blacman Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Dobry wrak to chyba trudniejsze niz dobry model.... tu masz kilka ciekawych, podobnych podejść do tematu: http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=59&t=96959&hilit=wreck http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=59&t=159654&hilit=wreck http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=59&t=84982&hilit=wreck#p439926 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 chudyhunter - Mam do Ciebie ogromną prośbę. Czy mógłbyś, najlepiej krok po kroku opisać jak robiłeś przestrzeliny i rozerwania ( na przykład to na górnym piętrze dziobowej nadbudówki. Muszę przyznać, że wyglądają bardzo realistycznie, a mi samemu chodzi po głowie od bardzo dawna jakiś poważnie uszkodzony, bądź zatopiony okręt ( Orieł po bitwie Cuszimskiej bądź Newcomb po ataku kamikaze ). Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Dobry wrak to chyba trudniejsze niz dobry model.... Właśnie sobie to uświadomiłem Dzięki za linki. Tylko widzisz, te wraki są dość zardzewiałe i z tym raczej nie było by problemu. Bismarck za to jest w pięknym stanie i tutaj pojawia się ten poziom skomplikowania chudyhunter - Mam do Ciebie ogromną prośbę. Czy mógłbyś, najlepiej krok po kroku opisać jak robiłeś przestrzeliny i rozerwania ( na przykład to na górnym piętrze dziobowej nadbudówki. Muszę przyznać, że wyglądają bardzo realistycznie, a mi samemu chodzi po głowie od bardzo dawna jakiś poważnie uszkodzony, bądź zatopiony okręt ( Orieł po bitwie Cuszimskiej bądź Newcomb po ataku kamikaze ). Z góry dziękuję. Plastik jest dość gruby, więc za pomocą dremela zmniejszałem jego grubość ( widać to na pierwszym zdjęciu w tym wątku), a następnie wycinałem skalpelem dziury po pociskach. Plastik nie zawsze da się dobrze uformować, więc w niektórych miejscach trzeba było użyć puszki po energetyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Bismarck za to jest w pięknym stanie i tutaj pojawia się ten poziom skomplikowania ... ha! i to jest wlasnie fajne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 Hm, czy to już koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2016 O kurde, faktycznie trochę czasu minęło od kiedy coś przy nim robiłem :P Nie byłem zadowolony z efektu wykonania modelu i całość trafiła do kreta. Ale spokojnie, prace w niedługim czasie zostaną wznowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 No dobra, w końcu udało mi się a nowo ruszyć z tematem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Witamy ponownie - super że się nie poddałeś Na pewno będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Takoż i Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi