kozi84 Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Dokładnie jak mówisz , a tym bardziej nie polecam polskiej szpachli jakos fajnie sie ja obrabia, ale potrafi plastik wygiać -szajs ze chej. No nic bacznie obserwuja twoja relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Grudnia 2007 Sam używam szpachli Tamiy. Bardzo fajnie się ją obrabia po wyschnięciu. Miałem Wamodowską ale szybko zmieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Tamiya ma tylko jedną wadę - przy większych ubytkach zalepianych na raz może się zapadać. Po dniu, dwóch wydaje się wyschnięta, świetnie się szlifuje, obrabia. Ale jak wyschnie całkiem, trochę się zapada. Dlatego lepiej poczekać nawet 4-7 dni albo suszyć w podwyższonej temperaturze. Oczywiście małe ubytki można obrabiać następnego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Myślę, że mogą Ci się przydać . Fakt, wersja australijska, ale chodzi głównie o kolory i szwy na fotelach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Grudnia 2007 Tamiya ma tylko jedną wadę - przy większych ubytkach zalepianych na raz może się zapadać. Po dniu, dwóch wydaje się wyschnięta, świetnie się szlifuje, obrabia. Ale jak wyschnie całkiem, trochę się zapada. Dlatego lepiej poczekać nawet 4-7 dni albo suszyć w podwyższonej temperaturze. Oczywiście małe ubytki można obrabiać następnego dnia. Dokładnie, ja też zaszpachlowałem głęboką wnękę i szpachla popękała i się zapadła. Banshee777 dzięki za zdjęcia są super . Myślałem o podobnym pomalowaniu wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Może NATO będzie się lepiej patrzyć przy budowie?: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Grudnia 2007 No przecierz. Zapomniałem, że istnieje takie coś jak odbicie. Kermit duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 No przecierz.Zapomniałem, że istnieje takie coś jak odbicie. Jak to czasem powiadają: "co dwie głowy to nie jedna". Kermit duże Dzięki, nie omieszkam. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Grudnia 2007 Mam pytanie do kolegów. Ile mają się moczyć części w docie żeby farba odeszła? Czy ja mam jej pomóc zejść, czy to w końcu samo odpadnie? Moje elementy są już dobę w płynie i w niektórych miejscach widzę że odchodzi farba. Drugie pytanie dotyczy Alcladu. Alclad sam w sobie jest rzadki, czy należy go roźcieńczyć jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 wiesz co, mogłes do kreta je wrzucic szybciej by ci zesżło jakies 30min i bez chromu by bylo, sam tak zrobiłem z swoimi:). A tu inna fotka wnętrza tego WSa: a tak wygląda mój zbiornik po zdjęciu chromu pomalowaniu go i oklejeniu folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Grudnia 2007 Dzięki Kozi za zdjęcie. A tak zapytam gdzie taką folię można kupić? I czy ona po oklejeniu przylega do wszystkich zagłębień i wypukłości? Bo powiem że na twoim zbiorniku efekt jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Folie zakupujesz w dowolnym papierniczym ,dośc duzy rulon bodajze za 15zł . Tak przylega ale nie mzoe byc tłusta powierzchnia , na tym zbiorniku pierwszy raz to robilem i efekt nie jest az tak super, ale ujdzie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Grudnia 2007 Ale to jest folia aluminiowa samoprzylepna, taka gruba jak folia aluminiowa w każdej kuchni? A w jakich proporcjach mieszać kreta z wodą? I woda ma być ciepła, czy nie ma różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Jest to folia przypominająca chrom samoprzylepna, nie tego sie w kuchni nie stosuje:P Bardziej do oklejania listew w samochodzie:). Ja mieszam pół nakretki na małą miske, a zalewac musisz wrzatkiem, tylko nie mocz odrazu elementów bo sie powyginają , przestudz lekko to i wrzuc dopiero. a tu masz link do podobnej relacji na niemieckiej stronie:) http://35651.dynamicboard.de/t2087f40-L-A-FIRE-Deparment-Recovery-Truck.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Grudnia 2007 Witam. Kozi dzięki za link. A co do tej folii to wiem że się jej w kuchni nie stosuje, tylko o grubość mi chodzi. Prace nad ramą dobiegły końca, a rama nzostała pomalowana. Farba jest tak czarna że musiałem rozjaśnić fotografie, żeby można było coś zobaczyć. Przymiarka silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Grudnia 2007 Witam. Tapicerke chcę zrobić w podobny sposób, jaka jest na zdjęciach dodanych przez kolegę Banshee777. A oto efekt jaki uzyskałem. Muszę jeszcze pomalować fotele matowym bezbarwnym, ponieważ się zdytnio świecą. Proszę o jakieś porady, sugestie i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 narazie spoko choc mocno sie swieci tapicerka:P:) Jestem ciekaw jak bedziesz kleił deske na jaką wysokośc podniesiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Grudnia 2007 Witam. O co chodzi z tą wysokością deski? Są jakieś problemy podczas klejenia? Dzisiaj pomalowałem podkładem kabinę i tą drugą kabinę. Kabina kierowcy jest super, ale ta druga jeszcze ma pewne niedociągnięcia które muszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Kabina kierowcy jest super, ale ta druga jeszcze ma pewne niedociągnięcia które muszę poprawić. A w tej drugiej to krasnoludki mieszkają? Zapowiada sie ciekawie Kabina wyszła faktycznie w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Siema, podczas klejenia nie , ale deska odstaje tak jakies 3mm od szyby jest dosc duza szpara. Natomiast co do slepereka to masz to samo co ja miałem przy fordzie , troche szpachli i wyrównasz:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Ja chce tylko wiedzieć jak wykonałeś tapicerke. Chyba że taka była już standartowo w modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Grudnia 2007 A w tej drugiej to krasnoludki mieszkają? No nie wiem jak się ta druga nazywa. Sypialka? Ja chce tylko wiedzieć jak wykonałeś tapicerke. Chyba że taka była już standartowo w modelu Te wzorki już były, ja je tylko pomalowałem na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 paffko napisał:Ja chce tylko wiedzieć jak wykonałeś tapicerke. Chyba że taka była już standartowo w modelu Te wzorki już były, ja je tylko pomalowałem na czerwono. Dzięki wielkie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 A w tej drugiej to krasnoludki mieszkają? No nie wiem jak się ta druga nazywa. Sypialka? No dokładnie sleeper/sypialka i tak dalej... Ale chodziło mi o to, że napisałeś "kabina kierowcy i ta druga". Więc zapodałem żarta, że skoro ta druga nie kierowcy, to pewnie krasnoludków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Podoba mi się malowanie tapicerki oraz jakość złożenia kabiny. Gorzej już wypadają fotele z ich kolorystyką i brakiem szwów, a także sleeper - rozumiem, że elementy są słabo dopasowane, ale zeszlifowałeś nity i zaszpachlowałeś bezwzględnie wszystkie linie podziału blach, przez co kabina sypialna wygląda mało realistycznie. Nie wiem tylko czy możesz to jeszcze poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi