Zekar Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Witam, Ostatnio nie mam zbyt czasu na modelarstwo, ale żeby nie wyjść z wprawy skleiłem z doskoku takiego teciaka z Czelabińska. Model to Tamiya, bez większych przeróbek, poza wymianą siatki nad silnikiem, uchwytów do zapasowych ogniw gąsienic oraz lufy KM-u. Całość malowana farbami Tamiya. Zapraszam do oglądania (przepraszam za zdjęcia, ale chwilowo nie mam dostępu do lepszego "studia"): Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 No ładne cacko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Podoba mi się błotko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Ładnie ci wyszedł. Bardzo mi się kolor podoba. Pamiętasz może jakimi kolorami go malowałeś? Ja nie umiem uzyskać ładnej ruskiej zieleni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted April 28, 2015 Author Share Posted April 28, 2015 Dzięki za opinie Pamiętasz może jakimi kolorami go malowałeś? Ja nie umiem uzyskać ładnej ruskiej zieleni. Baza to była chyba Tamiya XF62 Olive Drab, która później była rozjaśniana "na oko" mieszanką koloru piaskowego i bazy z niewielkim dodatkiem jasnej zieleni, ale dokładne numery farb mogę Ci podać dopiero za kilka dni, bo póki co nie mam pod ręką warsztatu. A tak model wyglądał po nałożeniu bazy i rozjaśnień: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 ... ale dokładne numery farb mogę Ci podać dopiero za kilka dni, bo póki co nie mam pod ręką warsztatu. Bardzo bym prosił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Ogólnie model mi się podoba. Fajnie pomalowany i ubrudzony. Jednak odbiór zakłócają gumowe gęsi i siatka nad klapa silnika (za rzadka moim zdaniem). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kommar Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Fajny. Czy nie zabardzo sie swieci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Bardzo ładny Teciak, ale wyczuwam jak byś szybko go chciał skończyć. Przebarwienia przy poręczach na kadłubie są ale na wieży już nie. Ale to takie moje widzimisię i nie zmienia pozytywnego odbioru modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 Dziękuję wszystkim za opinie. Od początku nie miałem zamiaru inwestować w ten model, dlatego zostawiłem gęsi takie jakie dał producent, siatka nad silnik faktycznie wyszła troszkę mało realistyczna, być może pokuszę się o jej poprawienie. Co do świecenia się modelu, to zapewne chodzi o wieże oraz zbiorniki paliwa? Wieża miała być lekko satynowa, tak mi się podobało i tak zostanie a zbiorniki na zdjęciach faktycznie jakieś błyszczące wyszły, może psiknę je jeszcze matem. No i na koniec numery farb o które prosił bazylms Baza to Tamiya XF-58 Rozjaśnienia to mieszanka koloru bazowego z kolorami XF-59 desert yellow oraz XF5 flat green. Mieszałem "na oko", najpierw delikatnie, a później dodawałem coraz więcej desert yellow im wyższe partie modelu malowałem, więc musisz pokombinować z różnymi konfiguracjami. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Dzięki bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts