rucek Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Witam, chciałbym się podzielić relacja z budowy modelu British Infantry Tank Mk.III Valentine V. Model wykonam w malowaniu z Malty, na początku wskażę, iż merytorycznie to leże jeśli chodzi o znajomość szczegółów. W zawartości pudełka znajdują się również blaszki fototrawione, jednak na temat inboxa rozpisywać się nie będę można go znaleźć na znanej wszystkim stronie sklepu. Model wygląda następująca: I tu zaczyna się problem za dużo zdjęć oryginału nie mogłem znaleść i to praktycznie wszystko, chodziłem po stronach wojska maltańskiego jednak za dużo tam nie znalazłem, fakt wzory malowań są ale nic więcej. Jak niektórzy piszą "nie bądź leniwy wystarczy w google wpisać i masz" to w tym przypadku nie jest to takie proste Jeśli ktoś wie na co zwrócić uwagę, bądź posiada jakieś linki przydatne z chęcią podziękuję i skorzystam! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 "Wojsko maltańskie"to ci z czerwonymi krzyżami na płaszczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Ja znalazłem tylko takiego wojaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Na razie szału nie ma starałem sie dodać coś od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 ambitnie poszedłeś, kibicuję. podobno takie wpisy są już niemile widziane ale dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Podobno są nie mile widziane tylko jak autor posta ich nie lubi takie wyzwania daje mi żonka dodatkowo zakupiła mi takie cudo z nadzieją że bedzie to podstawą modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Witam Robiąc szekle mogłeś dać grubszy drut na uszy, a na uchwyt cieńszy, ładnie razem zlutować, miejsce lutowania przeszlifować i by wyglądało pieknie, a tak to troszkę psuje wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Lutownicy nie mam ale postaram sie to poprawić Na tym etapie wszystko da sie zrobić Dzieki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Będę bacznie obserwował twój warsztat, gdyż to około leży u mnie na stanie. Ciekawi mnie szczególnie etap malowania tego kamo. A co do modelu. Jako że to mini art sprawdź sobie geometrię wanny. Ja w swoim musiałem wstawić rozpórki. Warsztat jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 A ja przeszukałem cały internet i nigdzie nie znalazłem choćby wzmianki o tym że te Valentiny nie były malowane na różowo w zielone groszki. Maluj śmiało swojego tanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 ... Jako że to mini art sprawdź sobie geometrię wanny. Ja w swoim musiałem wstawić rozpórki.... Sprawdziłem i w mojej ocenie jest ok Ps. Koła oczywiście nie wklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 To jak na moje oko ( przez pryzmat telefonu) wygląda na to ze jednak w środku jest wklesła wanna na wzór klepsydry...ale moge sie mylic... czytam post w tej chwili na telefonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 To jak na moje oko ( przez pryzmat telefonu) wygląda na to ze jednak w środku jest wklesła wanna na wzór klepsydry...ale moge sie mylic... czytam post w tej chwili na telefonie... Nie mylisz się ,ale z tego co widać to tylko jedna ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Uspokoję was Chwilka dopasowywania i obyło się bez belek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 takie wyzwania daje mi żonka dodatkowo zakupiła mi takie cudo z nadzieją że bedzie to podstawą modelu Pozdrawiam Ucałuj żonkę ode mnie!Takie prezenty robić! PS: Bardzo ambitny kamuflaż wybrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Ucałuj żonkę ode mnie!Takie prezenty robić! PS: Bardzo ambitny kamuflaż wybrałeś. Hehe Sam się boje tego malowania, jednak mam w głowie kilka pomysłów jak do tego podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2015 Witam, ostatnio słabiej z czasem pewnie jak u każdego. Udało mi się dokończyć wannę, poprawić szekle. Była to moja pierwsza zabawa z blaszkami troszkę sprawiły mi kłopotów ale nabieram doświadczenia Efekty wyglądają następująco: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickboy69 Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Co prawda blisko do Afryki ale czy na Malcie jest taka zabudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2015 Co prawda blisko do Afryki ale czy na Malcie jest taka zabudowa? Ciężko jest mi się odnieść do twojego pytania, w internecie jest bardzo mało na temat tego czołgu w tym malowaniu, znalazłem może jedno zdjęcie które jest na początku tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2015 Witam jestem coraz bliżej malowania. Obecny postęp wygląda następująco.. Najwyższa pora aby Was się poradzić jakie proponujecie techniki następującego malowania.. Jedną z opcji przyjąłem aby pomalować na początku zieleń, następnie maskolem zamaskować kształty i na to piaskowy, tylko czy zieleń nie będzie przebijała? inna opcja to pierw piaskowy.. ale jak dalej? pędzlowanie odpada, nie mam do tego zdolności Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 też właśnie bym tak podszedł do tematu choć ostatnio widziałem chy a w martoli ciekawy preparat.Nie pamietem nazwy cholera....coś w. nazwie black chyba było black tank czy jakoś tak. Masa o tyle ciekawa ,że fajnie można z niej niteczki robić....muszę poszukać. ps... no wreszcie znalazłem...było blisko z nazwą...na dole link do youtube. http://www.martola.com.pl/pl144/produkty56514/panzer_putty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Maskolem nie polecam. Przy odkrywaniu lubi poszarpać krawędzie. Sam jestem ciekaw jak to będzie robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2015 Piotr_P bardzo dziekawy produkt. Jednak myślę że gotów zainwestować w niego będę dopiero po jakiejś 3 kąpieli nieudanego malowania Hmmm skoro maskol może po szarpać to tez. Nie ciekawie. Patafixa (blue-tack)jak bym użył do maskowania to chyba nie wyjdą mi z tego ostre przejścia :( maskowanie taśma to chyba najgorsze rozwiązanie Jakieś jeszcze propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Dasz rade z blutacka zrobic ostre przejscia, bedziesz musial fukac z boku tez a nie tylko z gory, no i blutack na plasko a nie waleczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojar Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 Czołem, budowa walentyny była już relacjonowana na tym forum tu viewtopic.php?f=87&t=32121&hilit=valentine znajdziesz w tej relacji wiele przydatnych linków. W tym także z rosyjskiego forum na temat budowy tego konkretnego modelu http://panzer35.ru/forum/52-6905-1 zobacz jak rosjanin poradził sobie z malowaniem tego niezwykłego kamo. Życzę wytrwałości i super efektu na koniec bo model jest naprawdę atrakcyjny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi