Zekar Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam, Ostatnio nie mam zbyt czasu na modelarstwo, ale żeby nie wyjść z wprawy skleiłem z doskoku takiego teciaka z Czelabińska. Model to Tamiya, bez większych przeróbek, poza wymianą siatki nad silnikiem, uchwytów do zapasowych ogniw gąsienic oraz lufy KM-u. Całość malowana farbami Tamiya. Zapraszam do oglądania (przepraszam za zdjęcia, ale chwilowo nie mam dostępu do lepszego "studia"): Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 No ładne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Podoba mi się błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Ładnie ci wyszedł. Bardzo mi się kolor podoba. Pamiętasz może jakimi kolorami go malowałeś? Ja nie umiem uzyskać ładnej ruskiej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Dzięki za opinie Pamiętasz może jakimi kolorami go malowałeś? Ja nie umiem uzyskać ładnej ruskiej zieleni. Baza to była chyba Tamiya XF62 Olive Drab, która później była rozjaśniana "na oko" mieszanką koloru piaskowego i bazy z niewielkim dodatkiem jasnej zieleni, ale dokładne numery farb mogę Ci podać dopiero za kilka dni, bo póki co nie mam pod ręką warsztatu. A tak model wyglądał po nałożeniu bazy i rozjaśnień: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 ... ale dokładne numery farb mogę Ci podać dopiero za kilka dni, bo póki co nie mam pod ręką warsztatu. Bardzo bym prosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Ogólnie model mi się podoba. Fajnie pomalowany i ubrudzony. Jednak odbiór zakłócają gumowe gęsi i siatka nad klapa silnika (za rzadka moim zdaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Fajny. Czy nie zabardzo sie swieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Bardzo ładny Teciak, ale wyczuwam jak byś szybko go chciał skończyć. Przebarwienia przy poręczach na kadłubie są ale na wieży już nie. Ale to takie moje widzimisię i nie zmienia pozytywnego odbioru modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 3 Maja 2015 Autor Share Napisano 3 Maja 2015 Dziękuję wszystkim za opinie. Od początku nie miałem zamiaru inwestować w ten model, dlatego zostawiłem gęsi takie jakie dał producent, siatka nad silnik faktycznie wyszła troszkę mało realistyczna, być może pokuszę się o jej poprawienie. Co do świecenia się modelu, to zapewne chodzi o wieże oraz zbiorniki paliwa? Wieża miała być lekko satynowa, tak mi się podobało i tak zostanie a zbiorniki na zdjęciach faktycznie jakieś błyszczące wyszły, może psiknę je jeszcze matem. No i na koniec numery farb o które prosił bazylms Baza to Tamiya XF-58 Rozjaśnienia to mieszanka koloru bazowego z kolorami XF-59 desert yellow oraz XF5 flat green. Mieszałem "na oko", najpierw delikatnie, a później dodawałem coraz więcej desert yellow im wyższe partie modelu malowałem, więc musisz pokombinować z różnymi konfiguracjami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi