Dorotka Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Fotki z cyklu "Walka z ramkami"... Wciąż trwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Jeszcze coś z Gravity, czyli chrom. Można dotykać paluchami, nie ściera się i zachowuje jak farby Gunze C. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Super Widziałem to na Facebook'u. To jest czarny chrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 To jest czarny chrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Napisz proszę coś więcej, bo pismo obrazkowe mało do mnie przemawia Ostatnia fotka sugeruje procedurę: czarny połysk jako baza, chrom Gravity i Top Coat Gunze na wierzch. To na pewno się nie zetrze, tylko co z efektem Czy chrom nie traci na jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Napisz proszę coś więcej, bo pismo obrazkowe mało do mnie przemawia Ostatnia fotka sugeruje procedurę: czarny połysk jako baza, chrom Gravity i Top Coat Gunze na wierzch. To na pewno się nie zetrze, tylko co z efektem Czy chrom nie traci na jakości Nie, to są tylko eksperymenty i odpowiedź na twoje pytanie o kolor... W zestawie jest podkład i chrom. Tylko tym malujesz i nie schodzi... Do mnie jak pisałem dotrze to cudo pewnie w tym tygodniu więc poczekaj chwilę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 A tu pod klamką nie widać skórki? Czepiam się bo zachwalacie te pasty a ja dopiero co kupiłem zestaw Finisher's.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 A tu pod klamką nie widać skórki? Czepiam się bo zachwalacie te pasty a ja dopiero co kupiłem zestaw Finisher's.... Więcej na tym etapie na docieram, na koniec pewnie jeszcze miejscami trochę pomacham szmatką tu i tam no i położę WAX. Normalka... Zawsze znajdzie się ktoś, kto nie doczyta i się przyczepi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Trochę dziwna procedura, przetrzeć już najdrobniejszą pastą jak potem chcesz dociąć skórkę, ale rozumiem, że chciałes szybko przetestować pasty. ;) No i faktycznie nie doczytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Trochę dziwna procedura, przetrzeć już najdrobniejszą pastą jak potem chcesz dociąć skórkę, ale rozumiem, że chciałes szybko przetestować pasty. ;)No i faktycznie nie doczytałem... Nie wiem czy "dziwna", pewnie inna... Każdy robi po swojemu. Ja robię to najpierw z grubsza po całości. Czasami później wychodzi, że trzeba położyć jeszcze gdzieś lakier. Później dopasowuje wszystko co zostanie (ramki, szkło i inne pierdoły) a następnie dociągam poszczególne panele. I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Nie wiem czy "dziwna", pewnie inna... Każdy robi po swojemu. Ja robię to najpierw z grubsza po całości. Czasami później wychodzi, że trzeba położyć jeszcze gdzieś lakier. Później dopasowuje wszystko co zostanie (ramki, szkło i inne pierdoły) a następnie dociągam poszczególne panele. I tyle... Tylko, czy nie obawiasz sie, ze podczas docierania zacznie schodzic czarna farba z ramek? Wiem z autopsji, bo zdarzalo sie to juz u mnie, wszystko cacy, pomalowane, gzies trzeba dopolerowac i ...... klniemy, bo zeszlo. Z tym Gravity to czekam na opinie, ja stosuje Mr. Super Metalics i choc cena jest z kosmosu to dla mnie jest wart swej ceny. Ogolnie (i to nie tylko mnie) warsztat sie podoba, ale czekam na finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 ..... Tylko, czy nie obawiasz sie, ze podczas docierania zacznie schodzic czarna farba z ramek? Wiem z autopsji, bo zdarzalo sie to juz u mnie, wszystko cacy, pomalowane, gzies trzeba dopolerowac i ...... klniemy, bo zeszlo. Raczej nie. Przy samych ramkach docieram "patyczkami" Albion Alloys, a one są dość cienkie... Zresztą jak gdzieś zejdzie z ramek można podmalować. Z tym Gravity to czekam na opinie, ja stosuje Mr. Super Metalics i choc cena jest z kosmosu to dla mnie jest wart swej ceny. Ja też czekam, aż do mnie dojdzie... Generalnie to nie wiem o co tyle szumu. Ja jedynie usłyszałem, że takie coś jest (pasty), pokazałem jak działa i tyle. Przecież ja nikogo do zakupów nie namawiam i każdy "robi jak chce"... Ogolnie (i to nie tylko mnie) warsztat sie podoba, ale czekam na finisz. Nie wiem kogo jeszcze masz na myśli, ale na finisz to i ja czekam. Niestety czasu mam mało i mogę "temu sportowi" poświęcać się jedynie z doskoku. Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Walczymy dalej... Klosze z przodu siedzą dobrze, z tyłu jest trochę gorzej. Trzeba będzie piłować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Droga do eksperymentów została otwarta... Wziąłem: podkład, zestaw do chromu, zestaw do bezbarwnego, jakiś ich papier ścierny, coś do mazania ogumienia i jakieś kolory... Teraz muszę tylko znaleźć czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Super Z niecierpliwością będę czekał na wyniki testów (chyba nie tylko ja ) P.S. Wczoraj dotarły do mnie pasty i wosk. Zrobię próbę na budzie Ford'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Również czekam na wyniki testów, może nareszcie bd jakiś dobry nieścieralny chrom i ruszę w końcu z modelami amerykańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 No dobra... Odłożyłem na moment malowanie ramek w Porsche i wiedziony ciekawością wziąłem na pierwszy ogień chrom. Do testów poszła maska od Corvetty z AMT. Głównie dlatego, że biała... Przejechałem to papierem Gravity od 600 do 2500 dochodząc do wniosku, że papier jak papier i raczej kupować nie warto. Po owych zabiegach maska wyglądała tak: Zgodnie z zaleceniami producenta wylałem warstwę podkładu. Zalecają 1 atm i trochę dziwnie mi się to lało. Początkowo wydawało mi się, że krycie będzie słaba, ale później poszło ok. To co mnie zaskoczyło to bardzo duży połysk (spokojnie można się w tym przejrzeć). Według mnie większy niż w przypadku ALC305 i GX ileś tam. Po 15 minutach w suszarce wygląda to tak: Od razu zastrzegam, że nie czyściłem stanowiska i nie stosowałem nawilżacza powietrza, więc paprochów się poprzyklejało. Nie ruszałem, bo głównie mi chodzi o to, czy chrom faktycznie nie schodzi... Dziś rano popatrzyłem sobie na pomalowaną wczoraj część. Nie straciła nic z połysku, straciła natomiast taką charakterystyczną wcześniejszą kleistość. Tzn. warstwa podkładu przypominała normalną farbę czarną połysk. Wymieszałem chrom i psiknąłem. Efekt nieco mnie zaskoczył.... Czyli, jak na razie skucha... Coś zrobiłem chyba źle, z tym że nie wiem co.... Maska idzie do Dot-a, ja idę poczytać PODKŁAD GC-303 Cóż... Sam nie wiem.... Podkład jak podkład... Dotychczas malowałem Gunze 1500 i Gaia. Malowało mi się lepiej. Tu mam wrażenie dość słabego krycia i dużego rozcieńczenia. Możliwość powstania zacieków dużo większa. Ja nie wchodzę i zostaję przy poprzednikach. Zobaczymy, co będzie kiedy psiknę na to kolor.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 A kolega pisał "na szybko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 A kolega pisał "na szybko" No dobra... Masz rację... Od teraz zero eksperymentów... Odezwę się po skończeniu budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Trochę walczę.... Głównie ze spoilerem i szkłem... Niestety do wyglądu w miarę przypominającego oryginał szkłu daleko... No ale kombinuję i wrzucam fotki co by temat nie zdechł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Trzeba ten złom zacząć zbierać do kupy... Udało mi się spasować wnętrze. Całkiem ładnie siedzi w bryle, więc boczne szyby będą cięte i uchylone. Fotele niestety wyprodukują dopiero po 25 września. Została jeszcze cała masa różnych pierdół, ale widać światełko w tunelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Tylne lampy, pierwszy krok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Coś w tym Twoim modelu jest, że przyciąga oko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Coś w tym Twoim modelu jest, że przyciąga oko ... Może to jak w tym kawale... Spotyka się dwóch facetów. Jeden przyjechał Porsche, drugi patrzy i się pyta: Ile wyciąga? Ten z Porsche odpowiada: Dwie tygodniowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Coś w tym Twoim modelu jest, że przyciąga oko ... No właśnie To musi być jakiś przekaz podprogowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi