bazylms Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Marcin, filtry to moja wielka słabość. Ostatnio staram się tak malować aby ich nie używać. Działaj, bom efektów ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 Faktycznie , o błotnikach nie pomyślałem . Kolor to raczej nie ma być ruska zieleń . Zdjęcie ma dużo światła to wszystko wygląda , że jest bardzo jasne .Filtrów nie będę dawał , bo jak będę się bawił siuwaksami to on się sam od tego zfiltruje Czekam teraz na kalki , w tygodniu powinny dojść to będę działał dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Po łoszu i kalkach . Chciałem bardzo podziękować Danielowi za oznaczenia które przesłał mi w "gifcie" do mojego czołeczka . Na tylnej części wieży w miejscu kalkomanii nakleję jeszcze osłonę szczelinki . Kładzenie kalki na nią skończyło by się słabo , bo na pewno by nie siadła na tak wystającym elemencie . Czas teraz na ciuranie . Muszę coś wydumać , bo na razie nie mam planu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Jaśniutko ale ładniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 Bożo ( jeżeli się powtarzam,to z góry przepraszam), jak Ty robisz takie ładne zdjęcia ( jaki sprzęt masz do tego), bo jak robisz ładne modele to widzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 malowanie superanckie, ja tak (jeszcze) nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2015 Cieszę się , ze się podoba . Co do zdjęć . Sprzęt absolutnie bez fajerwerków - zwykły Nikon V1 , dwie żarówki 5500 czegoś tam ( spełniają też świetnie rolę oświetlenia warsztatu ) , statyw i wio . Tryb "ekspozycji" ustawiony na +0,7 ( nie wiem co to jest za parametr ) i wyłączona funkcja stabilizacji obrazu . Obiektyw przekręcony tak , żeby było jak największe zbliżenie. Naciskam spust i po 5 sekundach aparat robi zdjęcie.Nie znam się kompletnie na fotografii co zapewne widać , ale sam aparat , żarówki i ustawienie aparatu polecił mi kolega Robert O i jestem zadowolony . Chodziło mi tylko i wyłącznie o "sprzęt" do focenia plastikowych zabawek w granicach rozsądku. Myślę , że sprzętem sześciokrotnie droższym zrobiłbym takie same zdjęcia, nic lepsze , bo pewnie nie umiałbym wykorzystać 95 procent jego możliwości , poznawanie tych możliwości też pewnie specjalnie by mnie nie interesowało . Wiec jest to taki kompromis , żeby "wszyscy " byli zadowoleni Tak to mniej więcej wygląda: Przy robieniu zdjęć żołądkowa wskazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Stycznia 2015 Share Napisano 10 Stycznia 2015 To ten model z magazynu Super Model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2015 Zgadza się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Ciuram malucha . Jeszcze dół wanny został , wózki i gąsienice : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Już za chwilę koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 A mnie się podoba tłumik z wydechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Ladnie pobrudziłeś błotniki, nie widać ze są takie ładne i proste. Całość robi pozytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Bożo! Jestem Twoim fanem. Serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Ładnie. Podoba mi się ten pokrak coraz bardziej. Szkoda że w 48-mce nie robią takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 Dzięki chłopy . Na razie na wannie chlapnąłem trochę błotem . Wykończę wszystko włącznie z wózkami jak przyjdą mi z dalekiej Rosji metalowe gąsienice masterclub'a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Zasługuje na dobre "buty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Oj racja. Każdy kolejny Twój model lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2015 Zapraszam do galerii : viewtopic.php?f=68&t=47414 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi