cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Napisano 6 Lutego 2016 Rafał - a może jeszcze kabelek zasilający w "sztrum". http://i36.servimg.com/u/f36/16/76/07/70/dscn1425.jpg Pozdrawiam Krzysztof Kabelek zasilający mówiąc szczerze "olałem" bo jak zobaczyłem, że wg. koncepcji twórców wszystko jest odwrotnie (lampa przed wlotem przewodu, a nie za) to mi przeszło. A wierz mi, że jako pierwsze chciałem toto dorobić z cyny. Cytuj
meser262 Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 Tyle pracy w niego Zainwestowałeś - jeden szczegół byłby więcej. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
meser262 Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 Doklej go do obudowy "notka" - jego podstawki. Na końcu drucika daj lekkie zgrubienie - będzie imitacją wejścia w obudowę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Napisano 6 Lutego 2016 No to masz Krzysztofie luźną interpretację tematu zasilania lampy IMG_3415 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Cytuj
Seb Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 No to masz Krzysztofie luźną interpretację tematu zasilania lampy Trochę za luźna, 5 sekund z googlami i zobaczysz jak powinno to wyglądać. Cytuj
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 No to masz Krzysztofie luźną interpretację tematu zasilania lampy Trochę za luźna, 5 sekund z googlami i zobaczysz jak powinno to wyglądać. Zdjęcie Messer262 zamieścił - wiem jak to ma wyglądać. Tak jak już pisałem specjalnie olałem lampę bo wszystko jest odwrotnie. Żeby to zrobić z mniejszą dozą dowolności trzeba by zająć się odcięciem lampy, zrobieniem ryflowania na błotniku, przyklejeniem lampy w miejscu żeby wyglądało po japońsku (jako tako) i w tedy przewód byłby z grubsza tak jak powinien. Ten model ma bardzo luźno potraktowane przejście kadłub/przednia płyta. Wychodzą z tego różne kwiatki jak chociażby gaśnica, lampa i jeszcze kilka. Cytuj
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 No i trochę lepiej. Jeszcze gdyby "przewód" w pancerz "wchodził" z góry. No wiem że "notek" trochę wyżej powinien być. Tak, tak wiem znów marudzę. Z dwóch wersji "z" i "bez" lepiej wygląda jednak "z". Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 Wiem, że marudzisz Ale ja lubię takie marudzenie bo mnie motywuje Cytuj
7urgen Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 Tak, tak wiem znów marudzę. Marudz chlopie ile wlezie bo wiedze sie chlonie od takiego marudzenia... Cytuj
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 Ale ja lubię takie marudzenie bo mnie motywuje Marudz chlopie ile wlezie bo wiedze sie chlonie od takiego marudzenia... Dzięki, dzięki - "To miód na moje serce" - tylko muszę uważać żeby nie przesłodzić. No to dodam że przydałby się uchwyt na płycie nad silnikowej - obok łopaty. http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/018g.jpg Tu też widać rączkę no i ten spaw na skrzynce o którym kiedyś pisałem : http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/039g.jpg Jeśli chodzi o spawy to może jeszcze: http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/045g.jpg Nie przesłodziłem Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) No i znowu żeś mi wjechał na ambicję. Masz "zawodowy sadysto"! Perdolę - Więcej nie robię IMG_3416 by Rafal Dziegielewski, on Flickr IMG_3418 by Rafal Dziegielewski, on Flickr IMG_3419 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Tak, wiem że brakuje nitów na blaszce na reflektorze Edytowane 7 Lutego 2016 przez Gość Cytuj
Seb Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 Pisałeś, że wiesz jak to wyglądało, ale chyba nie bardzo. Nadal przewód nie tak "wchodzi" w kadłub jak powinien. Ale może masz racje, p... to. Cytuj
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 Pisałeś, że wiesz jak to wyglądało, ale chyba nie bardzo.Nadal przewód nie tak "wchodzi" w kadłub jak powinien. Ale może masz racje, p... to. W oryginale wygląda tak: żeby nie wyrywać lampy z korzeniami zrobiłem tak: różnica wynika tylko z dopasowania długości instalacji do reflektora - długość przewodu wchodzącego do wejścia na płycie i umiejscowienie wejścia. Cytuj
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 "Sadysta dentysta". OK. No, a spaw? Będzie bardzo widoczny z góry. http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/045g.jpg http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/jagdpanzer4a0/044g.jpg Prowadnice były przyspawane. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 Toto bym musiał ściąć i robić od nowa - zostaje jak jest Zauważ, że tutaj zestawowa ma profil prostokątny :( Cytuj
Seb Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 Przepraszam mój błąd, cały czas miałem w głowie L70, a tam nieco inaczej przewód "wchodził" w kadłub. Cytuj
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 Przepraszam mój błąd, cały czas miałem w głowie L70, a tam nieco inaczej przewód "wchodził" w kadłub. Spoko. Cały czas się uczymy. Jak to powiedział ktoś mądry "nie myli się tylko ten, który nic nie robi". Cytuj
meser262 Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 Rafał tylko spawy przy prowadnicach niiiiiiiiiic więcej - tym razem. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 Nie robię już żadnych spawów. Musiałbym to zakitować green stuffem i malować, filtrować, sidoluxować od nowa. Szlus. Cytuj
cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 Obicia zrobione. Już tak nie przesadzałem jak w Panterze 95% to gąbeczka - dużo lepiej wychodzi przypadkowość i minimalne kropki. Oczywiście jak macie jakieś uwagi to skoryguję. Sam już widzę po zdjęciach, że muszę zdjąć trochę z góry przednich błotników. Kładzenie obić na sidolux ma swoje zalety Cytuj
bazylms Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 W sumie to jeszcze nigdy nie musiałem, ale jak zmywasz nadmiar obić? Coraz ładniejszy. Cytuj
cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 Jak są tak jak u mnie na sidoluxie to: - niehigienicznie czyli patyczek kosmetyczny i/lub ścięty na krótko pędzel do gęby naślinić i idzie - higienicznie to to samo tylko wodą z ewentualną domieszką rozpuszczalnika Rozumiem, że obicia do przyjęcia i mogę zapuszczać wash w zakamarki Cytuj
cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 miziaki na górze lewego i prawego błotnika zostały już stanowczo zgaszone przy pomocy metody niehigienicznej IMG_3433 by Rafal Dziegielewski, on Flickr przy okazji mój wiekowy i najdroższy pędzel (zł 1800) rozmiaru "0" awansował na wyciorek, którym się całkiem zgrabnie zarysowania robi i inne precyzyjne obicia. IMG_3432 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi