Qdłaty Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Cześć. Co prawda nie wiem kiedy tak na prawdę zacznę go budować (w nieokreślonym bliskim czasie), ale wątek już zakładam, aby czegoś się dowiedzieć. Interesują mnie przede wszystkim zdjęcia, rysunki i szkice obrotnicy/wieży czy jak to tam się zwie. Konkretniej takiej jak na tych zdjęciach: Źródło zdjęć: primeportal.net Co do samego modelu to będę korzystał z zestawu Revvella: In-Box, oraz Eduarda: In-Box Tak sie prezentuje cały zestaw z podstawowymi farbami. Kolory takie jak z instrukcji, czyli Revell 6, 65 i 84. Mam nadzieję, ze jakieś zainteresowanie tematem będzie i że pomożecie z tą obrotnicą i innymi problemami które wyjdą w trakcie budowy. Pozdrawiam, Qdłaty Edytowane 13 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Nie wiem który z modów przeniósł mój temat jako post do tego wątku, ale z pełną świadomością założyłem wątek warsztatowy, ponieważ model będzie miał relację z budowy na forum. Sądzę, że nie przedstawienie obróbki jakiejkolwiek części w pierwszym poście, nie powinno wykluczać go jako tematu warsztatowego. Poza tym, chyba jednak wypadałoby poinformować o przeniesieniu tematu przez prv. Trochę się naszukałem zanim to tu znalazłem. Edit... Temat został scalony z tego powodu Co prawda nie wiem kiedy tak na prawdę zacznę go budować (w nieokreślonym bliskim czasie), ale wątek już zakładam, aby czegoś się dowiedzieć. Interesują mnie przede wszystkim zdjęcia, rysunki i szkice obrotnicy/wieży czy jak to tam się zwie. Konkretniej takiej jak na tych zdjęciach: Jak zaczniesz budować model to załóż temat w warsztacie. Informacji szukamy w tym temacie a nie po całym forum... Mod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Witam.Mam pytanie, czy mógłby mi ktoś przysłać info jakie pojazdy służą w polskiej armii obecnie ? Sam też szukałem ale wszędzie co innego piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Bo z czasem wyposażenie się zmienia... http://pl.wikipedia.org/wiki/Si%C5%82y_Zbrojne_Rzeczypospolitej_Polskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Dzięki.A wiesz coś na temat zestawów SCUD, bo w wikipedi nic o nim nie ma, a na jakiejś innej stronie czytałem że są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Dzięki.A wiesz coś na temat zestawów SCUD, bo w wikipedi nic o nim nie ma, a na jakiejś innej stronie czytałem że są. Nie ma... Wszystkie wycofane, podwozia przekazane do RADWAR, oczywiście oprócz egzemplarzy muzealnych. Również na tym forum są dokładne o tym informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 figosadowski musisz pytać o konkrety to ci powiemy, MON chyba nie opublikował stanu na 2009 a ten z 2008 jest nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Cześć. Mam nadzieję, ze jakieś zainteresowanie tematem będzie i że pomożecie z tą obrotnicą i innymi problemami które wyjdą w trakcie budowy. Pozdrawiam, Qdłaty Ja ci będę kibicował, sam mam dwa many w skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Witam ! Potrzebuje zdjęć Rosomaków stacjonujących w 34 bkpc w Żaganiu lub z 10 bkpc ze Świętoszowa . Bedę wdzięczny za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Przy okazji tematu Rosomaków. Niedługo tj. 4-6 czerwca odbędzie się kolejny zlot w Boryszynie. Więc będzie okazja do sfotografowania Rosomaka z 17. Wielkopolskiej Brygady Zmechanizowanej z Międzyrzecza. Widzę, że Hubert ze Szprotawy, więc nic tylko wziąć aparat i jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Coś oprócz ROSOMAK-a jeszcze wystawią z WBZm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Więc będzie okazja do sfotografowania Rosomaka z 17. Wielkopolskiej Brygady Zmechanizowanej z Międzyrzecza. Przyłączam się do pytania Grzegorza. Zamierzają coś jeszcze pokazać Mam dość blisko, więc może bym się wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Wiem tylko o Rosomaku, ale pewnie coś jeszcze pokażą. W zeszłym roku wystawili tylko Rosomaka, Honkera i quada (z tego co pamiętam ). 2 lata temu był jeszcze Grad i "dowódczy" Honker... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 Witam! Sklejam sobie Leoaprda 2A4od Revella jestem juz na etapie przyklejenia karabinu na wieżyczce w zestawie Mam MG-3 Tylko czy Polskie Leosie je mają czy jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Polskie mają MG-3 co widać wyraźne na każdym zdjęciu polskiego Leoparda oraz co jest wyraźnie napisane na stronie 10. BKPanc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Witam Czy któryś z Kolegów jest mi w stanie powiedzieć, do jakiego państwa należy ten HMMWV? Czy ta ledwo widoczna biała plamka za drzwiami (zaznaczona czerwonym kółkiem) to może być fragment napisu "KFOR"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Na zdjęciach, które mam Humvee KFORu są wyraźniej oznakowane - większe napisy, także na masce, oznaczenia jednostek pod lampami (z przodu i z tyłu). Choć mam też zdjęcie z oznaczeniem "KFOR" tylko na tylnym nadkolu (ale ma oznaczenia jednostki). Pamiętasz źródło zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Zdjęcie pochodzi z tej stronki: http://www.olive-drab.com/idphoto/id_photos_hmmwv.php3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Jak dla mnie zbyt mało danych. Ale stawiam, że to jednak nie jest napis "KFOR". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Kupiłem model revella (M998 i M1025), M1025 chcę zrobić w jednolicie zielonym malowaniu. Niestety moje umiejętności sprawiają, że efekt malowania trójbarwnego kamuflażu jest wielce wątpliwy;-) W związku z tym mam jeszcze jedno pytanie - czy amerykańskie M1025 jeździły pomalowane jednolicie na zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Zerknij tutaj. Przy okazji zapraszam na forum o Humvee No i ten Humvee z Twojego zdjęcia też wygląda na zielony. Postaram się poszukać innych zdjęć zielonych M1025. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Widziałem ten model, zastanawia mnie tylko, czy ten zielony hummer to wyjątek, czy jednak w niektórych jednostkach wszystkie wozy były zielone. Forum też przeglądałem, znalazłem tylko izraelskiego zielonego HMMWV, ale nie widać czy to wóz z wyciągarką, czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 zastanawia mnie tylko, czy ten zielony hummer to wyjątek, czy jednak w niektórych jednostkach wszystkie wozy były zielone A tego to już nie wiem niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Mam jeszcze jedno pytanie. Jaki kolor ma rama w Humvee? Zarówna na zdjęciu które zamieściłem w pierwszym poście jak i na tym widać, że jest zielona. Natomiast na większości zdjęć wozów w kamuflażu trójbarwnym jest czarna. Wozy służące w Iraku oraz Afganistanie mają generalnie ramę w kolorze kamuflażu, czyli piaskową. A może tylko przód ramy jest zielony/piaskowy a pozostała jej część jest czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtex Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Czy ktoś wie co to za pojazd? http://picasaweb.google.com/117361605006279777312/OperacjaPoUdnie2010#5497130691021720530 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi