cooper69 Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 "Konkurencja" robi na czarnym. Sam rozumiesz.. Pomyśle o granatowym. Granatowe... będzie dobre bo się z wyposażeniem żołnierskim kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Podziwiam caly czas naklad pracy i srodkow jakie w to wkladasz.. Tak naprawdę to największym dla mnie powodem do dumy z mojej kolekcji jest fakt że znaczna jej część to sylwetki których zwyczajnie nie jesteś w stanie kupić jako gotowe zestawy. Jeżeli nikt nie skopiuje pomysłów to są jedyne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Choć raz coś dla kogoś zrobiłem Dużo lepiej wygląda. wcześniej taki borok w kurtce po mlodszym bracie a teraz zdecydowany samotny łamacz fal. Z niemieckiej gazety podpis pod zdjęciem: ten żołnierz zdecydował. Nie dopuszczę dzikich, czerwonych hord do bram cywilizowanej europy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 I w sumie to jest przyjemność modelarstwa bo każdy model jest tak na prawdę jedyny w swoim rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 Lipa- tak trzymaj, bo nie dość że konstruktywna krytyka to jeszcze mnie tekstami ubawisz Marcin- wiesz, tak naprawdę wszystko zależy od inwencji. Jak ktoś leci po zestawowych malowaniach i kalkach to wiadomo. Zabawa się zaczyna jak mowi "nie, ja będę miał takiego" patrząc na archiwalne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Wiesz dlatego też lubię sowiecka pancerke bo jeżeli nie opierasz się na konkretnym zdjęciu to masz spora dowolność wykonania modelu. Czytałem że np. Z taśmy fabryki Gaz 'a z tasmy schodzily pojazdy rozniace się czasem znacznie od siebie. Podobnie było z innymi pojazdami podczas wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Wiesz dlatego też lubię sowiecka pancerke bo jeżeli nie opierasz się na konkretnym zdjęciu to masz spora dowolność wykonania modelu. Czytałem że np. Z taśmy fabryki Gaz 'a z tasmy schodzily pojazdy rozniace się czasem znacznie od siebie. Podobnie było z innymi pojazdami podczas wojny.Marcin zawsze można znaleźć odpowiednie zdjęcie z kolorem jaki ma nasz model, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 Ach ta Wielka Rosja, klimatów wystarczy na wszelkie typy malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 Zajżałem do wątku i przypomniałem go sobie po dłuższym czasie i znalazłem taką oto wypowieddź: te rysy na hełmie z zamiarem nanosiłeś schematycznie? Miałem już nie wstawiać zdjęć, ale w sumie nieładnie pozostawiać wnioski bez odpowiedzi więc pokażę hełm po odnowie biologicznej i nie tylko hełm. Niestety światło wyżarło lekkie przybrudzenia i tam gdzie one były widzimy niewzruszoną biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Trzeba by jeszcze ten MG z przyległościami troszku spracować bo rodzi się dysonans poznawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 Nie mówię "nie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 MG moglbys pociagnac metalicznym pigmentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Marca 2016 Autor Share Napisano 21 Marca 2016 Będzie... Właśnie założyłem celownik który udało mi się wyrwać w niemcowie. Wątek wisi prawie od roku, MGta chyba w nim się pojawiła z pół roku temu a nikt nawet nie zauważył że brak tego detalu... Co by nie było, wezmę sie zarówno za podstawę jak i karabin. Tutaj i tak jeszcze troche roboty będzie bo z celownikiem dostałem skrzynke do jego przenoszenia ale bez paska, podstawa też powinna mić pasy nośne, i to wszystko mam zamiar pewnego dnia wykonać i załozyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Jurek. Brudzenie na uniformie białym robiłeś z głowy czy przyglądałeś się jak one mogły być wybrudzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Zdjecia archiwalne, przy czym uwazam ze pojechalem dalej niz to co bylo na fotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 No właśnie. Tak myślałem. To widać. Wracając do zdjęć to wzorowałeś się na kolorowych czy czarno białych? Polecam np. film STALINGRAD z 1993 tam na kolorowo można obejrzeć. Jestem na innym kompie. Jak chcesz to jutro mogę Ci wkleić parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Czarno biale. A chetnie popatrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Ciekawe, kadry z filmu jako referencja, szczególnie kamo na kaburze i sprey na kołnierzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 23 Marca 2016 Autor Share Napisano 23 Marca 2016 No tak to z filmami jest niestety... W sumie nie jarnalem sie ze to o ten film chodzi. Pamietaj Seb ze my uzywamy tego samego. A tak na powaznie to jednak nie ma to jak przyklady z zycia. Staram sie byc uwaznym obserwatorem ale nie wszystko potrafie przeniesc i odzwiercieflic na figurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi