Mierzu Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam! Jako, że muszę nadrobić stracony czas to oprócz klejenia Waffetragera, zajmię się kolejnym niszczycielem III Rzeszy. Wybór padł na model Dragona, okazyjnie kupiony. tutaj znajduje się in box. Generalnie nie jest to wypust Dragona wcześniejszych serii, dlatego też wypraski nie emanują finezją, ale w porównaniu chociażby ze współczesnymi wypustami chociażby Mirage Hobby, nadal jest to niedościgniony wzór. Nie wiem, w jakim będzie malowaniu, na pewno znajdzie się finalnie na małej winetce. Nie wiem, czy będę inwestował w metalową lufę, a to z jednej przyczyny: nie wiem, czy znajdę prawidłowo wykonaną. Czytałem bowiem o tym, że Hetzery miały lufy z gwintem na zewnątrz do wkręcania hamulca wylotowego o ile się nie mylę ( który nie był w nich stosowany) Nie spotkałem się jeszcze z prawidłową wykonaną lufką, a lepiej będzie mi wykonać gwinty na plastikowej ( o ile życie pokaże co innego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 http://www.armorscale.com/products/barrels35/B35-037/ http://www.armorscale.com/products/barrels35/B35-038/ Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 http://www.armorscale.com/products/barrels35/B35-037/ http://www.armorscale.com/products/barrels35/B35-038/ Dziękuję za link, ale jakoś nie chcę wydawać ponad 50 złociszy, podczas gdy za sam model dałem niewiele więcej. Co nie oznacza, że nie będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 ciekawe co piszesz na temat lufy http://rbmodel.pl/picture.php?dir=35B35 a producent i cena tutaj http://rbmodel.pl/index.php?action=products&cat=c_bm&sub=35B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Na innym zdjęciu lufka RB nie wyglądała dobrze, ale już na 90% wiem, że będzie ona koniecznym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Będę zaglądał. Tu wczesna wersja: http://www.mojehobby.pl/products/7-5cm-PaK-39-L-48Hetzer-wczesna-wersja.html Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Lufka firmy RB zakupiona. Ruszyłem z pracami. Zrobiłem nacięcia na otulinach gumowych kół, mające imitować ślady ich zużycia, złożyłem dół wanny z kołami. Spasowana "na sucho" góra: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Nie mogłem się powstrzymać. Góra spasowana, na razie, bez jej klejenia.Pasuje idealnie. Gąski sklejone. Może zrobiłem za duże zwisy, ale w rezultacie i tak będą zakryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Nie wiem, czy będę inwestował w metalową lufę, a to z jednej przyczyny: nie wiem, czy znajdę prawidłowo wykonaną. Czytałem bowiem o tym, że Hetzery miały lufy z gwintem na zewnątrz do wkręcania hamulca wylotowego o ile się nie mylę ( który nie był w nich stosowany) Nie spotkałem się jeszcze z prawidłową wykonaną lufką, a lepiej będzie mi wykonać gwinty na plastikowej ( o ile życie pokaże co innego). A taka lufa lufa RB: http://www.martola.com.pl/pl2039/produkty26880/7_5cm_PaK_39_L_48__Hetzer_ Coś z nią nie tak jest?. Pytam, bo sam ją zastosowałem budując "Chwata" - czyli wczesnego Hetzera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Jarku! Już ją zakupiłem i wszystko z nią w porządku!Jutro wrzucę zdjęcia z postępów w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 To świetnie, będę zaglądał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Prawie gotowy. Zamontowałem karabin, uprzednio nawiercając otwór w lufie, dorobiłem okablowanie noteka. Pozostały tylko osłony boczne i tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Finisz! Zamontowane osłony boczne, tłumik i antena. Model jeszcze zostanie wymyty i jest gotowy do nałożenia podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Gąsienice i koła masz jeszcze nie na sztywno rozumiem, bo na ostatniej fotce przy napinajacym dziwnie się gąsienica ułożyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Faktycznie. Już poprawiłem. A gąski i koła mam już założone na stale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Spoko. Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Blaszek kilka zastosowałeś a nie przymierzasz się do zastąpienia tych plastikowych wypustów wokół górnych częśći scian drucikami ( służyły do mocowania plandeki ochronnej - pokrowca górnej płyty, o ile kojarzę )?. Praca łatwa do wykonania, a model by sporo zyskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Wiesz co, może i faktycznie to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Maja 2015 Autor Share Napisano 2 Maja 2015 No i zrobiłem. O mało oczy mi nie wypadły. Model wymaga jeszcze oczyszczenia przed nałożeniem podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Prace ruszyły z kopyta. Model pokryty surfacerem, gotowy do malowania: Cieniowanie: malowanie kolorem bazowym: Pojazd rozjaśniony: Plamy kamuflażu. Najpierw dałem kolor red brown z delikatną domieszką koloru czerwnego, następnie środki plam pomalowałem kolorem zielonym, delikatnie rozjaśnionym na środkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Szczerze - dziwnie to trochę wygląda. Po pierwsze palmy kamo są za ciemne w stosunku do reszty, a po drugie te rozjasnienia kompletnie nie pasują do układu kamo. Do tego jeszcze ten odkurz z aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Spokojnie, spokojnie Panowie! To jeszcze nie koniec. Po położeniu filtrów, washa i dalszych zabiegów, różnica będzie prawie niezauważalna. Z resztą nic straconego. Jeszcze to poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 Elementy, narzędzia etc. pomalowane, doszedł sidolux. Gotowy do położenia kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 I po washu. Błyszczy się, bo jeszcze nie został pokryty matem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Powiedzcie, że dramatyzuje, ale dla mnie te plamy kamo wyglądają, jakby ktoś w środku palnikiem pancerz traktował Po washu wygląda to lepiej, ale jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi