Artur D. Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Bardzo łatwo się drapie, aż za łatwo można przesadzić (AK chyba mocniej się farba trzyma). Fotel i te elementy pod pedałami chyba zostawię reszta idzie do kąpieli. Jak to wygląda z waszej perspektywy? Niestety słabo to wygląda, a to głównie z powodu zdjęć na których mało co widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Warsztat podglądam i podoba się! Warto też zobaczyć i co-nieco podpatrzyć tutaj http://aeroscale.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=223008&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Artur D. napisał: liryczny napisał: Bardzo łatwo się drapie, aż za łatwo można przesadzić (AK chyba mocniej się farba trzyma). Fotel i te elementy pod pedałami chyba zostawię reszta idzie do kąpieli. Jak to wygląda z waszej perspektywy? Niestety słabo to wygląda, a to głównie z powodu zdjęć na których mało co widać Faktycznie słabo, robię podejście nr 2. Wiecie jaki kolor podkładu znajdował się w kokpicie (czy w ogóle był), może pomalować i do drapać się do aluminium? Kilka fotek z pola bitwy dioramy: Edytowane 5 Listopada przez liryczny Odświeżenie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Dodrapać do amelinium Podeślij mi mailka, coś Ci wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Był. ZCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 … też wolałbym z czerwonymi obwódkami... Tylko kalek nie mam … Montex MM32146 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 28 Lutego 2016 Autor Share Napisano 28 Lutego 2016 Witam kolegów modelarzy po dłuższej przerwie . Wstawiam fotki kolejnych etapów prac. Do modelu doszedł zestaw silnika od Grey Matter, w między czasie poprawiłem kokpit. Czy ma może ktoś z was zdjęcia osłon tylnej części silnika od wewnętrznej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 Witam po dłuższej przerwie, na dole kilka fotek z tego co przez ostatnie tygodnie wystrugałem. Miłego oglądania i nie szczędźcie krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 DDG tylko w kabinie. Za wręgą fotela Indian Red. Pokrywy przedziału sprężarki i osprzętu silnika Light Grey. Dukty powietrzne w tym przedziale Indian Red. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Pokrywy przedziału sprężarki i osprzętu silnika Light Grey ? Na pewno? Za wręgą fotela zostawię DDG i tak po sklejeniu nie będzie tego widać resztę mogę poprawić. Sprężarkę przemalować całą na indiana red czy tylko te żółte elementy i jaki kolor miały pokrywy silnika od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Oj Tam zaraz na pewno. Jedynie wg Dana Bella, Williama Reece i Erection and Maintenance Instructions do F4U. Sprężarka jako element integralny z silnikiem malowana Engine Grey. Ale kanały powietrzne (u Ciebie YZC) jak wszystko dookoła (oprócz tych pokryw naturalnie) - Indian Red. Okapotowanie silnika od wewnątrz - Light Grey. Przy okazji - butla tlenowa czarna. Skrzynia panelu sterowania na lewej burcie raczej DDG, ale tu sam nie jestem do końca przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Będziesz dorabiał km'y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Skoro już poruszyłem temat, to butle co2 srebrne, z dolną i górną półkopułą czarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Będziesz dorabiał km'y? Nie myślałem nad km'ami, ale raczej nie. Planuję zrobić tak żeby prawe skrzydło było złożone a lewe rozłożone, otwarty silnik i turbina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 W silnikach F4U-1 nie stosowano turbosprężarek, o ile to masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Fakt, ale wiesz o co mi chodziło. Grodź oddzielająca ''turbinę'' od zbiornika paliwa w jakim była kolorze. Może posiada ktoś z was zdjęcie otwartego wlewu paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 W sensie, że ściana ogniowa za przedziałem wyposażenia? Bo ta to Indian red. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Kolega Greatgonzo świetnie obeznany w temacie. Pozwolę sobie wykorzystać twoją wiedzę. Do malowania pudełkowego nadadzą się farby Mr. Hobby H54 navy blue i H56 intermediate blue, trochę różnią się one odcieniem od tych zalecanych przez tamiyę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Nie widziałem wspomnianych farb Mr.Hobby i nie wiem co zaleca Tamiya. Mit obeznania z tematem prysł ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Za sugestią greatgonza postanowiłem umyć cały element sprężarki i przemalować, przy okazji zeszlifowałem fabryczne obejmy i zastąpiłem je paskiem wyciętym z balonika i grubszą folią aluminiową. Myślę że efekt jest nie najgorszy a na pewno lepszy niż był. Ze starych ramek dorobiłem parę cięgien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Może posiada ktoś z was zdjęcie otwartego wlewu paliwa? Raczej wątpię, ale , jakby to ująć, taka dziura do baku. Zwyczajna, jak wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 6 Listopada Autor Share Napisano 6 Listopada (edytowane) Witam, po ośmiu latach przerwy w forum, postanowiłem wrócić i zamknąć temat warsztatu Corsair'a. Prace nad ukończonym w 95% modelem w 2019r przerwałem, wena wróciła na przełomie 23/24r. Udało mi się skończyć model i zbudować dioramę. Odkopałem zdjęcia z budowy (niestety nie wszystkie), wybaczcie jakość, nie mam ich za dużo więc nie mam w czym wybierać. Na początek silniczek z dodatkami od Edka: Edytowane 6 Listopada przez liryczny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 6 Listopada Autor Share Napisano 6 Listopada 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada No to długo czekałeś na wenę, ale ważne, że wróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liryczny Napisano 7 Listopada Autor Share Napisano 7 Listopada 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi