Agnieszka Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Dziękuję za uwagi, jeśli chodzi o szczelinki przy szybkach to oczywiście je poprawiam. A oto efekty po zdjęciu kamuflażu. Chyba nawet całkiem niezłe, jak na pierwszą próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam, Co prawda zdjęcie mi się nie powiększa, ale myślę, że wszystko ok. Tak prawdę mówiąc po Twoich dokonaniach zaczyna mi się podobać ta maszyna, czekam na dalsze zdjęcia, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 To ja poprawie fotkę za autorkę (gdzieś się jeden "/" na kropkę zamienił): A tak to jest ładnie, ładnie. Troszkę wykałaczką wyrównać to co się za dużo popryskało na owiewce a pędzelkiem to co za mało i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Proponuję trochę inną metodą maskowania. Zamiast oklejania całej maskowanej powierzchni skręć wałeczki, starając zachować taką samą średnicę i przyklej je na granicy kolorów a resztę maskowanej wypełnij taśmą Tamiyi. Szerokość rozmycia granicy kolorów dobierzesz odpowiednią grubością wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 Prace ruszyły do przodu. Muszę przyznać, że "jajeczka" dają mi nieźle popalić. Mimo, że to tanie modele, ale nie należą do szybkich i łatwych. Poza tym wybrane przeze mnie wersje malowań, powodują, że więcej czasu spędzam na maskowaniu i myciu aerografu, niż na podziwianiu efektów. Ale nie ma co narzekać, skoro taki był mój wybór. Zgodnie z Waszymi sugestiami, popracowałam nad łączeniem szyb z kadłubem. Dobrałam błękit dla morskiego, prezentuje się następująco: Jako wzorzec posłużył mi ten: Całość floty śmigłowców na dzień dzisiejszy wygląda tak: Do pracy pozostało mi jeszcze: wkleić śmigła, drzwi, a ponadto zdjęcie masek z okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Fajnie wyglądają Ostatnio widziałem coś takiego nad moim domem i mocno się zdziwiłem. Od razu skojarzyło mi się to z Twoimi modelami. Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Ostatni Hughes został pomalowany na morski kolor. Jako jedyny jest na wyższych płozach, ponieważ ma podwieszone torpedę i echosondę. Mój wkład w ten model to otwarty tylni przedział silnika. Po wycięciu tylnych klap, musiałam je ścieniować, aby ich grubość pasowała do skali. Wnętrze silnika zrobiłam z rurki termokurczliwej stosowanej do izolacji przewodów elektrycznych, kalki technicznej i drucików, które posłużyły do wykonania ożebrowania. Teraz zapraszam na krótkie podsumowanie poszczególnych modeli. Hughes w malowaniu salwatorskim. Do jego zrobienia użyłam kalkomanii firmy Aztec. Dołożyłam również anteny. Hughes w malowaniu argentyńskim. Podobnie jak w przypadku salwadorskiego stosowałam kalkomanie Azteca, dorobiłam również anteny. Izraelski Hughes był zrobiony według oryginalnej instrukcji i wykorzystałam kalki z pudełka. Wycięłam półokrągłe drzwi przednie oraz usunęłam tylne. Malowanie paryskiego Air Show Hughes zostało wykonane też zgodnie z instrukcją producenta. Hughes morski został wzbogacony o otwarte klapy silnika, drzwi przednie. Reszta pozostała jak sugeruje producent. Czas zakończyć relację, całość prezentuje się następująco: Dziękuję Wszystkim za cenne uwagi oraz gorący doping. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Agnieszko, wygląda to super! Może pomyślisz o jakieś wspólnej dioramce? Na przykład przed hangarem zakładu produkcyjnego (by uzasadnić różnorodność )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi