Timi Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Od jakiegoś czasu tak sobie dłubie Jako że model miał wypukłe linie podziału to wyszliwowałem całość Następnie naciąłem nowe i je zaszpachlowałem... drugi raz udało mi się to już równiej Kabinę uzupełniłem o żywice W sobote tak się rozpędziłem, że nie zrobiłem zdjęcia wnętrzu przed sklejeniem... Złożyłem do kupy też silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Bardzo dużo tej szpachli na garb poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 No niestety tak pasuje, to jest stare ESCI włożone w Revella. Dodatkowo ja szpachluje mocno rozcieńczona szpachla Tamiya więc daje jej sporo bo lubi się zapadać... W tym tygodniu myślę że dostane paczkę z chemią to będę miał normalną szpachlówkę. Na spodzie jest jeszcze więcej szpachli na łączeniu z płatem jest tak z 2mm szpara... zakleiłem ja polistyrenem i zaszpachlowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Czym rozcieńczasz szpachlę Tamki? Im mniej w tubce tym bardziej gęsta się staje, a najlepiej się szpachluje taką rzadszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 Nitro, pękła mi tubka z resztą szpachli i trzeba było improwizować. Trochę za mocno rozcieńczyłem i skurcz przy schnięciu jest dość duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Nie żre Ci plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 arek - ten TRI można bez problemu nabyć w ilościach "nieprzemysłowych" ? Trochę zagrzebałem w necie i chyba jakiś lewy jestem bo nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 27 Marca 2015 Autor Share Napisano 27 Marca 2015 Nitro jest u mnie podstawą warsztatu, niezastąpione w czyszczeniu aerografu. Szpachluje i tak zawsze 2 razy więć o bąbelki się nie martwie. Tymczasem kolejne postępy Motorek Przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Zdjęcia super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 31 Marca 2015 Autor Share Napisano 31 Marca 2015 Staram się żeby były jak najlepsze. Wydaje mi się że trochę gubię jakość przy obróbce... Model ma przedstawiać tą maszynę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 No to będziesz miał zabawy przy kolorowankach bo przebarwień na nim co nie miara Szklanki popychaczy zostaną takie czerwone, czy to jeszcze przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Mam nadzieje że Alclad zrobi swoje w kwestii przebarwień, bo samolot jest w naturalnej barwie metalu. Plus wszystkie płócienne powierzchnie też na srebrno i to chciałbym zróżnicować. Przemaluje je na czarno, ale nie mogę się za to zabrać:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 ..może nie zakładaj mu górnego skrzydła. Bez niego wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LucasKeller Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Ludziki z lego budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 ..może nie zakładaj mu górnego skrzydła. Bez niego wygląda bardzo fajnie. Bardzo mnie korci bez górnego płata i ze zdjętymi osłonami silnika Ludziki są pożyteczną podpórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Fajny. Mięsisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Ku malowaniu się ma Porównanie wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 1 Maja 2015 Autor Share Napisano 1 Maja 2015 Jako że angina mi się przyplątała to udało mi się zmalować dziada w końcu. Wyszło kilka baboli i zepsułem jedną kalkomanie ale tak już zostanie. Teraz chce już go tylko złożyć. Podejrzewam że następne fotki w galeri. W międzyczasie zrobiłem takiego szkraba, godzina i można malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Jaki fajny zachodni sojusznik adiego A ja cicho patrzyłam i już miałem nadzieję na coś takiego http://img.wp.scn.ru/camms/ar/397/pics/2_25.jpg http://img.wp.scn.ru/camms/ar/397/pics/2_25_a1.jpg http://img.wp.scn.ru/camms/ar/397/pics/2_25_a2.jpg http://img.wp.scn.ru/camms/ar/397/pics/2_25_a3.jpg Przypuszczam, że mina kolesia który zobaczył swój samolot była bezcenna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 Galeria http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=49430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi