Piter Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Ipkinss - Kermit ma racje. Już za samo wnętrze tej maszyny masz sprore szanse na wygraną . Samoloty to nie moja brocha ale to co tu wykonujesz naprawdę może zainteresować. Bardzo lubie tu zaglądać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Hej! Dziękuję wszystkim za doping i dobre słowo Relację oczywiście będę kontynuował aż do galerii, ale już poza konkursowej. Uważam, że rozstrzygnięcie konkursu powinno rozegrać się wśród ukończonych modeli...bo czasu było wystarczająco dużo żeby zdążyć, dlatego też, chcę być "fair" w stosunku do tych, którym się to udało Mam nadzieję ruszyć "z kopyta" z pracą nad Halifaxem już po weekendzie i postaram się w kwietniu zbliżyć do finiszu Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Hej Ipkinss! Ale bzdury pleciesz! Czemu wstawienie Twojego modelu do galerii konkursowej mialoby byc nie fair wobec tych co skonczyli swoje modele? Jesli Twoj model wygra to chwala Tobie, ze potrafisz przyciagnac uwage i punkty samym wykonaniem wnetrz. Sam nie moge sie doczekac efektu koncowego i z chcecia bede ogladal dalsze czesci relacji (nawet po zakonczeniu konkursu) - tylko wstaw go do galerii konkursowej i pozwol ocenic Twoja prace. Zreszta model masz prawie na ukonczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Namówiliście mnie viewtopic.php?p=95645#95645 Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam! Wnęki w 95% gotowe Pozostały pokrywy i kilka drobiazgów mam nadzieje jutro zakończyć podwozie. A oto fotki: A tutaj co w środku piszczy Jestem zadowolony z podwozia mimo pewnych niedociągnięć...ale lepsze to niż "zero" z Matchboxa Najbardziej cieszę się z tego, że udało mi się "powtórzyć" lewą wnękę tworząc prawą Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Coś kolega zastopował? Może to dodada motywacji: ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Nadal cisza? Ramie "wykresowe" zrobione z resztek blaszek. Mapy przeskalowane w Corolu, mapy lotnicze. To ostatnie zdjęcia jakie publikuję. Z budowy mojego modelu powstanie sprawozdanie na www.ipmssilesia.one.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 hadzi fajnie fajnie, ale mogłeś go choć trochę ubrudzić... A co do map super pomysł, kurcze, tak myślę, że fajnie by się prezentowały w moim Lancasterze... Czy mógłbym Cię prosić o podesłanie takich mapek czy prawa zastrzeżone? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Cześć, nie ma problemu z mapką podaj maila na jaki wysłać. A model jest jeszcze w budowie, patynowanie jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 2 Maja 2008 Autor Share Napisano 2 Maja 2008 Witam! Ano cisza, cisza bo nie mam zupełnie czasu ani siły na klejenie Jestem sportowcem i mam bardzo ciężki sezon - 6 treningów w tygodniu i mecze co weekend...dlatego wieczorem kiedy mogę pokleić, najczęściej usypiam... Niemniej gdy tylko znajdzie się luźniejszy tydzień na pewno coś podgonię Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Trzymam za słowo i już nie mieszm Ci więcej w wątku. Za jakiś czas bedzie moj wlasny na forum IPMSu. http://free4web.pl/3/2,85710,228301,7222269,Thread.html;jsessionid=69A7D57BCBF2148D8834EC39B6ADD44C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 Witam po latach No cóż...czasu na klejenie nadal minimalne ilości ale małymi kroczkami kiedyś skończę Oto kilka fotek z przeróbki chłodnic do Merlinów stan wyjściowy: Chłodnice: Prawie gotowe: (jeszcze tylko 3 ) W międzyczasie przetrasowałem też jedno skrzydło. PS. Może się teraz zmobilizuję skoro wygrzebałem ten wątek zza światów No to tymczasem Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 No nareszcie! Cacy, chlodnice Zapodawaj wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 No w końcu się doczekałem Teraz to u mnie przestój z Halifaxem, ale już niedługo! Jako odskocznia wymyśliłem sobie dokończenie kilku zaległych projektów oraz reanimacje Ju 188 z Italerki, okazuje się że model jest za długi!!! No to ryję linie podziałowe PI x drzwi - trening przed ryciem Halifaxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Wreszcie!!! Trzymaj tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Hmm co by tu napisać... Model miałem zrobić na poprzedni Konkurs Zimowy ale losy potoczyły się inaczej i Halifax przeleżał nie ruszany ponad rok... Po skończeniu PWS-a długo zastanawiałem się co teraz wziąć na warsztat ale ciągle kołatała mi w głowie jedna myśl: "skończ Halifaxa!" W ten sposób uznałem, że model, w który włożyłem do tej pory sporo pracy nie powinien być tak źle traktowany.... I właśnie dziś, zmobilizowany relacją HubertaK z Lancasterem w roli głównej oraz tym, że nie spotykamy wielu Halifaxów w 1/72 na polskich forach wznowiłem prace nad tym solidnym bombowcem. Czas dokończyć co zaczęte by móc z czystym sumieniem patrzeć w stronę składu modeli A tutaj jedna fotka z dzisiaj. Zrobiłem 3 brakujące chłodnice Wydaje się niewiele ale była to dość żmudna praca. Jak na taki "powrót do przeszłości" to jestem zadowolony z tej pracy No to do następnego! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Gratuluję decyzji . Wiem jak trudno jest zbudować taki duży model, i to z masą dodatków. W poprzedniej edycji często zaglądałem na Twój warsztat, więc powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Piękne chłodnice! Czysto, elegancko... Miodzio Jak tak patrzę na Twojego Halifaxa i Lancastera Huberta to się boję mojego Wellingtona ruszać... Ale mam nadzieję, że pomożecie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Ale miłe zaskoczenie Chłodnice super, reszta samolotu zresztą też Czekam z niecierpliwością na to co jeszcze z tego Halifaxa zdołasz wycisnąć jachud3 grunt to się nie śpieszyć Ipkinss"skończ Halifaxa!" Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 HubertK, Marti_nez dzięki za doping jachud3 pomożemy! Ale tylko jak będzie w polskim malowaniu A oto zdjęcia przetrasowanych skrzydeł. Nie obyło się bez kilku poprawek ale poważne trasowanie, można powiedzieć, że mam za sobą Kolejny odcinek ze zdjęciami niestety dopiero bliżej piątku. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Bardzo się cieszę, że postanowiłes skończyć Halifaxa. Pięknie Ci wyszło trasowanie. Czysto, idealnie prosto, linie tej samej szerokosci - tylko zazdroscić pewnej ręki... Mam nadzieję, że też siętak nauczę, bo w poczekalni mam kilka modeli z wypukłymi liniami podziału. Wielkie za męską decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 jachud3 pomożemy! Ale tylko jak będzie w polskim malowaniu no właśnie będzie Piękne te linie! Tak jak mówi Marudek, zazdroszczę pewnej ręki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegat_2008 Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Dla mnie bomba. Mam pytanie: czego użyłeś do rycia linii Ja właśnie trenuję tą technikę z użyciem igły krawieckiej w obsadce od skalpela ale obawiam się, że na coś większego niż Spit w 1:72 ta samoróbka to będzie za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Hej! Przy trasowaniu linii było trochę przekleństw bo czasami poszło coś krzywo i trzeba było poprawiać ale w końcu się udało... Fajnie, że się podoba Kolego Renegat_2008 do trasowania linii używam takiego zestawu narzędzi: Głównie używam tego masywnego rylca, który jest od Hasegawy i chwalę go sobie. Bardzo pomocne są również szablony. Aha "hak" jest od dentysty Chwilę ostatnio podłubałem przy modelu głównie dopieszczając trasowanie skrzydeł. Przerobiłem również chwyty powietrza na górnych osłonach silników wewnętrznych . W zestawie były to wystające kwadratowe klocki...a zatem z kawałków plastiku wyszlifowałem sobie odpowiednie sztuki teraz przynajmniej jakoś to wygląda Kolejny mały krok naprzód w przeróbkach To na razie wszystko. Niestety znowu nastąpi tydzień przerwy bo jadę do...Mołdawii Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Witam ponownie! Przerwa w klejeniu okazała się nieco dłuższa niż planowałem ale dziś udało mi się trochę popracować przy Halibagu Zająłem się montowaniem gondoli silników. Praca niemiła bo niestety ze spasowaniem są duże problemy Póki co męczę prawe skrzydło. Dużo poprawek przede mną ale się tym nie zrażam A oto kilka zdjęć: Spasowanie części wg Revella (czyt. Matchboxa)... Widok od góry Odchudzone i wyrzeźbione śmigło: po lewej dobre, po prawej złe A tu widok ogólny Wiem, że póki co nie wygląda to rewelacyjnie ale będzie dobrze widać różnicę po poprawkach...mam nadzieję Następny epizod chyba znowu za jakiś tydzień Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi