Lipstein Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Blaszki przyszli, to ruszyłem z kolejną rewitalizacją, tym razem czołg lekki M3 Stuartem zwany. Zestaw standardowych tortur: mycie w krecie, rozłupywanie części, odcinanie zbędnych elementów i taki mamy efekt na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Dużo masz jeszcze modeli do odratowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Do zrobienia zostało: działo 105mm, M8, GMC 353 i to by było na tyle... Do ciężarówki mam już blaszki, do ale do M8 ciężko dostać. Działa raczej nie będę rozklejał, bo nie ma kalek i można je prysnąć po umyciu, po całości. Potem czeka mnie model 1:1, we wrześniu będzie córeczka i schodzę do podziemia, tzn. warsztat przenoszę do garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Czekam niecierpliwie na efekty w tym modelu Bardzo lubię tego szkraba amerykańskiego, na rekonstrukcjach kilka razy jeździłem oryginałem M3A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Spotter, Małej! Bazyl - mam jeszcze do przerobienia kilkanaście śmigłowców z epoki wojny wietnamskiej, ale na razie nie miałbym gdzie prezentować tych po restauracji, więc się wstrzymuję z rewalorką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Maja 2015 Autor Share Napisano 19 Maja 2015 Maleńki postęp: Nie wiem, jak te sponsony wyglądały od spodu, bo w posiadanym wydawnictwie i na zdjęciach niewiele widać, ale zdecydowałem że nie zostawię takich dziur w kadłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Dziur to racz3j na pewno nie było, he, he. Stara, poczciwa Tamiya. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Zrobiłem wypłowienia na większych powierzchniach, ale nie wiem, czy ktoś je dojrzy...: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 O znikną na pewno. Zrób mocniejsze - odwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Tak zrobię. Zastanawiam się tylko nad mixem Olive Drab i białej, zamiast OD i żółta. Popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Spróbuj użyc Buff'a lub Tan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Mam kilka takich odcieni, popróbuję na spodniej stronie kadłuba. Wpadłem na pomysł zrobienia sławnych nożyc do żywopłotów do tego modelu; problem w tym, że nie wiem na 100%, czy ta wersja pojazdu była używana w Normandii po D-Day, nie wiem tez jak wyglądały i jak były mocowane do kadłuba. Popatrzę na instrukcje do innych modeli, może coś wywnioskuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Obserwuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Stan obecny: Po modulacji śladu nie zostało, spróbuję na kolejnym modelu z odzysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Po lakierze błyszczącym: Na czas nieokreślony robię przerwę w warsztatach na forum - w mieszkaniu zmiany w związku z przyjściem na świat potomkini , cały modelarki szpej w pudełkach, a nowe miejsce do modelowania jeszcze nie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Na kolor bazowy z rozjaśnieniami (i jakimś tam psikaniem z większej odległości, czyli niby filtrem) psiknąłem tylko połysk Humbrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Gratuluję Córeczki i dużo zdrówka dla niej przede wszystkim życzę! Stuart Ci się również buduje bardzo fajny. Jakie planujesz oznaczenia ? Amerykańskie czy nasze ? Wracaj szybko z kolejnymi zdjęciami! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Córa pojawi się dopiero we wrześniu, źle się wcześniej wyraziłem, ale dziękuje! Oznaczenia amerykańskie z Normandii, pudełkowe, ale zależy mi, aby numery były z pierwszej fazy inwazji. Ma być też zamontowany ten szpej do wyrywania żywopłotów (zrobię go chyba od podstaw), ale jak powiedziałem, na razie stopka z pracami studyjnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 No tak-jak się wcześniej pracowało poza studiem,to teraz trzeba zawiesić robotę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Lipca 2015 Autor Share Napisano 3 Lipca 2015 Modelarnię miałem w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Trochę drgnęło - z posiadanych zasobów skleciłem oznakowanie pojazdu: Siadły jak siadły, wyglądają jak wyglądają, trzy z nich płyn Wamodu pod kalki zamienił w białą pulpę, więc trzeba było improwizować z jakimś zamiennikiem. Otwarta sprawa z tym ustrojstwem do żywopłotów, jako że pojazd ma w zamierzeniu być repliką z okresu po lądowaniu w Normandii, w necie pełno zdjęć tego urządzenia, ale mało fotek sposobu mocowania z bliskiej odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Nożyce Cullina gotowe: A tak teraz wygląda dziupla lipsteina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Ta jedynka w puszce to na podkład? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Wydaje mi się że nożyce powinny mieć trochę inny kształt. Dodatkowo na fotach wygląda jakby miały końce wyprofilowane do osłony transmisji. W twoim przypadku opadły by teraz na ziemię. Montowane były chyba do uchwytów na szekle. Źródło: internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Jezuśku. Jak ja bym chciał mieć choćby taki kącik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi