Skocz do zawartości

M3A3 Bradley Meng Model 1/35

KAMIL90

Rekomendowane odpowiedzi

Pora zbudować coś współczesnego i trafiło na M3A3 Bradley . Wychodzi na to że jako pierwszy na tym forum zakładam relację z budowy tytułowego pojazdu . Model ma być z założenia prosto z pudła chyba że coś się zmieni w tym temacie . I tu mam do was pytanie zastanawiając się nad malowaniem i bardzo przypadło mi one do gustu trafiłem na takie zdjęcie i czy to jest wersja M3A3 , bo z współczesną pancerką u mnie krucho . A oto co udało mi się zrobić przez dwa dni .

041116-F-2034C-046.jpg

DSC_0129.jpg

DSC_0128.jpg

Budowa Bradleya postępuje dalej , coraz bardziej podoba mi się sylwetka tego pojazdu . Jak widać zamontowałem układ jezdny, zawieszenie jak i gąsienice są ruchome . Pora na zdjęcia uwagi i sugestie mile widziane .

DSC_0112.jpg

DSC_0113.jpg

DSC_0114.jpg

Moja sugestia jest taka. Dawaj Waszmość więcej fotek, bo mi jeno ślinka cieknie

To ja i się podłączę pod prośbę i zarzucę klasykiem z internetuf z przesłaniem

68574abbecbf.jpg

Po woli budowa postępuje dalej ,jak na razie nie napotkałem żadnych problemów przy montażu modelu. Kostki pancerza ERA zamontowane na sucho będą zdjęte do malowania . A oto parę fotek z postępu prac .

DSC_0120.jpg

DSC_0121.jpg

DSC_0119-001.jpg

A tu z drugim modelem od Menga czyli Panzerhaubitze 2000

DSC_0122-001.jpg

Mam pytanko odnośnie składalności i jakości odlewów. Dobre? Osobiście nabrałem chrapki na ten egzemplarz ale nie chcę się władować na minę. Wystarczy mi dość użerania się ze zrobieniem odrobinę lepszych siatek na szpeje do Szakala i lusterka do "Pinka". Chcę w końcu coś bezstresowego. ;)

Mam pytanko odnośnie składalności i jakości odlewów. Dobre? Osobiście nabrałem chrapki na ten egzemplarz ale nie chcę się władować na minę. Wystarczy mi dość użerania się ze zrobieniem odrobinę lepszych siatek na szpeje do Szakala i lusterka do "Pinka". Chcę w końcu coś bezstresowego. ;)

Co do składalności modelu to nie mam najmniejszych zastrzeżeń , to szpachlę co widać na zdjęciu to nie wina producenta tylko moja . Jakość odlewów jak dla mnie bardzo dobra .

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Kawał świetnej roboty. Podzielam zdanie Kubisza o atrakcyjności kamuflażu NATO z piaskowymi akcentami. Antenę BFT już pomalowałeś? Jesli tak, to za jasna.

Chodzi o ten element pomalowany na biało? Jak o niego to tak było w instrukcji pokazane .

• 2 weeks later...