Super Moderator jawkers Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2007 Kozi to znaczy że co? Zderzak odstaje, czy nie chce dobrze wejść na swoje miejsce? A zawiasu nie możesz jakoś obruszać, może klej wtedy puści? Banshee777, ja myślałem, że dają pod kolor nadwozia, no ale w sumie jak pomaluje na czerwono to nic się nie stanie. A pokrywę muszę przemalować na srebrny. Dzięki chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 ajj jawkers szkoda słow, za pieknie to wsio szło. Poprostu zderzak wzgledem machy nie pasuje - musiałem mocowanie przerabiac by równe odstepy były. Po przyklejeniu go cypłem po kątem troche zaduzo kleju i w zawias wpadło ,takze macha sie otwierała ale nie domykała :(. Po neudanych próbach naprawienia tego postanowiłem przykleic maske do kabiny także juz sie nie otworzy. Model juz ukonczyłem w 99% ,utknołem nad lusterkami prawe od pasazera mi sie ułamało takie tam jedno mocowanie i musze to dorabiac :/. Mam do Was pytanie , czy ktoś z forumowiczów posiada kalki na cysterne ,,Texaco mototor oil"?? (były one w zestawie amt) albo choś ich skany, bardzo pilnie sa mi potrzebne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2008 Kozi myśle, że w moim modelu może być taki sam problem, ponieważ to jest do tej samej formy wtryskiwane. Ale jeszcze potrwa, zanim dojdę do tego etapu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj zamocowałem przewody, biegnące z silnika do chłodnicy. A także, zrobiłem małą przymiarkę drążka kierowniczego. Przewód powietrza, trzeba zamaskować i pomalować na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2008 Witam. Przed malowanie przymierzyłem elementy, które zostaną dołączone do kabiny. Następnie pomalowałem te, jak i inne elementy czarnym glossem. Felgi, będą malowane chromem z Model Mastera. Osłona filtru powietrza, została pomalowana na srebrno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 super stary:). Skończysz model wstawie i swój Jak nie masz nic przeciwko temu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2008 Nie ma sprawy, tylko że ja mam jeszce dużo do roboty. Zanim go skończę to jeszcze, trochę potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2008 Witam. Jaki materiał , doskonale nadaje się na lustro? Chodzi mi o to, że po pomalowaniu obudowy lusterka, chciałbym wewnątrz wkleić jakąś imitację lustra. Nie wiem czy np: karton po wkładach do maszynki "mach 3" jest taki niby lustrzany, ale może ktoś ma leprzy pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2008 Przed chwilą trysnąłem Alcladem, elementy pokazane w 3 postach wyżej. Felgi pomalowałem farbą Model Mastera "Chrome Silver" Różnica między Alcladem a MM, jest wielka. MM nie ma nic wspólnego z chromem, bardziej ze srebrnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2008 Kolejne postępy prac, nad modelem. Dokleiłem kilka elementów do kabiny, między innymi: - Uchwyty - Rury wydechowe - Lusterka - Światłana dachu - Trąbki od klaksonu - Szyby wewnątrz kabiny Do ramy, dokleiłwm zbiorniki paliwa. Kabina, założona jest na sucho. Jutro powinna być dostawa sprayów do sklepu w którym się zapatruję, więc zaczną się prace nad resztą elementów nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj do modelu zostały doklejone: Światła obrysowe Osłona filtru powietrza Korki wlewu paliwa A cały model, jest na takim etapie prac, jaki przedstawiają fotografie poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Bardzo fajnie wygląda alcad na twoim modelu:). Bardzo mi sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2008 Dzięki Wiesz Kozi, pierwszy raz tą fardką malowałem i też jestem zadowolony. Ale człowiek się uczy i kolejne będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2008 Witam. W dniu wczorajszym, do "kogutów" sygnałów świetlnych, a dokładniej, pokryłem ich ścianki tą oto pomarańczową farbą. Farba schnie ok 2 godziny, w zależności od grubości warstwy. Po wyschnięciu sygnały wyglądają tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2008 Witam. Wczoraj pomalowałem podkładem ramię dzwigu, po czym skończyła się farba. W miejscu ruchomej części, troche się lakier powichrował. Przeszlifuję to miejsce papierem ściernym i będzie dobrze. Czy wie ktoś może, jak to ostatnie ramie, jest unoszone w górę w prawdziwym samochodzie? Za pomocą liny, czy jest jakiś siłownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2008 Witam. Prace przy modelu stanęły w miejscu, z powodu braku lakieru w sklepie. Szukam jakiej kolwiek dłubaniny, żeby tylko coś zrobić, aby później już to było gotowe, do wklejenia na swoje miejsce. Dzisiaj powycinałem elementy takie jak:, osłony, uchwyty, klosze reflektorów, itp. Wrzuciłem je, do kreta. A to element, który pomalowałem wczoraj, lecz zapomniałem go sfotografować. Jest to przedłużenie ramienia, na którym zamontowany jest bloczek, przez który przewieszona jest lina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2008 Witam. Dokleiłem zapomniany element w tylnej części nadwozia samochodu, do którego dołączone są światła stopu i kierunkowskazy. Dorobiłem także rurkę, którą wkleiłem pomiędzy dwa uchwywy utrzymujące ramię dzwigu. Ma ona zapobiedz, przemieszczaniu się dzwigu na boki, po pierwszej próbie element przeze mnie zastosowany, spełnia swoje zadanie. Posklejałem też dwie tylne płyty, na której zamontowane są światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 Super pomysł z malowaniem "kogutów" sygnałów świetlnych "farbką do szkła". Świetnie wygląda, o niebo lepiej niż zwykłymi farbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 Dobry pomysł na kierunkowskazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2008 Witam. Cieszę się, że się podoba. Kierunkowskazy pomalowałem pomarańczowym markerem jak i światła stopu, ale w kogutach nie było dostępu, więc pomalowałem tą farbką i super to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 JA chyba zostanę przy tej farbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2008 Tak wyglądają kierunkowskazy, po pomalowaniu pomarańczowym markerem permanentnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 W moim również uzyłem markeru pomarańczowego:) Efekt daje niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 Albo dam marker.A wysięgnik dajesz z liną czy z tą drugą opcją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2008 Witam. Myślę że dam i linę i ten podnośnik. Zastosuję dwie opcję, lecz lina będzie krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi