Lutobor Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Dla testów zrobiłem jeden szczebel, jak myślicie może być bo mi tak, tylko muszę pomyśleć o jakimś przyrządzie gdzie można by powyginać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Osobiście używam mosiężnego druciku 0,02. Mosiądz jest bardziej sztywny od miedzi i mniej podatny na przypadkowe odkształcenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 wygląda nieźle, ale jest jedno ale... to nie były zwykłe klamrówki, popatrz na fotki, to raczej kawały płaskiej blachy z owalnymi otworami... A mój karton jest biało-zielony. Dno zielone góra biała, kominy żółte. Znajdź sobie kartonówkę na stronie GPM-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Lutobor - co do tych drabinek to Szydercza Gała ma 100% racji. Tu masz fotki poglądowe jak wyglądały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Ja kombinowałem z czymś takim http://northstarmodels.com/product/perforated-steel-superstructure-support-beams/ próby docinania, szlifowania troszkę mnie zniechęciły Później powstał plan wykorzystania relingów z 700 mala obróbką i wyszły delikatne schody/klamry/ ale bez owali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 North star model ma w ofercie gotowy produkt - takie stopnio-półki. Zakupilem właśnie pod varyaga i moge polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 Sotter masz na myśli te stopnie http://northstarmodels.com/product/sea-steps/ myślałem jeszcze o rozgniataniu drucika miedzianego kombinerkami co do składności znalazłem pierwszy zgrzyt przy kominie Dolne części komplet do złożenia i po oryginalnym złożeniu Pozostałe już były wporządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Lutego 2015 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2015 znalazłem pierwszy zgrzyt przy komin To tego nikt nie składa w fazie przygotowania do produkcji???? Dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 Pytanie schody prowadzące pod pokład psiknąć na biało czy jakiś inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 A ja mam pytanie Gdzie można taki fajny spinacz dorwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 co do składności znalazłem pierwszy zgrzyt przy kominie ewidentnie ktoś formę pod wpust wsadził do góry nogami (pewnie to był poniedziałek po "ciężkim weekendzie" ) Pytanie schody prowadzące pod pokład psiknąć na biało czy jakiś inny kolor Te schody to w którym miejscu są? Poszperam, może znajdę jakąś fotkę chociaż w wersji monochromatycznej to pewnie będzie wiadomo tylko czy kolor jasny czy ciemny... ------------------------------------ Gdzie można taki fajny spinacz dorwać? commercial break sprężynowe zaciski wszelakiej wielkości do wyboru oraz za grosze dostępne w Castoramie commercial break Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 co do składności znalazłem pierwszy zgrzyt przy kominie ewidentnie ktoś formę pod wpust wsadził do góry nogami (pewnie to był poniedziałek po "ciężkim weekendzie" ) Chińczyki to chyba bardziej z przepracowania jak pracują ponad 100 g w tygodniu Pytanie schody prowadzące pod pokład psiknąć na biało czy jakiś inny kolor Te schody to w którym miejscu są? Poszperam, może znajdę jakąś fotkę chociaż w wersji monochromatycznej to pewnie będzie wiadomo tylko czy kolor jasny czy ciemny... chodzi o te co pod pokład schodzą Zamocowałem dzwonek sygnałowy, wielki szacunek dla wszystkich w skali 1/700 i więcej ------------------------------------ Gdzie można taki fajny spinacz dorwać? commercial break sprężynowe zaciski wszelakiej wielkości do wyboru oraz za grosze dostępne w Castoramie commercial break Ja tam się nie znam z jakiego sklepu po prostu żonce z sznurka zaiwaniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Z tymi schodami to ciężka sprawa. Chyba tym razem nie pomogę... Jedyne fotki jakie u siebie znalazłem to pokazują tylko obudowę z klapą w dodatku nie mam pewności czy w 100% to są te zejścia o które pytałeś: Wyczytałem też że w upalne dni rozkładali nad schodami stelaż z płóciennym daszkiem. Niestety nie posiadam żadnej fotki jak to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 fajnie wygląda pokład będzie drewniany czy inny...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 tak imitacja drewna będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 Moze sie przyda http://englishrussia.com/2012/01/06/varyag-heroic-russian-cruiser/2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 16 Lutego 2015 Autor Share Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki abir. M.A.V tak to jest takie zejście dokładnie jak na twoim pierwszym zdjęciu ja jestem za tym aby wszystko co widoczne na pokładzie na biało oprócz oczywiście komików i nie wiem jak to się zwie fachowo tych tub na zewnątrz żółto a wewnątrz widziałem że popularny jest czerwony Stopnie zamówione mam nadzieję że szybko dojdą do Włoch (z drugiej strony można uznać też brak ich w tym zestawie za minus jak cała drobnica jest z blaszek) Mam pytanie do składaczy w tej skali jak mocujecie linki na kropelkę czy jakies uszy (ganci) robicie? Edytowane 16 Lutego 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 ucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 Nawiewniki... Czerwone zazwyczaj, ale widziałem tez czarne. Ja robiłem czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 Powoli coś tam dziobię przy próbnym złożeniu zauważyłem że będzie dziura tak więc troszkę odpadkowej żywicy i już wygląda lepiej jeden właz na próbę wykonany powoli również burty uzbrajam w blaszki oczekując na zamówione stopnie które krążą gdzieś po Ukrainie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 powoli również burty uzbrajam w blaszki oczekując na zamówione stopnie które krążą gdzieś po Ukrainie A gdzie zamawiales? Bo ja zamowilem w North Star zalogantow 1/350 i tez od 10 dni kraza po Ukrainie... mam nadzieje, ze nie po Donbasie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Tez w North Star 19 bylo w Kijowie na poczcie przeładunkowej zagranice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Powoli praca do przodu, czyli jedna strona bulajami i włazami uzupełniona ta brakująca również zostało delikatnie wyczyścić z CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Klejenie bulai proponuję wykonać delikatnie wikolem tak aby trzymały się na miejscu ( delikatnie maznąć element i w razie potrzeby nadmiar zatrzeć), a od środka ( w około otworu) igłą zaaplikować rzadki SG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Klejenie bulai proponuję wykonać delikatnie wikolem tak aby trzymały się na miejscu Tego jeszcze nie próbowałem, muszę wypróbować Ja bawiłem się wykałaczką i humbrolem albo revellem /jako klej/- wykałaczka jako przyrząd centrujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi