krzysiek1990rtk Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Co prawda jest już inbox viewtopic.php?f=79&t=28367&hilit=graf+spee ale bardzo bardzo "okrojony" a ja trochę bliżej pokaże zawartość pudełka Na wstępie powiem że to moja pierwsza 1:350 więc ciężko mi porównać do czegokolwiek, ale ten kto kupi to się nie zawiedzie. Najpierw jest pudło a w pudle wypraski rozmiar tego kolosa w porównaniu z Lumią 520 elementy artylerii 280 mm, wyrzutnie torped oraz pokład fabrycznie nawiercone lufy pokład, deskowanie bardzo szczegółowe mniejsza artyleria i linia wodna bo jest opcja do wykonania - full hull albo waterline. Przy waterline trzeba ciąć kadłub, ale za pewnie bardzo niewielu się na to zdecyduje - na pewno nie ja, lubię patrzeć na całego okręta a nie na pół elementy wyposażenia oraz nadbudówek podstawka Ilość i jakość detali jest nie mogłem ostrości złapać to są przeciwlotki [/url śruby jak już łodzie składają się z 5 elementów a hydroplan z 6 elementów to czego chcieć więcej - chyba tylko pieniędzy i dużo miejsca na półce a teraz to co mnie zawiodło w pudełku ta oto brzydka wypraska - jak to mają być niemieckie relingi to ja jestem Majkel Dżekson oraz czarno biała instrukcja malowania, i to ta zwykła. Model datowany jest na grudzień 1939 więc ja się pytam - gdzie jest instrukcja kamuflażu? Oj nieładnie Academy należy się Dodatkowo zabawę z modelem można sobie urozmaicić o dedykowany zestaw zabawek od Edka Teraz jak obejrzałem ten model to uświadomiłem sobie że jeszcze nie jestem godny aby go zmajstrować, więc zabunkrowałem go pod łóżko, i poczeka aż właściciel będzie miał większego skilla Cytuj
dzidas71 Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Merytorycznie model jest ok, ale detalami nie powala. Jeśli chodzi o porównanie z Trumpeterem jest słabiej , detale bardziej siermiężne i mniej dopracowane. W przypadku obu zestawów zestaw blaszek , przynajmniej od Edka + metalowe lufy są NIEZBĘDNE. Cytuj
kzugaj Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Z ktorego roku sa wypraski i czy deskowanie pokladu jest wypokle czy wklesle? ps Fajny masz dywan i telefon Podoba mi sie napis na pudelku "German POCKET Battleship" hahah duza ktos musial miec kieszen Cytuj
krzysiek1990rtk Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Napisano 28 Stycznia 2015 Z ktorego roku sa wypraski i czy deskowanie pokladu jest wypokle czy wklesle? yyy a jak to sprawdzić?? dzieki za dywan i telefon Cytuj
Gość Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Tez sobie sprawilem ten drobiazg, okazyjnie na ostatniej wystawie ktora nawiedzilem. Wypraski sa zdaje sie z 2010, deskowanie wklesle. Juz jada do mnie blaszki edka i lufy abera. Cytuj
kzugaj Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Przewaznie na plaskiej duzej powierzchni w niewidocznym lub widocznum miejscu. Revell lubi walnac swoje logo i date na widocznym miejscu. Cytuj
Gość Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Przewaznie na plaskiej duzej powierzchni w niewidocznym lub widocznum miejscu. Revell lubi walnac swoje logo i date na widocznym miejscu. Ino to nie Revell Cytuj
dzidas71 Napisano 29 Stycznia 2015 Napisano 29 Stycznia 2015 Co to za znaczenie z ktorego roku wypraski ? Zestaw jest dość nowy ma 4 lub 5 lat, ale doskonały nie jest. Przy użyciu dodatków i wkładu pracy może powstać fajny model. Cytuj
kzugaj Napisano 29 Stycznia 2015 Napisano 29 Stycznia 2015 Myslalem ze to kolejny przepak Tamki jak to z Bismarckiem zrobili. Ale Tamiya go nie robi. Cytuj
krzysiek1990rtk Napisano 2 Lutego 2015 Autor Napisano 2 Lutego 2015 Dzisiaj przyjrzałem się kalką i stwierdzam brak swastyki na kalce na ster od arado. Jest tylko czerwone tło z białym kółkiem Cytuj
M.A.V. Napisano 2 Lutego 2015 Napisano 2 Lutego 2015 ...brak swastyki na kalce... Oczywiście że nie ma, jak wszędzie - zgodnie z obowiązującym zakazem propagowania symboli nazistowskich. Cytuj
Gość Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 ...brak swastyki na kalce... Oczywiście że nie ma, jak wszędzie - zgodnie z obowiązującym zakazem propagowania symboli nazistowskich. Tylko niektore firmy stosuja ta kretynska zasade... Wiele umieszcza swastyki na kalkomaniach, chocby Hasegawa czy Tamiya. Cytuj
Jacko Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 To zależy od kraju producenta i obowiązującego tam prawa. Zdarzają się też swastyki w dwóch częściach, więc teoretycznie ich nie ma, a jak sobie nakleimy, to już nasza sprawa ;) Cytuj
taltos1 Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 Zdarzają się też swastyki w dwóch częściach, więc teoretycznie ich nie ma, a jak sobie nakleimy, to już nasza sprawa ;) Dokładnie, tu prawdopodobnie swastyki robisz z tych belek luzem... Albo kupisz gotowe kalki z flagami... Pozdrawiam Cytuj
Gość Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 Dzisiaj przyjrzałem się kalką i stwierdzam brak swastyki na kalce na ster od arado. Jest tylko czerwone tło z białym kółkiem Ja do swojego Grafa Spee zamowilem materialowe flagi tutaj: http://amp.rokket.biz/flags.shtml dla osob ktore maja alergie na swastyke, sa tez dostepne fikcyjne z kolejnym krzyzem w srodku. Jada z Australii, juz sa w drodze, jak dojada to podziele sie opinia o jakosci. Z tej samej firmy zamawialem kalki i byly bardzo dobre, wiec i tutaj mam nadzieje, ze sie nie zawiode. Cytuj
krzysiek1990rtk Napisano 3 Lutego 2015 Autor Napisano 3 Lutego 2015 Ja do swojego Grafa Spee zamowilem materialowe tutaj:http://amp.rokket.biz/flags.shtml dla osob ktore maja alergie na swastyke, sa tez dostepne fikcyjne z kolejnym krzyzem w srodku. ile z przesyłką wychodzi? Cytuj
Gość Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 Ja do swojego Grafa Spee zamowilem materialowe tutaj:http://amp.rokket.biz/flags.shtml dla osob ktore maja alergie na swastyke, sa tez dostepne fikcyjne z kolejnym krzyzem w srodku. ile z przesyłką wychodzi? 4 flagi 1/350 - €6.25, wysylka - €2.75, razem €9.00 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi