karambolis8 Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 Mamy w końcu zdjęcia wyprasek! http://www.flankers-site.co.uk/model_su-27ub_48_scale.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Tylko czemu UB ? *miejscami wygląda tak samo/gorzej od Academy, co mnie martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Wg mnie wygląda bardzo fajnie. Ciekawe jaka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Na pierwszy rzut oka trochę lepsze detale niż w Academy choć podział części baaardzo podobny. Trzeba będzie się wstrzymać z zakupem aż do pojawienia się recenzji i porównania z koreańczykiem. Najbardziej ciekawi mnie odwzorowanie sylwetki. Dotychczas tylko Zvezda dobrze sobie z tym poradziła, inne modele są jedynie flankero-podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Tak a propos - oto wypowiedź jednego członka zarządu Kinetica, co prawda w temacie Horneta, ale dotyczącego Su-27: I can tell you that the option for Flanker will have more choice then Hornet in the coming 2-3 years from all markers in China. Tak więc nie porzucajcie nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Można już kupować. Cena powala. Kto pierwszy chętny? http://www.mojehobby.pl/products/Suchoj-Su-27-Flanker-B.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 256zł za model 1:48 wydaje mi się dość sporo, choć nie kręcę się w tej skali i może słowo wydaje mi się jest odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 HB to się coraz lepiej ceni ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Jak się w końcu zdecydowałem na A-6 HB to myślałem, że to drogo. Choć teraz widzę, że też podrożał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 HB to się coraz lepiej ceni ostatnio... Tak jak i inni chińscy producenci. Trumpeter, Hobby Boss, Meng, Bronco, Kitty Hawk. Drażni mnie to strasznie zważywszy na to, że tym producentom w długo wyczekiwanych i projektowanych modelach zdarzają się na koniec głupie błędy, które potem albo ciężko naprawić, albo wymagają zakupu piętrzących się waloryzacji. Przepraszam za offtop, ale bardzo mnie to zdenerwowało po zapoznaniu się chorą ceną szybowca Horsa od Bronco w 1:35...600 pln za model drewnianego szybowca bez figurek, to już jest szczyt. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Prawa rynku, podaż-popyt. Póki ludzie kupują to będą chińczyki podnosić ceny. Cena jest taka, jaką daje klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Ja poczekam w takim razie na dobrą recenzję lub jakieś relacje z budowy. I raczej będę polował na okazję z drugiej ręki, niż zakup w sklepie. Nie będę przykładał ręki do takiego windowania cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Z drugiej ręki raczej ciężko będzie bo jeżeli już ktoś zdecyduje się na taki zestaw to raczej go już nie sprzeda, a jeżeli nawet to raczej chętnych też będzie sporo co oczywiście odbije się na stosownej cenie czyt. niewiele różniącej się od sklepowej bo tak aktualnie wygląda z różnymi nowymi zestawami, których już nie kupuje się na półkę w takich ilościach jak to było kiedyś. Zawsze jednak jakaś szans istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Z Flankera zrobił się nagle Intruder http://www.mojehobby.pl/products/Suchoj-Su-27-Flanker-B.html Cena taka sama jak pozostałe A-6 HB, więc może to była pomyłka i Su-27 jeszcze nie ma? W żadnym innym sklepie ani na allegro Flankerów nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 No bo ten A-6 miał niedawno premierę, pewnie w sklepie pomylili się i zlinkowali go z Su. Ale ten A-6 na pewno jest w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 A-6 już mam. Fajny model, polecam. Bardzo dokładny kokpit, pewnie dlatego nie ma Airesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 No ja na tego TRAMa napaliłem się już jakiś czas temu, bo ma piękne, pustynne malowanie, ale nie ma do niego żadnych kalkomanii do kupienia na rynku. A jak domyślam się, kalki HB nie są wiele warte, jak to u nich w zwyczaju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Szczerze, to nie wiem czemu masz taki problem z ich kalkami. Każdy model HB, który robiłem miał kalki bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Detale w tych kalkach są bardzo marne. Z tego co widziałem w kilku modelach tej firmy, wszystkie napisy eksploatacyjne zlewają się w całość i wyglądają jak robaczki. No kiepskie te kalki są, nie podobają mi się pod tym względem. Co do tego TRAMa to postaram się je obejrzeć, może się do czegoś nadadzą, to bym kupił ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 To są kalki do A-6E. Nie wyglądają źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Porównałem teraz u siebie kalki od A-10 z zestawu HB i Speed Hunter Graphics (Cartograf) - i faktycznie, jakiejś ogromnej różnicy w rozdzielczości nie ma. Naturalnie kalki Cartografa są dużo subtelniejsze, dokładniejsze i staranniejsze, ale mimo to różnica nie jest aż tak porażająca. Byłem chyba trochę uprzedzony. W dalszym ciągu jednak uważam, że kalkomanie HB na uzbrojenie są bardzo marnej jakości, napisy eksploatacyjne zlewają się w "robaczki", choć z pewnej odległości nie rzuca się to w oczy. No cóż, dzięki Karambolisie za przekonanie mnie do tych kalkomanii, w tej sytuacji nic nie stoi na przeszkodzie abym sobie tego TRAMa zakupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 No teraz już chyba jest na 100%. Co prawda najpierw chiński przepak, tak samo jak w przypadku 1:72. Pewnie za kilka miesięcy będą kolejne http://www.mojehobby.pl/products/PLAAF-J-11B.html Cena w miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi