Stojkovic Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Witajcie młodzi Dżedaj Jako że Johann Huber i jego Jagdpanzer został już właściwie skończony, przyszła pora na model, który czeka u mnie w kolejce od 2010 roku. Model to mega stara Tamiya w wersji powietnamskiej, którą skonwertuje za pomocą zestawu Accurate Armor do wersji ACAV. Użyję też blach wewnętrznych i zewnętrznych z Eduarda, matal-gęsi z Friula oraz masę innych rzeczy, które wpadną w moje łapy. Potrzebuję wsparcia w postaci: - Kalek z Wietnamu (może być z zestawu Academy jak komuś zostały) do M113 bo pudełkowe nie pasują za bardzo. - graty do wnętrza z epoki. Zamierzam wykonać też małą winietkę z figsami i chaszczami wokoło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Kalki mam ale australijskie i koreańskie ale z Namu.Oporządzenia muszę poszukać.Dam znać jutro jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o kalki, to zamierzam na M113 zapakować dwóch siedzących powiedzmy... negrów. Więc Australijczycy chyba nie mieli takowych w swoich szeregach, że o Koreańczykach nie wspomnę. Tak czy siak chętnie zobaczę foto kalek jeśli się da. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 ... zamierzam na M113 zapakować dwóch siedzących powiedzmy... negrów. Pozdrawiam Afroamerykanow, afroamerykanow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Będę podpatrywal bo swojego raczej nie skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 Będę podpatrywal bo swojego raczej nie skończę. A co ci uniemożliwia skończenie swojej M113? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Wietnam ciekawy temat, nieźle się Amerykanie zdziwili. Tę mase dodatkow beda staniwily jakies bambetle i dodatkowe ooancerzenie? A co Afroamerykanków to tak jak Łukasz napisal nazywa się ich w języku Śląskim. A Jaworzno to przeca Ślónsk - więc przyjmijmy że pisal gwarą, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 To ja mam kilku angoli u siebie w pracy ktorzy pochodza ze slaska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 To że Jankesy się zdziwiły, to mało powiedziane. Co do - już przyjmijmy - Afroamerykanów, to nie mam uprzedzeń rasowych, jedynie ludzie jakoś dziwnie reagują jak się powie lub napisze murzyn. W każdym razie Jaworzno to ani do końca Śląsk (nikt tu gwarą nie goda) ani Małopolska (inna mentalność). Za to na pewno nie chcemy mieć nic wspólnego z Zagłębiem. Co do dodatków, to wrzucę pewnie linę holowniczą z Voyagera, bambetle, Browning raczej z RB model, masa krzaków z Joefixa i co tam jeszcze pod łapę wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 z przyjemnością będę zaglądał, też mnie czeka wykonanie tego modelu . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 To co można zrobić w kwestii przeróbek, to chyba jedynie okablowanie wewnątrz pojazdu, w które średnio chce mi się bawić. Poszukam w swojej dokumentacji zdjęciowej, może natrafię na jakiś wariant polowej przeróbki załogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 No i???!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 No i pojawia się presja Na razie obmyślam ogarnięcie przedziału silnikowego i wnętrza. Mam blachy do Zeldy i to jeszcze do Academy. Z kolei Tamyia to inne elementy i generalnie zastanawiam się nad użyciem jedynie kilku fototrawionek bez zbędnego mocowania się z wnętrzem. Generalnie ciężko mi z tym wystartować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 No i pojawia się presja Na razie obmyślam ogarnięcie przedziału silnikowego i wnętrza. Mam blachy do Zeldy i to jeszcze do Academy. Z kolei Tamyia to inne elementy i generalnie zastanawiam się nad użyciem jedynie kilku fototrawionek bez zbędnego mocowania się z wnętrzem. Generalnie ciężko mi z tym wystartować :P Presja to może dopiero się pojawić... a nad wnętrzem którego nie będzie widać to się nie spalaj tylko bierz się do roboty!Kalek szukam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Każda kobieta Ci powie, że wnętrze jest najważniejsze :P Będę musiał do tych blaszek dokupić Zeldę z Academy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Będę podpatrywal bo swojego raczej nie skończę. A co ci uniemożliwia skończenie swojej M113? Nie mój okres historyczny, kupiłem bo były taniutko. Poza tym nie mam ochoty lądować w nie tyle kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 a jaką masz wersję?to może przygarnę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Ta co w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Witam, Mała aktualizacja. Obecnie składam do kupy wnętrze. Przedział silnikowy nabiera kształtu choć na 95% będzie zamknięty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Wnętrze przedziału bojowego nie powinno być białe... Tu link do dyskusji na ten temat: http://armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=21084&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 W moim wątku tez pytałem o kolor wnętrza, i wyszło ze może być biały ( nie w wersji ACAV ) . Na fotkach z Wietnamu spotykałem i wnętrza dwu kolorowe biało - seledynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Czyli czeka mnie przemalowanie wnętrza na jasną zieleń a przedziału silnikowgo na OD. Dobrze, że nie nakładałem jeszcze kalek wewnątrz pojazdu. Co do kół, to ciężko mi się odnieść do jakości innych zestawów, jako że w rękach miałem tylko wyroby Tamki. Zestaw nad którym teraz pracuje pochodzi z lat 70 i ma nawet cenę na pudełku: 32 Reichsmarki Więc model ten jest stary jak węgiel kamienny... Koła wydają się być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Jakość i ostrość odlewu w Revellu nie powala na kolana..powiem więcej-jest do d..py! Jest szansa że ukażą się porządne koła z Quick Wheel..mam taką nadzieję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Przedział silnika też powinien być w tym samym kolorze, co przedział bojowy. A jeśli chodzi o koła, to modele Tamki i Academy są praktycznie identyczne, mam oba zestawy, koła są również takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 @Barthass Przepraszam ze abstra:bip:e od tematu glownego, ale czy toto mialo silnik Cumins'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi