dextrosse Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Witam przedstawiam kolejny projekt prosto z pudla zestaw Tamiya. Model malowany pactrami i valejjo. prosze o szczere opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Witam Opinia będzie szczera, bo tylko takie powinny obowiązywać Na tak: 1. Dobry wybór ciekawej maszyny 2. Dość gładka powierzchnia lakiernicza 3. Ładnie wykonane, "japońskie" intensywne obicia lakieru Do poprawy: 1. Zdjęcia, które uniemożliwiają dobry odbiór modelu 2. Kalkomanie nie wszędzie ułożyły się jak należy 3. Nierównomiernie osiadły wash. Niestety, ale zarówno przez ułożenie kalkomanii jak i zatkane linie podziałowe wash zamiast nadać trójwymiarowość na modelu, stał się elementem "brudzenia". Jest to widoczne zarówno na samolocie jak i wózku. 4. Śmigło wygląda dziwnie, jakby ktoś zalał je olejem... To tyle. Generalnie model wykonany nieźle, ale nie brak mu błędów. Nie są to błędy tragiczne, ale jednak rzutują na ostateczny odbiór modelu. Do pełnej jego oceny przydałyby się jednak zdjęcia spodu. Powodzenia przy następnych modelach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Bardzo fajny model gratulacje!! A mam pytanie odnośnie farb Pactra czy nie zatykały ci areografu bo mi cały czas zatyka i przez to mam duże problemy z malowaniem i jestem przez to wkurzony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Zdjęcia to ewidentny mankament tej galerii, i jednoczesnie dosyć prosty do poprawy ,-)) A Model przyjemny. Fajne odpryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Srebrne obicia na lotkach i sterze kierunku, które były kryte płótnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dextrosse Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2015 witam! Od razu wszystkich przeprszam za te zdjecia, ale nie mam poprostu dobrego aparatu a zdjecia robie smartfonem wiec tak to mi wychodzi, moze popracuje nad swiatlem zeby to troche lepiej wyszlo.jesli chodzi o farby to pactry zapychaja tez ale rzadko, staram sie je mocno rozcienczac i jakos to idzie, ogolnie to w pactrach bardziej denerwuje mnie ta tekturka pod nakretka ktora sie czasem rozwarstwia i przykleja sie do sloiczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oliwia20 Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Witam . Trafiłam nareszcie . Poszukuje tego modelu do kupienia . Możecie mi pomóc znaleźć go w internecie do kupienia . Z góry dziękuje :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Tutaj można kupić: http://www.mojehobby.pl/products/Aichi-M6A1-Seiran.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Zacznę od pozytywów. Najbardziej podoba mi się wózek. Jak uzyskałeś kolor i fakturę drewna na podstawkach? Wg mnie wygląda to bardzo naturalnie. Można prosić o info? Wykonanie samolotu pod kątem technicznym jest w porządku - ładnie pomalowany, wash, odpryski, wszystko gites. Ale mam jedno ALE - prawdziwy Seiran nie mógł tak wyglądać z bardzo prostej przyczyny. Miała to być maszyna samobójcza, toteż nie mogła aż tak się zużyć. Po drugie - nawet operacyjne samoloty japońskie wcale nie były aż tak zaniedbane. To mit, aczkolwiek mocno utrwalony. Fakt, farby japońskie były nienajlepszej jakości, ale zdjęcia z lat wojny pokazują, że samoloty Cesarskiej Marynarki nie były tak bardzo odrapane. Są i wyjątki, ale bez przesady. Dodatkowo, najbardziej odrapane i zużyte maszyny, z łuszczącą się farbą, uwieczniono na zdjęciach po kapitulacji. Trochę odstały pod gołym niebem, bez konserwacji, toteż nieco gorzej wyglądają. Natomiast maszyny operacyjne, używane bojowo, nie były tak zaniedbane. Trafiały z fabryki na front, a w latach 1944-1945 żywot japońskiego myśliwca czy bombowca był dosyć krótki. Generalnie, model mi się podoba, acz realny Sieran tak nie wyglądał. Oczywiście, każdy klei i maluje modele dla swojej przyjemności i radości, to nie mam zamiaru się czepiać Nie należę do zakonu liczących wszystkie nity... Mnie model się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dextrosse Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2015 Wozek na poczatku pomalowalem caly czarna pactra a potem cieniowalem kolorem 71.077 wood z palety valejjo seria air, na to wszystko poszedl sido i streaking grime z AK, ogolnie nie jestem zadowolony z tego jak to wyszlo ale jak sie podoba to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Mnie się tam podobie ... Tylko o ile wyczytałem, tudzież obejrzałem w różnych publikacjach, to jeśli chodzi o powłoki lakiernicze to faktycznie były one mocno poszczerbione, ale to raczej od warunków atmosferycznych (wilgotność+temperatura+sól rozpylona w powietrzu). Natomiast hinomaru zawsze były utrzymywane w nienagannym stanie. Jak np.: http://i173.photobucket.com/albums/w58/Lewy86/jap_sub3.jpg , http://www.airpages.ru/img/ki84_2.jpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beniamin2 Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Ja ostatnio go sklejałem było super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajetan33 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Mój ulubiony model jaki składałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik84 Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Ja też go lubię :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lena126 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Mi właśnie wnuk go połamał i tak sobie oglądam jak wygląda cały ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Ale mam jedno ALE - prawdziwy Seiran nie mógł tak wyglądać z bardzo prostej przyczyny. Miała to być maszyna samobójcza, toteż nie mogła aż tak się zużyć. Używając tej logiki, można by twierdzić, że bomby muszą być czyste.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek O Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Przede wszystkim fajne są otarcia farby. To takie japońskie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi