krj1921 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Witam szanownych Forumowiczów Jakiś czas temu skończyłem kolejny model, wybór padł na tego "karaluszka". Po przygodach z Dragonami chciałem zrobić coś bezstresowego. Model idealnie spasowany, obyło się bez grama szpachli (jako ciekawostkę mogę napisać, że Tamiya zamieściła nawet specjalne narzędzie do sprawdzania czy zawieszenie zostało równo sklejone - ostatnia fotka). Starałem się go zrobić w wariancie "szyścioszek", bez żadnego błota itp. Malowany 100% pędzel akrylami Tamiya. Co do jakości zdjęć to nie umiem pracować ze swoim aparatem przy pogodzie innej niż pochmurna, stąd jakość fotek średnia. Poza tym nie błyszczy się w rzeczywistości tak jak na zdjęciach (z elementami stalowymi to aparat przegiął już na maxa ). Oto moje wypociny : Tutaj parę fotek z użyciem lampy błyskowej; kolory w rzeczywistości nie są takie "żywe" no i powychodziły ślady pędzla No i wspomniane "narzędzie": Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 No to sobie pokleiles, pobawiles sie a teraz czas pomyslec o aero, ps w przypadku pedzla "czyscioszek" to nie najlepszy pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Pryśnij go delikatnie matowym lakierem, nawet z puszki, i trochę go przykurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Niestety widać, że "pędzlowany", słabo. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Moim zdaniem, jak na pędzlowany to nieźle, chociaż przydałoby mu się trochę brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Pędzlowanie w 1:35 to wyczyn, ale pędzlowanie farbami Tamiya to przecież totalne nieporozumienie! To chyba jedne z niewielu modelarskich farb które kompletnie nie nadają sie pod pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 Z większej odległości wygląda świetnie. Jednak na zbliżeniach widać, jakby farba nie była rozcieńczona ( szczególnie brąz ). Może jeszcze warstwa sido, wash i potem mat by pomógł..., nie wiem . Do pędzelkowania, jak dla mnie, lepsze są Pactry i Vallejo z serii model color ( szczególnie przy malowaniu kamo )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 Pędzlowanie w 1:35 to wyczyn, ale pędzlowanie farbami Tamiya to przecież totalne nieporozumienie!To chyba jedne z niewielu modelarskich farb które kompletnie nie nadają sie pod pędzel. Wierz mi, że da się pędzlować farbami Tamki. http://i896.photobucket.com/albums/ac162/hypnos82/leopard/DSC04051_zps039ba0ef.jpg http://i896.photobucket.com/albums/ac162/hypnos82/leopard/DSC04047_zps83e8e99c.jpg http://i896.photobucket.com/albums/ac162/hypnos82/leopard/DSC04038_zps5a237b6b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 No ładnie, ok. Ja tak nie umiem. Ale po co się męczyć , kiedy pod pędzel jest mnóstwo farb bardziej przyjaznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi