuję za kolejnych widzów nie wiem czy dzisiaj uda mi się coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Oczywiście, że są nie szlifuj tego!Podstawa pod M1919 powinna być obrócona o 180 stopni. Raczej 90 stopni, ale to szczegół. Popraw ją, musi się dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Oczywiście, że są nie szlifuj tego!Podstawa pod M1919 powinna być obrócona o 180 stopni. Raczej 90 stopni, ale to szczegół. Popraw ją, musi się dać. Ok. Ale 30 musze odkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Nie zapomnij tez ponawiercać osłony wlewów paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Nie zapomnij tez ponawiercać osłony wlewów paliwa. Ehhh... jakieś foto? Domyślam się o co chodzi ale nie wiem jak to ma wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Tak, 90 stopni, rozpędziłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Nie zapomnij tez ponawiercać osłony wlewów paliwa. Ehhh... jakieś foto? Domyślam się o co chodzi ale nie wiem jak to ma wyglądać Rzuć okiem na ten wątek: Sherman M4A3E8 Tasca 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 A mogę prosić o linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 A mogę prosić o linka? A może złożyć za ciebie model? wystarczy przejrzeć dział.. viewtopic.php?f=87&t=46607 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Eh... no nie lubie szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 viewtopic.php?f=87&t=46607 Proszę bardzo. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Eh... no nie lubie szukać... Ehhh..dzisiejsza młodzież!na łatwiznę tylko by szli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 No ale nie zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 No to 30 poprawiona Dodałem przednie dopancerzenie Zacząłem walkę z kołami Dorobiłem błotniki i boczne osłonki Oraz zrobiłem przymiarkę do magictrakcksów bardzo fajnie one wyglądają. Proszę o opinie i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 A sprężyny w wózkach montowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 A sprężyny w wózkach montowałeś ? Tak. Ale nie wiem po co one. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi