sokol Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 (edytowane) Panowie, fotka na pobudzenie zmysłów: KTO Rosomak, 12 Brygada Zmechanizowana, na placu przed "ratuszem" w Koszalinie. Jutro pełny walkaround Pozdrawiam sokol Edytowane 6 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Mniam Mniam... promocja WP się zaczęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Wyższa Polska Technologia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Zapowiadany walkaround No i jedno ze stwierdzeń usłyszanych od żołnierzy z 12 BZ: "Przesiadka z bewupa na Rosomaka, to tak jakby się przesiąść z Fiata 125 na Mercedesa" Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Nieco zdublowałem kolegę…, ale od nadmiaru głowa nie boli… no przynajmniej mnie… Rosomak z 17-stej w Międzyrzeczu… Dziękuje żołnierzom za wyrozumiałość… Pozdrawiam. Cdn... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Na drugiej fotce widac taka tarcze z bialym krzyzem. Spotykana jest na niemieckich pojazdach ale na naszych poza leosiami i innym sprzetem przejetym od niemiaszkow jeszcze nie widzialem. Nigdy sie nie zastanawialem co to takiego ale teraz chetnie bym wzbogacil moja wiedze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Przyłączam sie do pytania Okonka, co to właściwie jest? Jakieś światło szlakowe? A może oznaczenie w stylu czarnego trójkąta na czerwonym tle w naszej armii? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 tzw "notka" czyli znacznik do jazdy z goglami lub peryskopem noktowizyjnym. Pozwala na właściwą ocenę odległości od pojazdu poprzedzającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Nieco zdjęć wnętrza ROSOMAK-a będącego na wyposażeniu 17 WBZmech. Niektóre zdjęcia są lekko rozmyte, ponieważ wewnątrz przedziału nie można robić zdjęć z lampą błyskową, a nie przewidziałem zabrania statywu. Bardzo dziękuję, żołnierzom służącym w 17WBZ za udzielona mi pomoc i garść informacji. Pozdrawiam. Cdn… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Chyba odgrzewam kotleta ale mam pytanie.... Czy jest gdzieś dostępny model tego sprzętu w skali 1:35 ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 21 Maja 2008 Autor Share Napisano 21 Maja 2008 Chyba marzenie ściętej głowy Są tylko gotowe modele 1:72 z firmy Tololoko. Ale cena porażająca :( http://www.tololoko.pl/galery/list/12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Cholera, chciałbym mieć taki model w 1/35. Trzeba czekać na dalekowschodnich producentów (chyba że Revellowi coś strzeli do glowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 O tak, też chciałbym coś takiego w 1/35, bez wątpienia bardzo ładny (jeśli można tak powiedzieć) transporter... Podoba mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Jeśli ktoś miałby zrobić Rosomaka w 1:35 to stawiam na Trumpka. Ostatnio dużo takich transporterów robi- Cenaturo, Stryker, LAV no i może wreszcie naszego zrobią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffito Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Na zdjęciach które zamieścił Grzegorz jest "żołnierzyk" w czarnym berecie czyżby zmoana, w 2000 roku miałem zielony (i jechało sie BWP-1 na strzelanku) pozdrawiam cały zmech!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokolprzemek Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 czy coś się zmieniło po tych 2 latach (czy jest dostępny już jakiś model 1:35?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Nic. Jest tylko jeden w 1:72 i HO (2 malowania), ale to gotowy model. http://www.tololoko.pl/katalog-militarny/7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Jak bym miał plany do Rosomaka, to bym go już dawno sobie wydłubał w 1/35, a i może bym się pokusił żeby go zrobić w 1/15 . Zdjęć do niego mam sporo, ale żeby wykreślić plany na bazie zdjęć to potrzebuje jeszcze do pełni szczęścia wymiary. Jak ostatnio w Poznaniu próbowałem się zbliżyć do Rosomaka z metrówką żeby pomierzyć parę rzeczy to padło hasło " proszę to schować". Już kilka osób próbowało zdobyć plany do Rosomaka, ale plany są ściśle tajne/poufne, przed obejrzeniem spalić/zjeść/zniszczyć Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o model Tololoko to dostałem ich cennik i Rosomak ma zaporową cenę nawet jak na żywicę 220 zł. Pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 220zł kosztuje model w jednobarwnym malowaniu, za standardowe trójbarwne malowanie WP trzeba jeszcze dopłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katopo Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 dzisiaj dzwoniłem do tololoko i mnie załamali. Chcą za rosomaka 250zł a pani dodała od razu że tak drogo bo dostali za niego medal. Dla mnie cena nie do przeskoczenia narazie. A może zna ktoś jakąś inną firmę oferującą Rosomaki lub inny sprzęt WP który aktualnie używają. podała mi jeszcze cenny Stara 266 - 150zł Tarpan 60zł strażackie: star 266 200zł star 660 200zł star 25 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 W sobote podczas AirFair w Bydgoszczy zostanie wystawiony Rosomak. W miare możliwosci postaram sie o jakiś walkaround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 (edytowane) W odpowiedzi na zapotrzebowanie zamieszczam skan rysunku,zamieszczonego w NTW; Na podstawie tego rysunku ,opracowuje plany w skali 1:35 wersji z wieżą standardową oraz wieżoobrotnicą. Rysunki będę dodawał stopniowo. Proszę o trochę cierpliwości. Brakuje mi materiału na odnośnie zawieszenia. Więc rysunki będą niepełne, z pewnością będą jednak stanowić podstawę do opracowania modelu. Edytowane 19 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 W odpowiedzi na zapotrzebowanie zamieszczam skan rysunku,zamieszczonego w NTW; Na podstawie tego rysunku ,opracowuje plany w skali 1:35 wersji z wieżą standardowa oraz wieżoobrotnicą. Rysunki będę dodawał stopniowo. Proszę o trochę cierpliwości. Brakuje mi materiału na odnośnie zawieszenia. Więc rysunki będą niepełne, z pewnością będą jednak stanowić podstawę do opracowania modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Witam. Link http://pl.wikipedia.org/wiki/KTO_Rosomak są wymiary jego. Pewnie i tak nie potrzebnie dawałem bo każdy wie jak cos potrzeba to sie znajdzie. Możę sie przyda. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi