Tomek Mroczkowski Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Zastanawiam się właśnie czy robić, macie może jakieś zdjęcią ze zbliżeniami pancerza ?? Proszę http://www.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a2_details/ I działaj dalej z tymi 62 tonami demokracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Zastanawiam się właśnie czy robić, macie może jakieś zdjęcią ze zbliżeniami pancerza ?? Dla mnie osobiście, Abrams bez anty poślizgu, to jak żołnierz bez karabinu, ale jak, kto woli . Będę tu często zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2015 Leciutki ten antypoślizg ale jednak jest, muszę zakupić puszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 No i szafa gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2015 W całym gdańsku nie znalazłem żadnego szpraja z antypoślizgiem... niby duże miasto a nadal nic nie ma. Budowa się trochę wydłuży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 Paczta co od Jacka dostałem, od razu rasowiej wygląda Fartuchy jeszcze będą dopracowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Nigdy mnie abramsy nie pociągały, ale ten wariant jest zajebisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Eternitem go Brytole obłożyły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Nigdy mnie abramsy nie pociągały, ale ten wariant jest zajebisty. Zobaczymy jak to będzie dalej, z czasem krucho i chyba za rok go dopiero zmaluję Eternitem go Brytole obłożyły! Tam eternit od razu. Zwykłą prostokątną karpiówką obłożyli i się chwalą ceramicznymi wstawkami w pancerzu. Blachodachówka Ale trzeba przyznać że nie wygląda to źle, gdyby nie ten "TUSK" to bym zwykłego abramsa znowu nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simrider Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 W całym gdańsku nie znalazłem żadnego szpraja z antypoślizgiem... niby duże miasto a nadal nic nie ma. Budowa się trochę wydłuży.... To poszukaj sody oczyszczonej, fajny antyposlizg z tym wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Co było inspiracją do nałożenia na koło napędowe dodatkowej tarczy? O ile mi wiadomo to stosowano ją jedynie w wersjach M1 i IPM1, wozy późniejsze już jej nie miały. Nawet podwozia modernizowane z wariantu Block I na nowsze utraciły tarczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 W całym gdańsku nie znalazłem żadnego szpraja z antypoślizgiem... niby duże miasto a nadal nic nie ma. Budowa się trochę wydłuży.... To poszukaj sody oczyszczonej, fajny antyposlizg z tym wychodzi Już dostałem antypoślizg ale na razie nie mam kiedy nałożyć na model. Co było inspiracją do nałożenia na koło napędowe dodatkowej tarczy? O ile mi wiadomo to stosowano ją jedynie w wersjach M1 i IPM1, wozy późniejsze już jej nie miały. Nawet podwozia modernizowane z wariantu Block I na nowsze utraciły tarczę. Po pustynnej burzy już nie montowali. Model robię dla siebie i chcę go zrobić rasowego wypasionego. Mam plan jeszcze w 3d wydrukować lemiesz na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Zobaczymy jak to będzie dalej, z czasem krucho i chyba za rok go dopiero zmaluję Robert nie marudź... Ja w tym samym czasie zrobiłem tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 Co Ty z tym Robertem? Jacek gonisz taśmowo z tymi blachami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Co Ty z tym Robertem? A nie wiem... To pewnie przez to, że teraz lutuję zawiasy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 Już za dużo tych blach xD Prośba macie może rysunki techniczne lemiesza antyminowego z choćby ogólnymi wymiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 Antypoślizg gotowy, bardzo delikatny podobnie jak na magachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Antypoślizg zrobiony i od razu błąd . Popsikałeś anty slipem całą powierzchnię wokół włazu kierowcy. W prawdziwych Abramsach wygląda to ciut inaczej. Zobacz tutaj: Co prawda to zdjęcie modelu, ale tak to wygląda w rzeczywistości. Dobra, ja się już nie wymądrzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 ale tak to wygląda w rzeczywistości. http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_287_of_435.jpg http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_289_of_435.jpg http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_363_of_435.jpg http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_137_of_435.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Czyżbym podał zły przykład, Tomku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Czyżbym podał zły przykład, Tomku ?? Nie, skądże, po prostu dałem przykład na prawdziwym Abramsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 Ja wiem miałem wzór, ale po co się bawić jak to jest ledwo widoczne po wszystkich zabiegach. Byle żeby był ten lekki grysik, o którym tamiya zapomniała a raczej olała sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Co prawda to zdjęcie modelu, ale tak to wygląda w rzeczywistości. Nie wygląda... Też nie uniknąłeś błędów... To co pokazałeś na fotce to "przeniesienie antypoślizgu" według wzoru Dragona na model Tamki... W rzeczywistości jest jeszcze inaczej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 W pustynnej burzy tej wersji nie było. A tarcze z kółek łatwo oderwać. O ntypoślizgu pisałem na innym forum, już wspomniane. Brak go wokół włazu kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Generalnie antyposlizgi na modelach wyglądają fajnie. Ale zawsze są przeskalowane i można sobie darować . Ja zrobiłem z proszku ściernego do piaskowania sypanego na klej. Klejem pokrywałem tylko te miejsca co ma być antyposlizg (klej z pędzelkiem humbrol). Sypany cienko proszek scierny, nadmiar zdmuchnięty. Następnie klej pędzelkiem na wierzch, uzupełninie ubytków. Proszek spoił się z plastykem idealnie. Nie trzeba maskowac, bo precyzyjnie pędzlem pokryjesz powierzchnie gdzie ma być antypoślizg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi