Lipstein Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 No i te pojazdy nie były chyba zbyt długo w eksploatacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Fajnie, tylko trawka w miejscu przejechania pojazdu powinna być spłaszczona (ślady kół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Praca bardzo mi się podoba. Dodaj serducho w drzwiach wychodka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Jak pocztówka :-) Bardzo fajne - jestem ciekawy jak uzyskasz efekt nowości :-) Może lekko go błyskiem pociągnąć? Tak miejscowo... hmmm :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Piękna praca się zapowiada Wojciechu. Jeśli jest jeszcze miejsce to przycupnę i pokibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 2 Maja 2015 Share Napisano 2 Maja 2015 Śliczniutka dioramka, kolorki pasują moim zdaniem idealnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek Killer Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Wspaniała praca. Plus za tematykę. Sam jestem w trakcie budowy schronu Sabała w Jastarni ze stanem na '39 i w związku z tym mam pytanie, czy te drzewa wykonałeś sam czy są zakupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Praca bardzo mi się podoba.Dodaj serducho w drzwiach wychodka?? A moze pas zolnierski przewieszony przez drzwi zgodnie ze stara tradycja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 3 Maja 2015 Autor Share Napisano 3 Maja 2015 Piękna praca się zapowiada Wojciechu. Jeśli jest jeszcze miejsce to przycupnę i pokibicuję Miejsca dla Gości ci u mnie dostatek więc na pewno coś znajdziesz Sam jestem w trakcie budowy schronu Sabała w Jastarni ze stanem na '39 i w związku z tym mam pytanie, czy te drzewa wykonałeś sam czy są zakupione? Sosny do gotowce do dostania w Exito, reszta to drut, siatki Polaka, gąbki Fallera i jakieś zielska. Praca bardzo mi się podoba.Dodaj serducho w drzwiach wychodka?? A moze pas zolnierski przewieszony przez drzwi zgodnie ze stara tradycja... Oba pomysły nie powiem zacne, ale nie do zrealizowania, bo kibelek już dawno na stałe osadzony, a drzwi nawet na pas są za szczelne od góry. Tak więc przykro mi... :( Mały update. Powoli rodzą się kukiełki I kolejne czekają na malunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Coraz lepiej, coraz lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 7 Maja 2015 Autor Share Napisano 7 Maja 2015 Kolejni pozoranci lądują w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Maja 2015 Super Moderator Share Napisano 7 Maja 2015 Czołem Ale te wypychacze na klapie? Ja wiem że to gazetkowy modelik ale... no nie przystoi ;) Reszta OK Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 Czołem Ale te wypychacze na klapie? Ja wiem że to gazetkowy modelik ale... no nie przystoi ;) To nie wypychacze tylko schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Maja 2015 Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2015 a to sorry ale na tym ujęciu wyglądają jak wypychacze Fajne te twoje szkraby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 a to sorry ale na tym ujęciu wyglądają jak wypychacze Fajne te twoje szkraby Pozdrawiam Nie ma za co, każdy ma prawo się pomylić, bo w tym ujęciu faktycznie wygląda jak niedoróbka Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Weź im przeciągnij garnki matem. Polskie hełmy wz.31 były malowane tzw. Salamandrą (mieszanka sproszkowanego korka i farby) co powodowało zmatowienie powierzchni, zapobiegało odbijaniu się farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 Weź im przeciągnij garnki matem. Polskie hełmy wz.31 były malowane tzw. Salamandrą (mieszanka sproszkowanego korka i farby) co powodowało zmatowienie powierzchni, zapobiegało odbijaniu się farby. Nie do końca się z Tobą zgodzę w tej kwestii. Masz rację co do Salamandry czyli mieszanki korka z farbą, ale korek nadawał powierzchni chropowatości przez co zmniejszał się efekt odblasku, a nie matowienie farby. U mnie hełmy na zdjęciu faktycznie świecą się jak psu ..., ale to wina oświetlenia. W rzeczywistości są pociągnięte delikatnie satyną i nie są aż tak rażące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Wośku masz rację. O to mi chodziło, tylko ja to nazwałem zmatowieniem, a nie chropowatością - po prostu zabrakło mi słownictwa na tamtą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Piękne - figurki są z jakiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 10 Maja 2015 Autor Share Napisano 10 Maja 2015 Piękne - figurki są z jakiej firmy Przerobiony FtF. Oficer posiłkowany Preiser-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Dzięki, to w sumie niezły model można z tego FtF'a otrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Koniec Zapraszam do galerii --> TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 BRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Bardzo ładnie, jak zawsze zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi