cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 Rafał - a może jeszcze kabelek zasilający w "sztrum". http://i36.servimg.com/u/f36/16/76/07/70/dscn1425.jpg Pozdrawiam Krzysztof Kabelek zasilający mówiąc szczerze "olałem" bo jak zobaczyłem, że wg. koncepcji twórców wszystko jest odwrotnie (lampa przed wlotem przewodu, a nie za) to mi przeszło. A wierz mi, że jako pierwsze chciałem toto dorobić z cyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Tyle pracy w niego Zainwestowałeś - jeden szczegół byłby więcej. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 I do czego go "podłączę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Doklej go do obudowy "notka" - jego podstawki. Na końcu drucika daj lekkie zgrubienie - będzie imitacją wejścia w obudowę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 No to masz Krzysztofie luźną interpretację tematu zasilania lampy IMG_3415 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 No to masz Krzysztofie luźną interpretację tematu zasilania lampy Trochę za luźna, 5 sekund z googlami i zobaczysz jak powinno to wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 No to masz Krzysztofie luźną interpretację tematu zasilania lampy Trochę za luźna, 5 sekund z googlami i zobaczysz jak powinno to wyglądać. Zdjęcie Messer262 zamieścił - wiem jak to ma wyglądać. Tak jak już pisałem specjalnie olałem lampę bo wszystko jest odwrotnie. Żeby to zrobić z mniejszą dozą dowolności trzeba by zająć się odcięciem lampy, zrobieniem ryflowania na błotniku, przyklejeniem lampy w miejscu żeby wyglądało po japońsku (jako tako) i w tedy przewód byłby z grubsza tak jak powinien. Ten model ma bardzo luźno potraktowane przejście kadłub/przednia płyta. Wychodzą z tego różne kwiatki jak chociażby gaśnica, lampa i jeszcze kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 No i trochę lepiej. Jeszcze gdyby "przewód" w pancerz "wchodził" z góry. No wiem że "notek" trochę wyżej powinien być. Tak, tak wiem znów marudzę. Z dwóch wersji "z" i "bez" lepiej wygląda jednak "z". Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Wiem, że marudzisz Ale ja lubię takie marudzenie bo mnie motywuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Tak, tak wiem znów marudzę. Marudz chlopie ile wlezie bo wiedze sie chlonie od takiego marudzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Ale ja lubię takie marudzenie bo mnie motywuje Marudz chlopie ile wlezie bo wiedze sie chlonie od takiego marudzenia... Dzięki, dzięki - "To miód na moje serce" - tylko muszę uważać żeby nie przesłodzić. No to dodam że przydałby się uchwyt na płycie nad silnikowej - obok łopaty. http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/018g.jpg Tu też widać rączkę no i ten spaw na skrzynce o którym kiedyś pisałem : http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/039g.jpg Jeśli chodzi o spawy to może jeszcze: http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/045g.jpg Nie przesłodziłem Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) No i znowu żeś mi wjechał na ambicję. Masz "zawodowy sadysto"! Perdolę - Więcej nie robię IMG_3416 by Rafal Dziegielewski, on Flickr IMG_3418 by Rafal Dziegielewski, on Flickr IMG_3419 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Tak, wiem że brakuje nitów na blaszce na reflektorze Edytowane 7 Lutego 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Pisałeś, że wiesz jak to wyglądało, ale chyba nie bardzo. Nadal przewód nie tak "wchodzi" w kadłub jak powinien. Ale może masz racje, p... to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Pisałeś, że wiesz jak to wyglądało, ale chyba nie bardzo.Nadal przewód nie tak "wchodzi" w kadłub jak powinien. Ale może masz racje, p... to. W oryginale wygląda tak: żeby nie wyrywać lampy z korzeniami zrobiłem tak: różnica wynika tylko z dopasowania długości instalacji do reflektora - długość przewodu wchodzącego do wejścia na płycie i umiejscowienie wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 "Sadysta dentysta". OK. No, a spaw? Będzie bardzo widoczny z góry. http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/045g.jpg http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/044g.jpg Prowadnice były przyspawane. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Toto bym musiał ściąć i robić od nowa - zostaje jak jest Zauważ, że tutaj zestawowa ma profil prostokątny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Przepraszam mój błąd, cały czas miałem w głowie L70, a tam nieco inaczej przewód "wchodził" w kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Przepraszam mój błąd, cały czas miałem w głowie L70, a tam nieco inaczej przewód "wchodził" w kadłub. Spoko. Cały czas się uczymy. Jak to powiedział ktoś mądry "nie myli się tylko ten, który nic nie robi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Rafał tylko spawy przy prowadnicach niiiiiiiiiic więcej - tym razem. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Nie robię już żadnych spawów. Musiałbym to zakitować green stuffem i malować, filtrować, sidoluxować od nowa. Szlus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 OK. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 Obicia zrobione. Już tak nie przesadzałem jak w Panterze 95% to gąbeczka - dużo lepiej wychodzi przypadkowość i minimalne kropki. Oczywiście jak macie jakieś uwagi to skoryguję. Sam już widzę po zdjęciach, że muszę zdjąć trochę z góry przednich błotników. Kładzenie obić na sidolux ma swoje zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 W sumie to jeszcze nigdy nie musiałem, ale jak zmywasz nadmiar obić? Coraz ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 Jak są tak jak u mnie na sidoluxie to: - niehigienicznie czyli patyczek kosmetyczny i/lub ścięty na krótko pędzel do gęby naślinić i idzie - higienicznie to to samo tylko wodą z ewentualną domieszką rozpuszczalnika Rozumiem, że obicia do przyjęcia i mogę zapuszczać wash w zakamarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 miziaki na górze lewego i prawego błotnika zostały już stanowczo zgaszone przy pomocy metody niehigienicznej IMG_3433 by Rafal Dziegielewski, on Flickr przy okazji mój wiekowy i najdroższy pędzel (zł 1800) rozmiaru "0" awansował na wyciorek, którym się całkiem zgrabnie zarysowania robi i inne precyzyjne obicia. IMG_3432 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi