KAMIL90 Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Pora zbudować coś współczesnego i trafiło na M3A3 Bradley . Wychodzi na to że jako pierwszy na tym forum zakładam relację z budowy tytułowego pojazdu . Model ma być z założenia prosto z pudła chyba że coś się zmieni w tym temacie . I tu mam do was pytanie zastanawiając się nad malowaniem i bardzo przypadło mi one do gustu trafiłem na takie zdjęcie i czy to jest wersja M3A3 , bo z współczesną pancerką u mnie krucho . A oto co udało mi się zrobić przez dwa dni . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek R Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Będę zaglądał , zapowiada się ładny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hunter Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Niestety, brak CIV[Commander’s Independent Viewer] wskazuje na to że jest to wersja A2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Budowa Bradleya postępuje dalej , coraz bardziej podoba mi się sylwetka tego pojazdu . Jak widać zamontowałem układ jezdny, zawieszenie jak i gąsienice są ruchome . Pora na zdjęcia uwagi i sugestie mile widziane . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 ... sugestie mile widziane . Moja sugestia jest taka. Dawaj Waszmość więcej fotek, bo mi jeno ślinka cieknie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piecu_KP Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Moja sugestia jest taka. Dawaj Waszmość więcej fotek, bo mi jeno ślinka cieknie To ja i się podłączę pod prośbę i zarzucę klasykiem z internetuf z przesłaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 15, 2015 Author Share Posted January 15, 2015 Po woli budowa postępuje dalej ,jak na razie nie napotkałem żadnych problemów przy montażu modelu. Kostki pancerza ERA zamontowane na sucho będą zdjęte do malowania . A oto parę fotek z postępu prac . A tu z drugim modelem od Menga czyli Panzerhaubitze 2000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piecu_KP Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Mam pytanko odnośnie składalności i jakości odlewów. Dobre? Osobiście nabrałem chrapki na ten egzemplarz ale nie chcę się władować na minę. Wystarczy mi dość użerania się ze zrobieniem odrobinę lepszych siatek na szpeje do Szakala i lusterka do "Pinka". Chcę w końcu coś bezstresowego. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 15, 2015 Author Share Posted January 15, 2015 Mam pytanko odnośnie składalności i jakości odlewów. Dobre? Osobiście nabrałem chrapki na ten egzemplarz ale nie chcę się władować na minę. Wystarczy mi dość użerania się ze zrobieniem odrobinę lepszych siatek na szpeje do Szakala i lusterka do "Pinka". Chcę w końcu coś bezstresowego. ;) Co do składalności modelu to nie mam najmniejszych zastrzeżeń , to szpachlę co widać na zdjęciu to nie wina producenta tylko moja . Jakość odlewów jak dla mnie bardzo dobra . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Bradley i Panzerhaubitze. Meng rządzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piecu_KP Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 No to dzięki Tobie wzbogacę swój magazyn o kolejny model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Coraz bliżej końca budowy Bradleya , a oto kilka fotek z postępów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piecu_KP Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Ładnie i schludnie... Czekam na kosmetykę. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Super wygląda . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted January 27, 2015 Super Moderator Share Posted January 27, 2015 Bardzo ładny pojazd! Czekam z niecierpliwościa na malowanie. Powodzenia! Pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Podoba mi się wehikuł mam nadzieje iż pomalujesz równie starannie co złożyłeś Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Tak sobie to wyobrażałem od początku choć wiem że z rzeczywistością ma to mało wspólnego . Teraz czas na dalszą zabawę A tu z większą koleżanką dla porównania . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Bardzo fajnie wymalowany. Czekamy teraz na weathering. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Trójkolor NATO plus piaskowe wstawki - dla mnie zawsze to będzie świetnie się prezentować. A tutaj sam model dodatkowo jest wyjątkowo ciekawy. Elegancko pomalowany Choć zieleń jakby nieco blada... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Kawał świetnej roboty. Podzielam zdanie Kubisza o atrakcyjności kamuflażu NATO z piaskowymi akcentami. Antenę BFT już pomalowałeś? Jesli tak, to za jasna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Kawał świetnej roboty. Podzielam zdanie Kubisza o atrakcyjności kamuflażu NATO z piaskowymi akcentami. Antenę BFT już pomalowałeś? Jesli tak, to za jasna. Chodzi o ten element pomalowany na biało? Jak o niego to tak było w instrukcji pokazane . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Tak, to jest antena BFT. Oryginalny kolor: Czyli taki kremowy. Bardzo dobrze sprawdza się tu farba Humbrol 121 Pale Stone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Cud, miód, orzeszki. Piękna robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 Masakry nad modelem ciąg dalszy Bradley ma wyglądać na etapie końcowym mniej więcej tak jak ten leopard . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts