meser262 Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Są na "uchwycie" po środku długości błotnika(Pantrera Nr.232).Tak samo na ostatniej fotce. To jest cały błotnik i po środku - skrajnik - http://www.track-link.com/forums/attachments/site_blogs/94bbf9a91d1a1a15603afd8efcb3876a_66124.jpg Rozkładanie błotnika - http://www.track-link.com/forums/attachments/site_blogs/94bbf9a91d1a1a15603afd8efcb3876a_66125.jpg - choć może być bez tej właśnie przedniej części. Tak powinno się składać błotnik - http://www.track-link.com/forums/attachments/site_blogs/94bbf9a91d1a1a15603afd8efcb3876a_66126.jpg w zamyśle instrukcji - domniemam. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Nie wyświetlają się obrazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 A to - http://www.track-link.com/forums/site_blogs/21508 Tutaj są też pokazane plastikowe części. Działa? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Ok. Więcej zdjęć nie trzeba. Nie wiedziałem, że one były w ten sposób składane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Proszę bardzo. Po to jest to forum, aby wyjaśniać wątpliwości. Ciesze się że mogłem pomóc. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 31 Marca 2015 Autor Share Napisano 31 Marca 2015 Dzieki za opinie Czyli śmiało można malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Po świetach pora na aktualizacje Było trochę czasu, wiec wziąłem się za malowanie. Kamo zrobione, następny etap, to narzędzia itp. sprawy, obicia, filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Początek malowania bardzo udany. Podaj kolory farbek jakich użyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Model malowany farbami Tamiya ( chyba już pozostanę przy nich na stale ) Baza - xf-60 dark yellow + xf-20 medium grey + odrobina xf-2 flat white Kamo - xf-58 olive green + xf-20 medium grey + odrobina xf-3 flat yellow Kolory do rozjaśniania dawałem na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 A do tych co podałeś to masz jakieś proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Ja wlewam od razu ze słoiczka do pojemniczka wiec ciężko mi tu powiedzieć. Ale jeśli mialbym w przybliżeniu napisac, to - xf-60 60 %, xf-20 30 %, xf-2 10 %. Ogólnie to dodaje małymi proporcjami, tak az uzyskam zadawalający efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Fajnie zmalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Szary ogólnie pasuje do wszystkich kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Z pracami posunąłem się bardzo daleko i mam nadzieje że koledzy wybaczą brak fotek z tych postępów . Odeszlem od dotychczasowego sposobu brudzenia na sucho i tym razem użylem washy, filtrow i pigmentow na mokro. Z brudzeniem już nie będę nic robil i pozostanie zrobionenie jeszcze kilka korekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Świetny! Czym pomalowałeś te drewniane skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Skrzynki juz były drewniane tylko brudzenie zrobiłem washem i pigmentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Bardzo mi się podoba. Widzę że "młotka" ie używałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Nie używałem mlotkow Obicia to dość delikatny temat i można łatwo przesadzić, dlatego postanowiłem nie obijac go ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Też ostatnio zastanawiam się nad olaniem tematu obić. Strasznie nudny i mozolny proces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Odpowiednio zwashowany i przybrudzony model tez się ładnie i naturalnie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Jestem tego samego zdania. Obicia i cały etap malowania to bardzo indywidualny temat.GUST i ja z nim się nie dyskutuje. Jak dla mnie bardzo fajne malowanie.Trochę pozytywny odbiór psuje "zimmerit" na włazie komunikacyjnym.(Ciut za gruby.) Może gdybyś powiesił na podporach włazu jakieś hełm/y - lub jakieś inne "graty" - to one bardziej przykują wzrok. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Właśnie problem w tym ze nie mam żadnych niemieckich gratow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Do wystawienia galerii już tuż tuż. Popracowalem nad gaskami no i porobiłem drobne korekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi