Marak Napisano 9 Listopada 2015 Share Napisano 9 Listopada 2015 Tej maski to Ci współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Tej maski to Ci współczuję. Zawsze można Jacka załamać i napisać, że drzwi też z obrysu wystają. Albo, że wycieraczka jest zamontowana w miejscu, gdzie była montowana w przypadku nieobniżonej budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 .......Zawsze można Jacka załamać i napisać, że drzwi też z obrysu wystają. Albo, że wycieraczka jest zamontowana w miejscu, gdzie była montowana w przypadku nieobniżonej budy Też Cię lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 .......Zawsze można Jacka załamać i napisać, że drzwi też z obrysu wystają. Albo, że wycieraczka jest zamontowana w miejscu, gdzie była montowana w przypadku nieobniżonej budy Też Cię lubię Ja tu nie jestem od tego, żeby mnie lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Ale z wycieraczką popieram Dorotkę. Na pierwszym zdjęciu które zamieściłeś, wycieraczki są jak Bóg przykazał na dole, i lepiej to wygląda. Przemyśl temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Wycieraczka zostaje Poniższe fotki daję ku przestrodze. Jeżeli ktoś będzie używał lakieru 2k - uważajcie na ilość rozpuszczalnika. Dużo rozpuszczalnika daje konsystencję fajną do malowania aerografem, ale może spowodować taki efekt: Fakturka ciekawa - nie powiem Ale nie takiego efektu oczekiwałem Baza olejna (Humbrol 220) wyschnięta "na pieprz". Edytowane 26 Maja 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 E tam... Trzeba patrzeć pozytywnie... Dobry efekt łuszczącej się starej farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 To są chwile, w których człowiek docenia jak ważną rolę w domu spełnia barek z zapasową butelką płynu rozmywającego. Ja jakoś wierzę w moc sidoluxu i przed położeniem lakieru dałbym warstwę rozdzielajacą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 (edytowane) Chyba powoli widać koniec projektu Przymierzam się do montażu pokryw silnika. Nie jest łatwo - oczywiście nie pasują mimo miliona przymiarek "na sucho". Górna pokrywa (odbudowana) będzie pasować po połączeniu z pokrywami bocznymi. Przynajmniej taką mam nadzieję ... Zniszczoną pokrywę pomalowałem czarną satyną. Wykorzystam ją chociaż do zdjęcia Została uwieczniona, to teraz już spokojnie może lecieć do kosza No może nie do końca ..... CDN Edytowane 26 Maja 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Nic się nie dzieje w tym dziale, więc wrzucam parę fotek "na pobudzenie" Powolutku zmierzam do końca projektu Zostało mnóstwo szczegółów, które zajmują sporo czasu. Zrobione od ostatniej aktualizacji warsztatu: - podłączenie elektryki wentylatora chłodnicy, - podłączenie węży wodnych chłodnicy (z trytytkami ), - montaż przednich reflektorów z poprzeczką, - podłączenie przewodów przednich lamp, - montaż zawiasów osłon silnika (w trakcie), - zabawa z "pomarszczoną" maską (wprawki modelarskie ). Z poważniejszych rzeczy zostały do zrobienia : - osadzenie i ostateczne dopasowanie drzwi, - montaż "ograniczników" otwierania drzwi, - montaż detali (rączki, zapinki itp.) na bocznych pokrywach silnika, - montaż akumulatora i może jakichś bambetli w bagażniku, - klamki, emblemat na chłodnicy itp. pierdoły. Fotki z aktualnego stanu (maska zastępcza po lifcie): I tyle. Edytowane 26 Maja 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Też zauważyłem, że forum coś zamiera. Dorotka chyba zapadła w sen zimowy, innych też nie widać. A Twój model chyba w przyszłym roku zgarnie wszystkie nagrody na konkursach. Co by nie mówić od renówki widać spory postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Też zauważyłem, że forum coś zamiera. Dorotka chyba zapadła w sen zimowy, innych też nie widać.A Twój model chyba w przyszłym roku zgarnie wszystkie nagrody na konkursach. Co by nie mówić od renówki widać spory postęp. Nie zapadła... Zwyczajnie mi się odechciało pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Też zauważyłem, że forum coś zamiera. Dorotka chyba zapadła w sen zimowy, innych też nie widać.A Twój model chyba w przyszłym roku zgarnie wszystkie nagrody na konkursach. Co by nie mówić od renówki widać spory postęp. Nieźle pojechałeś Dzięki wielkie za dobre słowo, ale mocno przesadziłeś. Zapytaj Dorotki ile jest szkolnych błędów w moim modelu. Staram się uczyć na błędach i robić coraz lepsze modele. Cieszy mnie, że Renia, którą wspomniałeś zdobyła sporo wyróżnień na imprezach modelarskich. Ostatnio spodobała się w Katowicach. Byłem tam pierwszy raz, ale mam nadzieję, że nie ostatni. Jeszcze raz dziękuję Andrzej za wsparcie. To motywuje do dalszej pracy, a nie zawsze wystarcza samozaparcia Dzisiaj próbuję dokończyć pokrywy silnika. Mam spory kłopot z zapięciami bocznych klap. Nie dam rady zrobić ich tak, jak są w 1:1 . Muszę pójść na jakiś kompromis. Jak skończę, pokażę co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 ... Zapytaj Dorotki ile jest szkolnych błędów w moim modelu.... Jacek, ja żaden autorytet nie jestem... A błędów nie robi tylko ten, co nic nie robi... P.S. Mnie się wczoraj lakier od Gravity skwasił, więc uważaj bardzo w przyszłości z aktywatorem jak będziesz coś tym malował: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 27 Listopada 2015 Autor Share Napisano 27 Listopada 2015 Nie kupowałem 2k od Gravity Podobny objaw miałem kiedyś, jak utwardzacz się zestarzał. Po dodaniu do lakieru tworzyły się właśnie takie bąbelki,które niestety nie rozpływały się na modelu. Dodatkową atrakcją było lekkie zabielenie lakieru. Utwardzanie lakieru przebiegało normalnie. Jeszcze pytanie: w czym masz zamiar ten bak wykąpać ? Mojego 2k ani kret ani DOT nie ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 Nie kupowałem 2k od Gravity Podobny objaw miałem kiedyś, jak utwardzacz się zestarzał. Po dodaniu do lakieru tworzyły się właśnie takie bąbelki,które niestety nie rozpływały się na modelu. Dodatkową atrakcją było lekkie zabielenie lakieru. Utwardzanie lakieru przebiegało normalnie. Jeszcze pytanie: w czym masz zamiar ten bak wykąpać ? Mojego 2k ani kret ani DOT nie ruszają Już wykąpałem i co dziwne w Cleanluxie (nie miałem Dot-a i ot tak wrzuciłem). Przy "efektach" trochę zgłupiałem, bo tak: 2k od Gravity zeszło (było jeszcze miękkie), baza od ZeroPaints zeszła, podkład od Gravity częściowo pozostał, ale spokojnie dało się go dotrzeć... Tak więc jest dobrze, oczywiście oprócz tego, że kalki szlak trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek93 Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 Muszę się doczepić niestety, czy ta "druga" maska, pomalowana na czerwono nie odstaje kolorem od reszty nadwozia? Oprócz tego, to jak śledząc budowę od jakiegoś czasu początkowo nie byłem przekonany, tak teraz dopracowanie i realizm dorabianych detali naprawdę robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 Mam nadzieję, że nie ma różnicy w kolorze Malowane wszystkie elementy jednym kolorem (Humbrol 220). Farbę wiele razy dorabiałem, ale zawsze w ten sam sposób, więc nie powinno być różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) To chyba jest koniec Dorobiłem kilka ostatnich detali i złożyłem Ford'a do kupy. Fotki ogólne: Do bagażnika wrzuciłem kocyk i "dopieściłem" akumulator. Kocyk maskuje skutecznie paskudne wyłączniki. Dokończyłem pokrywy silnika. Nie do końca jestem z nich dumny. Na tyle ciężkiej roboty, mogły wyjść lepiej Silnik uzupełniony o instalacje wodną i kilka kabelków elektrycznych. Dokończyłem uzbrojenie drzwi i "ograniczniki" otwierania. Kluczyki w stacyjce Wnętrze: Reszta fotek już chyba w galerii. Dziękuję wszystkim za oglądanie i uwagi Edytowane 26 Maja 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Super jest! Zdjecia poprawiłeś zlikwiduj kurz i rób galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Efekt powalający Gratuluje kolejnego pięknego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) Już Ci prawie uwierzyłem, gdy przypomniałem sobie, że ja to zdjęcie już gdzieś widziałem. Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo to nieładnie. Edytowane 30 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 A już myślałem, że mi się uda Zastanawiające jest to, że na tej fotce wszyscy (cały tłum ludzi) nie jest zainteresowany moim Ford'em, tylko jakimiś wyścigówkami z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Ten czerwony pas na kapciu to washem robiony czy jak? Dobra metoda na napisy na gumiakach będzie? Ps i skąd ten wypasiony znaczek V8? Fototrawionka jakaś? Przekozacki Custom Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 Pasek to faktycznie coś w rodzaju wash'a zapuszczonego w rowek w gumie. Metoda świetna pod warunkiem, że dasz radę "wyrzeźbić" napis w gumie. Znaczek V8 z bólem serca podebrałem z zestawu MCG do Ford'a '34. Możesz to obejrzeć tutaj. Na szczęście jest tam jeszcze jeden znaczek Model w zasadzie skończony. Teraz trzeba będzie pomyśleć o dioramce/podstawce. Z tym będzie gorzej, bo kusi mnie bardzo następny projekt...... A czasu nie starczy na ciągnięcie dwóch tematów. Mam figurki ZZ Top więc wypadałoby zrobić może jakąś stacje benzynową ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi