Polski_Czołgista Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 A może stworzymy na fb grupę modelworkowa załoga WoWs? Będziemy mogli łatwiej się komunikować i nie będziemy zaśmiecać wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Chciałem utworzyć grupę ale nie mogę ponieważ nie mam żadnego z Was (chyba) w znajomych by od razu dodać przynajmniej jednego członka grupy. Ktoś chętny do dodania mnie do znajomych? Później utworzę grupę oraz podam link tutaj dla każdego chętnego. Link do mojego profilu: http://www.facebook.com/pdrozdowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Także grupa na znanym wszystkim facebook'u została utworzona. Zapraszam każdego chętnego na dołączenie i wspólne granie! http://www.facebook.com/groups/wowmodelwork/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Brak FB. Wykombinujcie proszę coś dla takich dinozaurów jak ja. Skype? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Stałem się posiadaczem VII tierowego pancernika Scharnhorsta . Ostatnio z Grzegorzem trochę pompowaliśmy pigułki w inne okręty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Cały czas katuję nowy nabytek. Raz jest ok drugim razem masakra. To chyba mój najlepszy DMG na tym okręcie: Jednak torpedki potrafią uciszyć konkurencję. W tym wypadku był to NewMexico i Gneisenau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Miewałem lepsze wyniki w dmg. Choć ten jest dość wysoki . Jak widać mało cytadel z powodu że na moją stronę popłyneły tylko BB. W pewnym momencie tłukłem się z trzema na dystansie 15-16km.Ale Schranhorst ma twardy dziób i dał radę. Nawet zatopiłem dwa z nich. Strzelałem pociskami OB dlatego tyle podpaleń. Jak bym miał konto premium to zarobek prawie 1000000 dublonòw by był i 9000 expa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 A teraz dla odmiany japoński niszczyciel VI tier Mutsuki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 I znów Mutsuki. Tym razem exp mniejszy ale dmg większe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 I jeszcze malutki ISOKAZE ale dmg spory :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Postanowiłem wspinać się po drzewku niemieckich pancerników. Zaczęło się dość nieporadnie i długo nie szło tak słodko. Aż do dzisiaj. W końcu zakończyłem zbieranie EXP-a na kolejny IV tier . i poszło już ładnie w pierwszej bitwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Zależy co lubisz. Kiedyś byłem fanem ostrożnego grania na duży dystans, teraz wolę bardziej agresywną grę co często kończy się szybkim zejściem w zanurzenie. A tak na poważnie to staram się trzymać większej grupy z teamu i nie pływać samotnie bo to kończy się źle. No i dystans w zależności od okrętu trzymam najbardziej mi pasujący. Np.Schranhorstem mogę pozwolić sobie na szarże nawet w 8 tier BB ale już Fuso czy Kaiser bardziej 15-10 km. Co innego CA gdzie w zależności od składu teamu średni dystans i amunicja albo PP lub na wyższe tiery BB OB i niech się palą. DD to już też trochę farta trzeba mieć w losowaniu zespołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Lepiej było by spotkać się na żywo i pogadać :-) Ale póki co tłumaczę: BB-pancerniki CA-krążowniki DD-niszczyciele OB -odłamkowo-burzące Krążownikiem V i VI poziomu możesz grać bardziej agresywnie przeciwko swoim odpowiednikom i pancernikom do VI poziomu. Trochę manewrujesz i walisz ile wlezie z dystansu. Najlepiej nadają się do tego pociski OB. Na bliski kontakt ze swoim odpowiednikiem amunicja P.pancerna . Co się tyczy pancerników i niszczycieli to raczej amunicja OB oraz torpedy. Pozdrawiam PS. Jak widzisz samoloty które ewidentnie będą Cię atakować to : Wybierasz tych co są najbliżej lub mogą zrobić Ci duże kuku wciskasz i trzymasz CTRL na klawiaturze , a na ekranie widzisz Swój kursor myszki i zaznaczasz delikwentów. Wtedy cała art.przeciwlotnicza wali tylko w tych zaznaczonych i nie rozprasza ognia na innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Dobrze by było zebrać chętnych z Trójmiasta spotkać się i pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Chciałbym się pochwalić bitwą w której brałem udział ISOKAZE . Zabrakło 4000 dmg do pobicia mojego rekordu w obrażeniach. Ale i tak sporo jak na IV tier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Ostro grasz ostatnio Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Na sklejanie mało czasu poza modelami dla "kogoś" więc jak siedzę nad papierami z pracy to sobie pogrywam:-) Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Bitwa przegrana mało EXP-a ale DMG jak na IV tier spory Jak mówią " Kiedy wrogów kupa to i Herkules dupa" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Ciągnę do Gneisenau . Chciałbym porównać grywalność z Scharnhorstem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 o tak... Konig jest bardzo , bardzo dobrym okretem. Wg mnie najlepsza V-tka.... dewastuje zatapia i dubletuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 A jak wypada w porównaniu z KONGO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 bardzo dawno nie gralem Kongo. Ale z tego co pamietam - na pewno Konig ma lepsze skupienie pociskow i znacznie lepszy pancerz. Konig jest wolniejszy ale lepiej kreci w omijaniu torped - bo jest znacznie krotszy. Ma duzo lepsze przeladowanie 26 sekund vs 32 i wolniejsze wieze 5 st/sek vs 8st/sek na Kongo. No 10 luf wobec 8 na Kongo.... to rekomopensuje znakomicie mniejszy kaliber. Pociski sa szybsze niz na Kongo i latwiej sie celuje. Konig ma gorszy zasieg - bo tylko 16km ale to nie przeszkadza. Czesto 'szczelam' sie teraz z Kongo i zazwyczaj obrywaja mocniej niz ja. Najczesciej uciekaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 ... moje 22 działa 128mm ja mam 105 i 150 - jak rozumiem to na drugim kadłubie WG zrobilo takie science friction ) te FlaK-i nigdy nie były montowane na okrętach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Trochę poszedłem na skróty i za dublony kupiłem EXP-a aby móc pograć Gnaisenau . Pierwsza bitwa( mam zrobionego go na maxa ) i moje wrażenia : Artyleria średnia 128mm ( modyfikacja która miła być wprowadzona w 1945 ) bije na 6,6km i potrafi zatapiać DD i CA. Artyleria główna 380mm trochę brakuje jednej wieży ale i tak potrafi na dystansie do 15km wpakować ładną cytadelkę nawet pancernikowi. Dodatkowo okręt ma wszystkie plusy swojego Premium brata, od którego zresztą jest szybszy :-) Ciekawostką jest artyleria AA która u mnie ma 74 i tnie z nieba wszystko co wrogie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi