7urgen Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 No "rogacz" to wiadomo, poniemiecki. To teraz nachodzi mnie pytanie czy aby pancerzyk nie w spadku po stosstruppen pierwszowojennym? Bo z tego co pamietam jak wygladaly to tak mi cos dzwoni... Wiec fanty o ktorych myslales ze bylyby problemem nie sa zadnym problemem bo sa do wyrwania. Pytanie, gdzie wyrwac mundur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Chyba gdzieś widziałem ofertę jakiegoś producenta. Poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 Wracajac do tematu przewodniego. Poprawiony podoficer. Przepiete odznaczenia zgodnie z gradacja. Zwrocil mi uwage kolega po pasji i jak widac nikt nie jest nieomylny, choc w tym przypadku stalo sie tak z braku spoistrzegawczosci i czujnosci a nie z powodu nieweidzy. Czapka przerobona z oficerskiej. Dorabiany pasek na otoku, guziki paska z lebkow od szpilek... No i wreszcie skonczony moj zimowy... (nie, nie, zaden konkurs) spadak. Wypieta lufa do wymiany... Lufa wyjeta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Spadak zajebiaszczy, a luftludkowi to bym tylko troszku czapkę na bakier zrobił bo lotnicy to chyba nawet w luftwaffe trochę bardziej wyluzowani byli No może niew wszyscy jak Marsellie ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 (edytowane) O ile czapka tymczasowa byla za duza to gdybys zobaczyl technike naciagania tej nowej na glowe to nie sugerowalbys juz nic wiecej i dziwilbys sie ze jeszcze sie w szwach nie rozlazla... Wiem ze przekrzywiona zawsze wyglada lepiej i bardziej zawadiacko, w pozostalych figurach, jezeli tylko moge, to tak robie ale niestety, w tej, zwyczajnie sie nie dalo. Edytowane 10 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 No to jesteś usprawiedliwiony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 No i ostatni z bieżącego wysypu... Amunicyjny do figury strzelca MG34 którego zlożyłem już jakis czas temu. I ze swoim starszym kolegą... I to do czasu realizacji projektu "Pieć po Dwunastej" byloby na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Nie będę już Ci cukrzył... Ty wiesz co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 No chyba wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 17 Października 2015 Fajne kukiełki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Wprawdzie to zupełnie nie moja bajka i jestem bardzo daleko od niemieckich mundurów to jestem pod ogromnym wrażeniem pracy i wiedzy. I widzę w tym sens. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Dzieki Panowie. Tak jak juz wiele razy podkreslalem, interesowaloby mnie powiekszenie kolekcji o nasze wrzesniowe mundury ale narazie to nietety pozostaje w sferze marzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 A gdzie ty to wszystko trzymasz albo wystawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Trzymam w domciu. Reflect moze potwierdzic A zbiorcza fotka bedzie za kilka tygodni bo 4 listopada bede obchodzil 2ga rocznice zalozenia mojego bloga a w tym samym czasie (plus/ minus) strzeli 10 000 odwiedzin (teraz jest 9 837), wiec bedzie specjany wpis na blogu z fotka ogolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 No to ty namawiasz mnie na książkę a ja namawiam cie do założenia muzeum, albo przynajmniej wystawy objazdowej. U siebie już mam lokal na taką imprezę oraz chętnych do jej oglądania. Więc zapraszam z całym majdanem na 11 Listopada. I piszę całkiem poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Wiesz, zabranie z UK 58 figur 12' (okolo 30cm) to moze byc zadanie karkolomne. Poza wszystkim mam wyczucie i w zyciu nie zaprezentiwalbym szkopskich mundurow 11 listopada. Pasja pasja ale wciaz we mnie jest sporo dumy narodowej i poczucia polskosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 (edytowane) No tak data zupełnie bez sensu, resztę można zorganizować. Edytowane 18 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 A ja nie mowie nie. Rocznica zakonczenia wojny, rocznica wybuchu wojny, jezeli ktos wystawilby jakakolwiek kontrkolekcje (czegokoleiek) zwiazanego z WP czy aliantami to by mialo sens, zeby nie pokazywac samych szkopow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 No właśnie ja robię swoją wystawę na 11 XI stąd ta data. W takim razie umawiamy się na początek Maja . Co ty na to ? Zapraszam na jakąś wspólną wystawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Dobra, znaczy nie dobra w sensie maj, ale ze jestem za zrobieniem czegos takiego. Daj jakies namiary na siebie do mnie na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 To wybierz termin. I myślę, że na taką objazdową wystawę byłoby sporo chętnych. Można nawet tu rzucić hasło : Czy ma ktoś ochotę zobaczyć u siebie w mieście lub pomóc w organizacji takiej wystawy kolegi 7urgen ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 No nie robmy reklamy czegos czego jeszcze nie ma... Poza tym, jak pisalem, sam wystawiac nie chce bo szkopy indywidualnie jako temat wystawy nie bardzo mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 No ja już się deklarowałem na wspólną wystawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi