Mierzu Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Model firmy Alan. Warsztat jest dostępny tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Mnie się bardzo podoba, fajny klimat końcówki wojny robi ta swastyka na szybko nasmarowana w fabryce Jakaś figurka na podstawce dodałaby smaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Maja 2015 Autor Share Napisano 13 Maja 2015 Jakoś boję się robić figurki. Może kiedyś, może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Ja bym parę łusek dorzucił i pocisków+może skrzynki albo co?plakaty,gazety na ulicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Sam model mi i się bardzo podoba. Podstawka troszkę mniej, jakby czegoś tam brakowało. Sam nie umiem powiedzieć czego, ale takie mam wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Model ładny, ale jak wspomnieli Przedmówcy podstawka trochę "ubogo" wygląda. Nie leży mi też kurzenie przy latarni, taka aureolka w koło ( 2 zdjęcie od góry i dołu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 model extra,. Ale ta rdza nie przekonuje mnie jakoś. Kostka brukowa świetna. Nie wiem czy sam ją robiłeś czy tylko malowałeś.Jeśli tylko sam malowałeś to mi się podoba malowanie i brudzenie. Właz do kanału również fajnie się prezentuje. Lampa ładna ale za czysta. Figura by się przydała jakiegoś np.malującego swastykę na pojeździe. Gazety , wózek porzucony,wiadro itp. Więcej rzeczy to myślę ,że lepiej. A zwłaszcza ,że jest miejsce. Ale rób jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 I koła fioletowe pod kolor budy, ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Maja 2015 Autor Share Napisano 14 Maja 2015 Ale ta rdza nie przekonuje mnie jakoś.Figura by się przydała jakiegoś np.malującego swastykę na pojeździe. Gazety , wózek porzucony,wiadro itp. Więcej rzeczy to myślę ,że lepiej. A zwłaszcza ,że jest miejsce. Ale rób jak uważasz. Jedyne miejsce na pojeździe, gdzie jest rdza to tłumik. Kukiełek nie robię, a założenie było takie, że swastyka została pomalowana wcześniej. Z dużą dozą prawdopodobieństwa na podstawce, znajdą się jeszcze łuski, może faktycznie jakiś jeden dodatkowy element. Generalnie jest to mój drugi model na podstawce. Założenie moje było, iż podstawka będzie ascetyczna w swojej treści. I koła fioletowe pod kolor budy, ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Model mi się bardzo podoba, co do podstawki to zgadzam się z przedmówcami, że jest nieco zbyt pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Maja 2015 Autor Share Napisano 15 Maja 2015 Zapewne macie częściowo rację z podstaweczką, nie mniej jednak świadomie wystawiłem model w galerii pojazdów wojsowych a nie dioram. Nie robiłem dioramy. Nie wykluczam jednak dodania paru dodatków do podstawki. Dziękuję za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 -gusta są różne, mnie na przykład bardzo podoba się jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Super diorama. Ja proponuję więcej pyłu. Są cegły ale praktycznie brak pyłu z zaprawy i resztek cegieł. Brak pyłu dziwi ze skąs się on wziął między kostkami brukowymi. Do tego pomysł z plakatami jest super. Takie fragmentu zerwanych plakatów,może nieco nadpalone..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Plakaty pojawią się zatem na podstawce. Zakupiłem też amunicję, obrzucę zatem łuskami tu i ówdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Cieszy moje oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Pikne Pane, ale ... z tą namazaną sfastyką to dałeś do pieca, lipa, ale reszta malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 Pikne Pane, ale ... z tą namazaną sfastyką to dałeś do pieca, lipa, ale reszta malina. Tak miało być. "Sfastykę" maznął Jurgen, gdy niedomalowany pojazd wyjeżdżał z fabryki. Dorzuciłem na podstawce kilka łusek i plakat nadpalony.Więcej klamotów nie przewiduję. Jak wspomniałem wyżej, podstawką jest tylko dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Tak miało być. "Sfastykę" maznął Jurgen, gdy niedomalowany pojazd wyjeżdżał z fabryki. Wypraszam sobie, nic nie mazałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Tia, teraz qrna nie ma winnego. Profilaktycznie, za malowanie po własności państwowej, Jurgen dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Bardzo mi się podoba, dużo wycisnąłeś z "Alana". W końcówce wojny namalowane swastyki na pojazdach się zdarzały, fanatyzm dawał znać o sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Bardzo fajnie Ci wyszedł - zarówno model jaki i podstawka Będzie się na kim wzorować gdy kiedyś zabiorę się za swojego ACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Maja 2015 Autor Share Napisano 24 Maja 2015 Dziękuję wszystkim za opinie. Biorę się teraz za Hetzera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Nie no Panie Mierzu Bardzo Ładnie takie postapokaliptyczne limbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi