Lipstein Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 No i te pojazdy nie były chyba zbyt długo w eksploatacji... Cytuj
neptun1939 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Fajnie, tylko trawka w miejscu przejechania pojazdu powinna być spłaszczona (ślady kół). Cytuj
Markuz Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Praca bardzo mi się podoba. Dodaj serducho w drzwiach wychodka?? Cytuj
Super Moderator Reflect Napisano 28 Kwietnia 2015 Super Moderator Napisano 28 Kwietnia 2015 Jak pocztówka :-) Bardzo fajne - jestem ciekawy jak uzyskasz efekt nowości :-) Może lekko go błyskiem pociągnąć? Tak miejscowo... hmmm :-) pozdrawiam Christian Cytuj
gumowy01 Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Piękna praca się zapowiada Wojciechu. Jeśli jest jeszcze miejsce to przycupnę i pokibicuję Cytuj
ludwig hahn Napisano 2 Maja 2015 Napisano 2 Maja 2015 Śliczniutka dioramka, kolorki pasują moim zdaniem idealnie.Pozdrawiam Cytuj
Jurek Killer Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Wspaniała praca. Plus za tematykę. Sam jestem w trakcie budowy schronu Sabała w Jastarni ze stanem na '39 i w związku z tym mam pytanie, czy te drzewa wykonałeś sam czy są zakupione? Cytuj
7urgen Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Praca bardzo mi się podoba.Dodaj serducho w drzwiach wychodka?? A moze pas zolnierski przewieszony przez drzwi zgodnie ze stara tradycja... Cytuj
wosiek Napisano 3 Maja 2015 Autor Napisano 3 Maja 2015 Piękna praca się zapowiada Wojciechu. Jeśli jest jeszcze miejsce to przycupnę i pokibicuję Miejsca dla Gości ci u mnie dostatek więc na pewno coś znajdziesz Sam jestem w trakcie budowy schronu Sabała w Jastarni ze stanem na '39 i w związku z tym mam pytanie, czy te drzewa wykonałeś sam czy są zakupione? Sosny do gotowce do dostania w Exito, reszta to drut, siatki Polaka, gąbki Fallera i jakieś zielska. Praca bardzo mi się podoba.Dodaj serducho w drzwiach wychodka?? A moze pas zolnierski przewieszony przez drzwi zgodnie ze stara tradycja... Oba pomysły nie powiem zacne, ale nie do zrealizowania, bo kibelek już dawno na stałe osadzony, a drzwi nawet na pas są za szczelne od góry. Tak więc przykro mi... :( Mały update. Powoli rodzą się kukiełki I kolejne czekają na malunki Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 7 Maja 2015 Super Moderator Napisano 7 Maja 2015 Czołem Ale te wypychacze na klapie? Ja wiem że to gazetkowy modelik ale... no nie przystoi ;) Reszta OK Pozdro Cytuj
wosiek Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 Czołem Ale te wypychacze na klapie? Ja wiem że to gazetkowy modelik ale... no nie przystoi ;) To nie wypychacze tylko schodki Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 8 Maja 2015 Super Moderator Napisano 8 Maja 2015 a to sorry ale na tym ujęciu wyglądają jak wypychacze Fajne te twoje szkraby Pozdrawiam Cytuj
wosiek Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 a to sorry ale na tym ujęciu wyglądają jak wypychacze Fajne te twoje szkraby Pozdrawiam Nie ma za co, każdy ma prawo się pomylić, bo w tym ujęciu faktycznie wygląda jak niedoróbka Dzięki Cytuj
neptun1939 Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Weź im przeciągnij garnki matem. Polskie hełmy wz.31 były malowane tzw. Salamandrą (mieszanka sproszkowanego korka i farby) co powodowało zmatowienie powierzchni, zapobiegało odbijaniu się farby. Cytuj
wosiek Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 Weź im przeciągnij garnki matem. Polskie hełmy wz.31 były malowane tzw. Salamandrą (mieszanka sproszkowanego korka i farby) co powodowało zmatowienie powierzchni, zapobiegało odbijaniu się farby. Nie do końca się z Tobą zgodzę w tej kwestii. Masz rację co do Salamandry czyli mieszanki korka z farbą, ale korek nadawał powierzchni chropowatości przez co zmniejszał się efekt odblasku, a nie matowienie farby. U mnie hełmy na zdjęciu faktycznie świecą się jak psu ..., ale to wina oświetlenia. W rzeczywistości są pociągnięte delikatnie satyną i nie są aż tak rażące. Cytuj
neptun1939 Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Wośku masz rację. O to mi chodziło, tylko ja to nazwałem zmatowieniem, a nie chropowatością - po prostu zabrakło mi słownictwa na tamtą chwilę. Cytuj
wosiek Napisano 10 Maja 2015 Autor Napisano 10 Maja 2015 Piękne - figurki są z jakiej firmy Przerobiony FtF. Oficer posiłkowany Preiser-em Cytuj
jpl Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Dzięki, to w sumie niezły model można z tego FtF'a otrzymać... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi